Antena 3: Hartă a României fără Transilvania, afişată de Barikad, ziarul partidului extremist maghiar Jobbik

August 11, 2010 •antiromanism, Bogdan Diaconu, extremism maghiar, iredentism, Jobbik, Partidul Conservator, separatism etnic, sovinism maghiar, Szegedi Csanad •Views: 1416

Un articoldur la adresa europarlamentarului Bogdan Diaconu a fost ilustrat de Barikad, ziarul partidului extremist maghiar Jobbik, cu o hartă a României din 1914, când Transilvania era anexată Ungariei.

Europarlamentarul român este considerat extremist, şovin şianti-maghiar. Materialul apare după ce Bogdan Diaconu, vicepreşedintele Partidului Conservator, a cerut ca europarlamentarul Szegedi Csanad, din partea partidului Jobbik, să fie declarat persona non-grata în România, Csanad îndemnându-i pe etnicii maghiari să iasă în stradă pentru autonomie. “Instigarea la ieşirea în stradă a secuilor pentru autonomie, venită din partea eurodeputatului maghiar Jobbik Szegedi Csanad, creează un precedent periculos. Cine este acest partid Jobbik să vină să dea lecţii României ce are de făcut? Denumirea partidului Jobbik aminteşte de un personaj din Războiul Stelelor, Jabba, căruia i se aseamănă ca lăcomie. Dacă politicienii unguri vor o parte din România, trebuie să nu uite că, la fel ca şi în urmă cu secole, când au năvălit pe aceste meleaguri ca nişte barbari, acest pământ le aparţine românilor”, se arată într-un comunicat al liderului PC, citat de Mediafax.

Bogdan Diaconu a ceurt apoi autorităţilor române “să nu mai asiste pasive la incitările la dezmembrarea României şi să-l declare pe europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad persona non-grata în România”.

Sursa: Antena 3

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Antena 3: Hartă a României fără Transilvania, afişată de Barikad, ziarul partidului extremist maghiar Jobbik"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/antena-3-harta-a-romaniei-fara-transilvania-afisata-de-barikad-ziarul-partidului-extremist-maghiar-jobbik-2/