APEL. Donați 2% Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) – Nu vă costă nimic!

February 12, 2018 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1926

Dragi prieteni,  

În 2014 am înființat Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe care o conduc în calitate de președinte și cu care vreau să mă implic și mai mult în probleme românilor din zona Covasna-Harghita. Atât cât voi putea, voi încerca să fac mai mult. Dar pentru asta am nevoie de ajutorul vostru. 

Codul Fiscal din România dă posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult ori pentru acordarea de burse private (art.57 (4)–(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Voi, cetățenii care contribuiți la bugetul de stat cu impozitul pe veniturile realizate puteți dispune asupra destinației unei sume reprezentând 2% din impozit pentru susținerea entităților nonprofit. Nu dați nimic de la dumneavoastră. Această donație nu vă costă nimic! Impozitul pe venit oricum îl plătiți statului. Diferența e că 2% din acești bani pe care oricum statul îi ia,aveți dreptul să-i dirijați acolo unde vreți dvs..

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de Stat!

Ce trebuie să faceți pentru asta? Nimic mai simplu!

Trebuie să completați și să depuneți la Administrația financiară, până la data de 25 mai 2018, Declarația 230 (detalii complete aici). Pentru a vă ușura completarea Declarației, am trecut deja datele de identificare fiscală ale ASOCIAȚIEI CIVICE PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA (ADEC), dvs. rămânând doar să completați cu datele dvs., să datați și să semnați.

Gasiți mai jos pe link formularul 230, completat deja cu datele asociației. Imprimați-l, completați datele personale, semnați și datați. Expediați-l prin poșta cu confirmare de primire la Administrația financiară de care aparțineți.

Cu considerație,

Dan Tanasă

Formlarul poate fi descărcat pe acest link Formular 230_ADEC_2017

FOTO: Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "APEL. Donați 2% Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) – Nu vă costă nimic!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/apel-donati-2-asociatiei-civice-pentru-demnitate-in-europa-adec-nu-va-costa-nimic/