Angajat al Finantelor Publice Harghita, Csibi Barna afirma pe blogul sau ca asa-zisul "tinut secuiesc" nu este Romania!

March 3, 2010 •antiromanism, Csibi Barna, discriminarea romanilor, enclavizare, Harghita, Miercurea Ciuc, PCM, separatism etnic, UDMR •Views: 1799


Frustrările nasc… Constituţii

Se pare că munca la stat e plictisitoare! Iar dacă tot te plictiseşti, îţi găseşti tot felul de preocupări dubioase. Printre care să-ţi inventezi un stat, o constituţie etc. Un individ plătit din banii statului, cum este Barna Csibi (foto), într-un moment de ,,inspiraţie divină” şi… plictiseală, s-a gândit să-şi descrie fanteziile şi frustrările pe un blog, sub forma unui proiect de ,,constituţie” a aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Să scrii o constituţie, chiar şi a unui stat fictiv, necesită timp, foarte mult timp. Iar Barna Csibi, care este funcţionar al statului român, se pare că a avut timpul necesar. Barna Csibi este, pe lângă controlor financiar, şi şeful Plutonului Secuiesc din Batalionul Wass Albert al Gărzii Maghiare (organizaţie scoasă în afara legii în Ungaria). Printre marşuri şi adunări la limita legii şi a bunului simţ, în care îi înjură pe români şi statul român, de la care-şi primeşte salariul, a compus şi un proiect de ,,Constituţie”.
Dar ce i-a debitat frustratului mintea? Îndoctrinat până în măduva oaselor, ăsta vrea monarhie constituţională în viitorul Ţinut Secuiesc, iar conducătorul să fie considerat ,,trimisul lui Dumnezeu pe pământ”, întocmai ca Sfântul Ştefan, primul rege apostolic al Ungariei. Totodată, mai zice el acolo că Ţinutul Secuiesc ,,este un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil”. A vorbi serios nu prea îşi are rostul. Probabil, începe să creadă şi să compare, în mintea lui, aşa-zisul Ţinut Secuiesc cu Vaticanul, una din puţinele enclave (în interiorul Romei) existente în momentul de faţă în lume.
După ce radicalii din CNS au adoptat de la sine putere simbolurile aşa-zisului Ţinut Secuiesc, şi acum vor şi limbă oficială maghiară pe acelaşi teritoriu, iată că acum unul vine şi cu o ,,constituţie”.

***

UDMR este la putere. Oamenii lor participă la conducerea destinelor românilor. În urmă cu câteva săptămâni, cu ocazia unui marş comemorativ, iniţiat de acelaşi Barna Csibi în numele Gărzii Maghiare, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Raduly Robert Kalman, a aprobat organizarea acestei manifestări fără a respecta întocmai prevederile legale – adică a înştiinţa autorităţile (Poliţie şi Jandarmerie) cu 48 de ore înaintea acţiunii – şi chiar primind aviz negativ din partea instituţiilor respective. Cum Raduly Robert este un lider important al UDMR şi, se pare, susţine Garda Maghiară, care vor ,,statul suveran” Ţinutul Secuiesc, extrapolând se pune o altă întrebare, şi anume: câtă încredere poţi să ai în deciziile luate de specialiştii Uniunii, în calitatea lor de demnitari ai Statului Român, indiferent de capacitatea lor, dacă prioritatea UDMR din prezent este în contradicţie cu cea a cel puţin 93% din populaţia pentru care hotărăşte?

Autor: St. Patrintas
Sursa: Informatia Harghitei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Angajat al Finantelor Publice Harghita, Csibi Barna afirma pe blogul sau ca asa-zisul "tinut secuiesc" nu este Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Angajat al Finantelor Publice Harghita, Csibi Barna afirma pe blogul sau ca asa-zisul "tinut secuiesc" nu este Romania!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/angajat-al-finantelor-publice-harghita-csibi-barna-afirma-pe-blogul-sau-ca-asa-zisul-tinut-secuiesc-nu-este-romania-2/