Apel umanitar: Nicolae si Elena, doua stelute de mare

January 27, 2010 •apel umanitar •Views: 1185

Niculina are trei copii. Pe Maria, care e clasa a treia si pe gemeni, care in ianuarie implinesc 7 ani. Sapte ani in care au fost hraniti, spalati, deplasati si alinati doar de mama lor. Tatal a disparut. A facut mai mult rau decat bine, iar acum are ordin de restrictie dupa ultima vizita neanuntata pe care le-a facut-o copiilor.
Nicoale si Elena Patrascu s-au nascut prematur (dupa nici 7 luni de sarcina). De aici au aparut necazurile. Pe masura ce inaintau in varsta, imposibilitatea lor de a-si folosi picioarele devenea din ce in ce mai vizibila. Asa ca mama i-a dus la doctor. Diagnostic: baietelul – tetrapareza spastica iar fetita – parapareza spastica. Pe langa asta, probleme de vedere si lipsa de coordonare a mainii stangi in cazul lui Nicolae.
Eroul in toata povestea asta este mama…
Programul ei incepe la 5 dimineata. Deseori, primul drum il face pana la fantana. Douazeci de minute pana in vale si inapoi cu galetile pline. E namol si ger si e intuneric. Dar copiii se vor trezi in curand, iar animalele trebuie hranite, focul trebuie reaprins, fata cea mare pregatita pentru scoala si asa mai departe… Greul abia apoi incepe. Gemenii nu pot sa se depaseze singuri, iar pentru orice lucru mic au nevoie de mama lor. Cu cat cresc, copiii devin din ce in ce mai greu de ridicat, carat etc.
De curand, Niculina a gasit solutia salvatoare. Un medic din Chisinau, ii poate opera pe copii. Costurile interventiei: 1850 de euro fiecare. Plus costuri de deplasare, cazare si tratament post operator.
Veniturile familiei sunt ajutorul pt asistent de persoana cu handicap grav, alocatiile copiilor si pensia alimentara de la tata de 165 de lei.
Problema cea mai mare este ca au nevoie de banii pentru operatie pana la sfarsitul lunii februarie pentru ca operatia nu poate fi amanata.

Daca vreti si puteti sa ii ajutati:
Banca Transilvania
RO 77 BTRL 01 00 12 01 S 04 088 XX (LEI)
RO 52 BTRL 01 00 42 01 S 04 088 XX (EURO)
Titular: Niculina Mandricel (mama copiilor)
Date de contact:
Sat Buda-Craciunesti, Nr. 59, comuna Cislau, judetul Buzau Nr. de telefon:
0764 555 095; 0753 765 211; 0238 585 696

Detalii suplimentare gasiti si aici sau pe blogul Alexandrei Dinca

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Apel umanitar: Nicolae si Elena, doua stelute de mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Apel umanitar: Nicolae si Elena, doua stelute de mare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/apel-umanitar-nicolae-si-elena-doua-stelute-de-mare-2/