Bogdan Diaconu: A impune maghiara ca limbă oficială în România este ca şi cum germana ar deveni limbă oficială în Israel

April 18, 2012 •antiromanism, Bogdan Diaconu, extremism maghiar, iredentism, PSD, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 2945

Orice ar visa UDMR şi oricât ar şantaja clasa politică românească, maghiara nu va deveni limbă oficială în nicio parte a României, nici acum, nici în 20, nici în 100 de ani. Românii nu vor permite ca o limbă care le-a fost impusă sute de ani în istoria Transilvaniei şi a fost simbolul opresiunii şi al anti-românismului să devină limbă oficială în statul român suveran şi naţional.

A impune maghiara ca limbă oficială în România este ca şi cum germana ar deveni limbă oficială în Israel. Nimeni nu îşi poate bate joc în asemenea hal de urmaşii celor prigoniţi de maghiari în Ardeal încât să-i oblige să le înveţe limba ca pe vremea când românii trăiau sub ocupaţie străină.

Marea Unire şi jertfa din primul război mondial au fost făcute tocmai pentru ca românii să nu mai fie obligaţi să înveţe limba asupritorilor. Acum, UDMR ne propune să acceptăm de bunăvoie un jug care ne-a costat viaţa a peste o sută de mii de români în 1916-1918.

Ideile cu care secretarul general al UDMR Kovacs Peter inflamează acum spaţiul public, în ajun de campanie electorală, reprezintă de fapt o dezvăluire a felului în care această formaţiune extremistă îşi urmăreşte scopurile secesioniste. Am aflat astfel cum UDMR a reuşit să obţină până acum 64 de drepturi lingvistice pentru maghiari şi continuă să inventeze altele. Am aflat că UDMR nu se ocupă cu altceva în România decât cum să şubrezească şi distrugă statul naţional, modificarea Constituţiei fiind un obiectiv major al acestei grupări care încă o dată face dovada activităţii sale anti-româneşti.

Locul acestei pseudo-formaţiuni politice nu este în Parlamentul sau în Guvernul României, ci în institutele de cercetare a extremismului!

Sursa: blogul lui Bogdan Diaconu


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

23 Responses to Bogdan Diaconu: A impune maghiara ca limbă oficială în România este ca şi cum germana ar deveni limbă oficială în Israel

 1. MamicaMea.ro says:

  In mod normal ar trebui sa fie introdus in consititutie ca limba romana sa fie obligatorie pentur toti cetatenii.
  Cei ce au peste 18 ani si nu stiu limba romana sa piarda automat cetatenia
  Suprinzator am observat ca o minoritate produce o maghiarizare in masa.
  Si in plus sunt si niste mincinosi, secuii nu sunt unguri, cine nu crede sa cerceteze istoria, sunt popoare diferite cu origini diferite si la recensamant doar cateva sute de oameni s-au declarat secui, ungurii nu recunosc minoritatea secuilor, atunci de ce pretind ca ar fi tinutul secuiesc?

 2. Gabi says:

  despre Rusia: “Limbă rusă este singura limbă oficială, dar, în fiecare republică federală, limbile nativilor au căpătat, de obicei, statut limbă co-oficială, alături de limba rusă. Alfabetul chirilic este singurul alfabet oficial, ceea ce înseamnă că toate limbile minorităților sunt scrise exclusiv folosind acest alfabet, (cel puțin în textele oficiale).
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Rusia#Limb.C4.83
  Rusia , spre edosebire de Romania este stat federal.
  despre SUA am discutat si trebuie sa subliniez ca e stat federal, ceea ce nu este cazul Romaniei, stat unitar si indivizibil.
  Corsicana este un ansamblu de dialecte romanice in legatura cu limba franceza, limba romanica de altfel si nu e oficial, cum ai subliniat acest lucru, nici in plan teritorial.
  E bine sa fim precisi atunci cand vrem sa parem informati si sa nu cream diversiuni.

  • limbi says:

   In SUA nu exista limba oficiala de iure, la nivele statelor exista de in unele cazuri de iure sau de facto. Unele state sunt bilingve de iure (Hawai, Guam, Samoa, Puerto Rico), altele de facto (New Mexico, Louisiana, Maine).
   In Italia exista mai multe limbi oficiale (regionale): germana, ladina, franceza, slovena, friuliana.
   In Marea Britanie sint mai multe limbi oficiale.
   In Voivodina (Serbia) sint 6 limbi regionale oficiale, romana inclusiv.
   De Spania ce sa mai vorbim: catalana,, basca, valenciana…
   Suedeza in Finlanda.
   Araba in Israel.
   Sorbii in regiunea Lusatia (Germania).
   A treia limba oficiala in Belgia este germana.
   In Friesland (Olanda) limba frisiana este oficiala.
   Germana in Jutland (Danemarca).
   Limba saami in unele regiuni ale Finlandei, Norvegiei si Suediei.
   Limba mirandeza in unele zone ale Portugaliei.

