CA PE VREMEA UNGARIEI MARI! Toți agenții economici din Sfântu Gheorghe obligați de primarul UDMR Antal Arpad să-și facă publicitate în LIMBA MAGHIARĂ! Cine refuză, riscă amenzi!

October 11, 2011 •antiromanism, iredentism, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1133

Consiliul local Sfântu Gheorghe a emis săptămâna trecută o hotărâre prin care obligă toți agenții economici care vor sa își facă publicitate în municipiul Sfântu Gheorghe să afișeze mesajele publicitare în spațiul public în mod obligatoriu atât în limba română cât și în limba maghiară. Măsura ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012, iar pentru cei care nu o aplică Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prevăzut amenzi cuprinse între 300 și 2500 de lei.

Scopul oficial al acestei hotărâri, emisă la propunerea primarului UDMR Antal Arpad Andras (foto) este acela al menţinerii „echilibrului lingvistic”, dar şi pentru promovarea bilingvismului şi multiculturalităţii.

Ceea ce nu știe opinia publică este că această hotărâre a CL Sfântu Gheorghe a fost impusă de primarul Antal Arpad urmare acțiunilor subsemnatului, care am sesizat Prefectura Covasna în legătură cu mai multe panouri publicitare din Sfântu Gheorghe inscripționate exclusiv în limba maghiară. În urma sesizărilor mele, mai mulți agenți economici din oraș au primit somații prin care li se atrăgea atenția asupra faptului că inscripționarea panourilor publicitare exclusiv în limba maghiară este ilegală, fapt care l-a infuriat la culme pe primarul Antal Arpad. Bineînțeles că pe Antal Arpad nu l-a deranjat faptul că foarte mulți agenți economici își fac publicitate exclusiv în limba maghiară sau că în Sfântu Gheorghe sunt comercializate mii de produse importate din Ungaria, fără niciun fel de etichete în limba română.

Hotărârea luată de CL Sfântu Gheorghe este una ilegală, de tip nazist, motiv pentru care voi sesiza Prefectura Covasna și Ministerul Administrației și Internelor.

 

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CA PE VREMEA UNGARIEI MARI! Toți agenții economici din Sfântu Gheorghe obligați de primarul UDMR Antal Arpad să-și facă publicitate în LIMBA MAGHIARĂ! Cine refuză, riscă amenzi!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ca-pe-vremea-ungariei-mari-toti-agentii-economici-din-sfantu-gheorghe-obligati-de-primarul-udmr-antal-arpad-sa-si-faca-publicitate-in-limba-maghiara-cine-refuza-risca-amenzi/