Comunicat de presa al Asociatiei "Noi Romanii"

April 3, 2008 •Covasna, director, Harghita, romani, UDMR, unguri •Views: 1139

Conducerea Asociaţiei „Noi Românii” a citit cu atenţie declaraţiile actualului preşedinte al organizaţiei UDMR a judeţului Covasna şi primar al municipiului Sfântu-Gheorghe, publicate într-un cotidian local de limbă română, în săptămânalul regional „Condeiul ardelean” şi preluate de Rompres.
Am constat că domnul Albert Almos a afirmat: „UDMR şi comunitatea maghiară a avut de ales între a porni pe calea dezvoltării fără nicio temere privind diluarea populaţiei autohtone sau să renunţe la unele oferte de dezvoltare”.
Pentru a pune în lumină un adevăr, conducerea asociaţiei atrage atenţia asupra faptului că domnul în cauză a făcut o greşeală intenţionată în opinia noastră, pentru a justifica o atitudinea politică antinaţională faţă de România, ce a creat şi creează tensiuni reale în inima ţării. Minciuna constă în exprimarea „UDMR şi comunitatea maghiară”. Argumentăm. Comunitatea maghiară, per a contrario, nu secuiască, doreşte dezvoltare şi bună stare nu izolare în stagnare şi regres. Acelaşi lucru doresc şi românii majoritari ce trăiesc în judeţele României Covasna şi Harghita, alături de minoritatea maghiară. Numai nişte persoane interesate de beneficii personale din UDMR au putut produce o astfel de politică negativă şi în niciun caz comunitatea maghiară.

De aceea, dorim a afirma cu tărie că nu comunitatea maghiară a dorit izolarea, ci numai liderii udemerişti, singura motivaţie fiind umplerea buzunarelor, vezi cazul notoriu Verestoy Attila.

În legătură cu exprimarea „diluarea populaţiei autohtone”, atragem atenţia că populaţia autohtonă în judeţul Covasna suntem noi românii şi nu acceptăm să se lase impresia că minoritarii – când secui, când maghiari -, după cum sunt interesele pecuniare ale unor români deznaţionalizaţi, dictează, se exprimă neconform cu realitatea istorică. Aşadar, domnul Albert Almos, conform intereselor dumnealui spune – a câta oară ?- un adevăr pe jumătate, ceea ce în esenţă e o minciună. Declaraţiile domniei sale sunt, deci, de recunoaştere a poziţiei UDMR ostile dezvoltării zonei şi recunoaştere a faptului că aceşti lideri au dorit să creeze o falsă problemă României.
Noi românii suntem convinşi că minoritatea – în fruntea căreia se erijează domnul Albert Almos… şi alţii ca el – nu a dorit acest lucru, această atitudine şi această acţiune negativă. Suntem convinşi că minoritarii doreau dezvoltarea în locul izolării!

Atragem atenţia opiniei publice că domnul Albert Almos nu a făcut altceva decât să confirme că noi avem dreptate şi nicidecum liderii UDMR. Îi mulţumim!

Covasna,
2 aprilie 2008

Director executiv
Ioan Mugur Topolniţchi

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Comunicat de presa al Asociatiei "Noi Romanii""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/comunicat-de-presa-al-asociatiei-noi-romanii/