 3. Zseta says:

  fiecare o viata are, si daca o petrece cu ura fata de celalalt, are numai de pierdut, cica ungurii si romanii sunt crestini, de multe ori nu prea se vede acest lucru

 4. araba says:

  Israelul are doua limbi oficiale: ebraica si araba.
  Asta de cu o publicati?

 5. Anonim says:

  a utat sa precizeze ca in Israel nu sunt statui inchinate lui Hitler ,noi avem o statuie a lui Albert Wass si monumentul ungariei mari la arad. totusi n-a aparut nici o petitie in privinta asta sau plangere penala. pana si comunitatea evreiasca din romania tace ,probabil n-au auzit nici de taberele paramilitare sau de pelerinajul “catolicilor” la granitele fostei aberatii austro-ungare

 6. Alex says:

  Atunci mută-te-n Corsica mă Tomasito! Sunteţi musafiri aici, vă supuneţi regulilor casei. Punct.
  Nu e spaniola oficială în U.S.A. nici de iure, nici de facto, poate doar de mă-ta şi de “tac-to”. 🙂
  Propaganda ta jegoasă nu are niciun efect asupra noastră. Aveţi drepturi. Prea multe. Abuzaţi de ele. Populaţia majoritară suferă. Trebuie, printre altele, desfiinţate aşa-zisele “facultăţi” de limbă magheară, nu-şi au sensul. Poţi vorbi ungureşte, ţigăneşte, păsăreşte, cum vrei tu, da’ la mică-ta-n arie, nu în spaţii publice.
  Slovacia e modelul, nu musulmana Franţă condusă de unu’ ca Sarcoji, Polonia cea neafectată de criză, nu occidentul autodistrus de “multiculturalism şi multilingvism”.
  Limba română obligatorie este imperios necesară pentru cine lucrează în administraţia publică sau are contact cu clienţii în firmele particulare. Nu vrei să ştii româneşte? Mătura nu are nevoie de explicaţii. Nici mopul.
  Dar în restul joburilor, dacă nu stăpâneşti limba naţională, nu ai ce căuta.
  Apropo, comunităţile de români care ţin în viaţă economiile vestice, cum ar fi Spania şi Italia, nu au cerut niciodată limba română ca fiind oficială, deşi susţin financiar ţările respective din greu, dar o cer câţiva pierduţi colonizaţi artificial în Transilvania noastră, deşi judeţele lor îs susţinute economic de restul ţării. Absurd!

  • tomasito says:

   “Nu e spaniola oficială în U.S.A. nici de iure, nici de facto”
   Este oficiala in Puerto Rico (de iure) si in New Mexico (de facto):
   http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_the_United_States

   • Gabi says:

    “no official language exists at the federal level.”, chiar documentul pe care l-ai afisat!!!! deci ca a doua sau a “n” limba oficiala nu exista decat limba engleza. IN state se mai vorbesc si alte limbi, dar oficiala nu este decat engleza!!!! Stim si noi sa citim, se pare ca nu intelegi nici engleza, ca inteleg ca romana iti pica greu!

   • Gabi says:

    Puerto Rico are un statut aparte fata de Statele Unite. A se citi cu atentie! daca doriti autonomie si incepeti cu intentiile de destramare a statului roman aflati ca judetele Harghita si Covasna nu sunt Puerto Rico. Tendintele de diversiune si dezinformare pe fata nu va fac cinste deloc, dar asta e nivelul vostru democratic si “european”.

  • robertcj says:

   Alex,in Slovacia pe care o dai ca si exemplu, limba maghiara este limba oficiala regionala in orasele in care maghiarii depasesc 20%. Se aplica si la minoritatea rusa in NE Slovaciei. Ar fi bine sa ne documentam inainte sa vorbim prostii.

  • tomasito says:

   Da, sunt de acord ca Polonia sa ne fie model, atat din punct de vedere economic, cat si al drepturilor lingvistice. Premierul Donald Tusk face parte din minoritatea cașubiana, iar limba cașubiana e limba oficiala regionala: http://en.wikipedia.org/wiki/Kashubians#Language

   • Gabi says:

    daca aveai putina rabdare si nu doreai dezimformare si diversiune citeai ca limbile regionale sunt in relatie directa cu limba oficiala a statului respectiv, cam din aceeasi familie de formare a limbii, dar maghiara nu are nimic in comun cu romana. Din cate imi amintesc eu s-a terminat cu Imperiul autro-ungar care nici pe departe nu forma o singura natiune, ci subjuga o gramada de alte popoare.

    • robertcj says:

     Gabi ce e cu minciuna asta ca limba regionala are legatura cu limba principala? Ce legatura are basca cu spaniola in Spania si finlandeza cu suedeza in Finalnda?:))) mici exemple doar

   • Gabi says:

    “A “Standard” Kashubian language does not exist despite attempts to create one, rather a variety of dialects are spoken that differ significantly from each other.” din materialul postat de persoana ta!!!
    aceasta asa zisa limba este un dialect al limbii oficiale, dar maghiara nu are nimic in comun cu romana!!! Nu inteleg de ce creati diversiune si ce scop politic urmariti??!! Sau e prea vizibil acest scop si incercati prostirea romanilor??!!!

 7. ARTUR says:

  TUPEU este singurul cuvant decent care imi vine in minte ! Romanul prin natura sa a fost intodeauna rabdator de aceea este banuit de unii conationali ca maghiarii si tiganii ,a fi un popor de prosti ! Eu cred totusi ca cineva care tine la neam si tara ne va conduce pana la urma si ne va scoate din intuneric si ca cineva pana la urma o sa-i ”puna cu botul pe labe” pe cei care vor sa ne faramiteze tara si neamul !!!

 8. dragos serban popovici says:

  VA SALUT CU RESPECT
  A VENIT MOMENTUL ADEVARULUI
  A VENIT MOMENTUL CAND POPORUL ROMAN TREBUIE SA FACA DOVADA CA EL ESTE ADEVARATUL STAPAN IN PROPRIA TARA
  ROMANIA TREBUIE IN SFARSIT SA FIE CONDUSA DOAR DE CETATENI ROMANI DE ETNIE ROMANEASCA
  CEI CARE SUNT CETATENI ROMANI DE ALTA ETNIE DECAT CEA ROMANEASCA AU CONDUS DESTUL ACEASTA TARA DE LA 30.12.1947 SI PANA SATAZI
  NE-AU ADUS IN PRAGUL DEZASTRULUI ECONOMIC
  NE-AU ADUS IN PRAGUL DESFIINTARII CA NEAM SI CA TARA
  A J U N G E
  ROMANII TREBUIE SA-SI IA IMEDIAT SOARTA IN PROPRIILE MAINI SI SA II BAGE IN PUSCARIE PE TOTI TRADATORII DE NEAM SI TARA
  NUMAI DUPA CE FACEM ACEST ACT DE JUSTITIE PUTEM INCEPE SA RECONSTRUIM REGATUL ROMAN CA O MONARHIE CONSTITUTIONALA AUTENTICA CU UN REGE AUTENTIC = REGELE MIHAI I AL ROMANIEI…
  DRAGOS SERBAN POPOVICI
  presedinte executiv
  ASOCIATIA CULTURALA RENASTEREA NEAMULUI ROMANESC
  copresedinte
  FORUMUL SOCIAL ROMAN

  • tomasito says:

   “CEI CARE SUNT CETATENI ROMANI DE ALTA ETNIE DECAT CEA ROMANEASCA AU CONDUS DESTUL ACEASTA TARA DE LA 30.12.1947 SI PANA SATAZI”
   Groza, Dej, Ceusescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu sunt toti fruntasi de alta etnie.

   • Gabi says:

    asata nu-ti da tie (ma refer la respectiva etnie) dreptul la … a doua limba oficiala in stat maghiara, chiar si numai in profil teritorial!!!

 9. Eu personal nu am mai vazut asa ceva ca o minoritate ( maghiara ) sa conduca …..Limba oficiala intr-un stat( Ramania) independent suveran si indivizibil nu e decat limba Romana. Daca spuneai asta in SUA ,Rusia , Franta sau China erai automat arestat!Ori poate nu stii ca in China se mai vorbesc 500 de limbi dar numa una-i norocoasa… Dar pentru romani ar fi cat mai important sa se UNEASCA ! Doamne Ajuta!!!

  • tomasito says:

   Rusia: Alaturi de limba rusa in republicile care compun federatia au statut de limba oficiala 25 de limbi.
   SUA: alaturi de limba engleza in unele state si teritorii sunt limbi oficiale de iure sau de facto: spaniola, franceza hawaiiana si altele
   China: Exista limbi oficiale la nivel regional: mongola, tibetana, uigura.
   Franta: In Corsica, desi corsicana nu e limba oficiala, funcitonarii si oficialii care o stapanesc pot s-o foloseasca in instanta sau in alte institutii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Bogdan Diaconu: A impune maghiara ca limbă oficială în România este ca şi cum germana ar deveni limbă oficială în Israel"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bogdan-diaconu-a-impune-maghiara-ca-limba-oficiala-in-romania-este-ca-si-cum-germana-ar-deveni-limba-oficiala-in-israel/