Condeiul ardelean: Președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, trăiește cu 200 de lei pe lună!

April 2, 2012 •Madalin Guruianu, PNL •Views: 2118

Autor: Doru Decebal Feldiorean

În urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, mai mulţi cititori din Sfântu-Gheorghe au solicitat „Condeiului ardelean” să îi ceară consilierului local Mădălin Guruianu, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, să spună pentru întreg publicul care sunt sursele sale de venit, adică, concret, din ce trăieşte şi din ce îşi plăteşte ratele la creditele contractate. Aceasta întrucât din Declaraţia de avere a lui Mădălin Guruianu de pe site-ul Primăriei Sfântu-Gheorghe rezultă că, în ultimul an declarat, a avut un venit de 5.964 lei (donat ca bursă unui adolescent – n.r.) şi creanţe în valoare de 168.398 lei. Cum Mădălin Guruianu nu are niciun alt venit şi cum este limpede că un om cu standardul său de viaţă nu poate trăi cu aproximativ 6.000 de lei pe an, pe care i-a donat, mai având şi nişte rate uriaşe, „Condeiul ardelean” a găsit de cuviinţă să-l interpeleze pe preşedintele PNL Sfântu-Gheorghe cu privire la câştigurile sale, de vreme ce este persoană publică abonată la bugetul statului. Cu alte cuvinte, l-am rugat pe consilierul local să nu mai mintă populaţia şi să spună, în conformitate cu prevederile legale, care sunt sursele sale reale şi adevărate de venit. Domnul Guruianu nu a binevoit să răspundă „Condeiului ardelean”, sfidând astfel o bună parte a comunităţii municipiului Sfântu- Gheorghe, în care dumnealui se dă mare… ba independent, ba liberal.

Buunnn. Asta nu înseamnă că domnul Guruianu nu citeşte „Condeiul ardelean”. Îl citeşte, şi încă nu oricum, ci cu lupa. I-au trebuit, totuşi, trei săptămâni ca să găsească modalitatea de răspuns. Asta pentru că, fireşte, nu avea ce spune. Şi a venit ziua raportului său de activitate referitor la mandatul de patru ani de consilier local. Cam devreme, pentru un raport la final de mandat, am spune noi, că timp mai era până în luna mai. Dar de, doar, doar trecea ziua şi nu venea întrebarea. Ei bine, cum şmecheria nu ţine la infinit, a venit şi întrebarea. Asta deşi ne-a venit greu să pătrundem în „sediul de campanie” al lui Mădălin Guruianu. Nu de alta, dar e într-o crâşmă. În fine, ne-am călcat pe suflet şi am intrat. Am ascultat o oră întreagă, cu mare atenţie, toate realizările domnului Guruianu, după care, înainte de a-l întreba din ce trăieşte, l-am felicitat pentru activitate. Cum de ce? Păi, nenică, la ce-a înşirat gazda noastră acolo… i-am spus şi lui, ne mirăm cum de primarul Antal Arpad nu e invidios pe dumnealui?! Halal primar de „muncipiu”, uite aici activitate prodigioasă, „marca Guruianu”. A făcut omul ăsta la treabă multiculturală maghiaro-română de toate felurile încât, zău, darea de seamă trebuia să aibă loc chiar în biroul de primar din clădirea galbenă, nu colea în crâşmă. Păi ce-i asta? În sfârşit, a venit şi momentul culminant, când domnul consilier-mai-tare-ca-primarul, deja candidat la fotoliul lui Antal Arpad, de edil al urbei de pe malul Oltului, a răspuns la întrebarea: „Din ce trăiţi, domnule Guruianu?”. Răspunsul? Halucinant! Demenţial! Fantastic! Auuleuuuu. Domnul consilier local Mădălin Guruianu, care locuieşte cu mama, cu care îşi împarte cheltuielile, trăieşte „din bani puţini”, ca „majoritatea românilor”, care „pot face acest lucru”, deci cu 200 de lei pe lună, pentru că noi, cei de la „Condeiul ardelean”, nu am înţeles bine, dumnealui nu a zis că îşi donează întreaga indemnizaţie lunară, ci doar 300 de lei din ea!!! Nu e asta foarte tare?! Domnul Guruianu trăieşte cu 200 de lei pe lună, mai exact cu 193, câţi îi rămân după ce donează cei 300! Pardon. Mai trăieşte şi din bruma de bani care i-a mai rămas din creditele contractate. Aşa zice dumnealui. Adică, cu alte cuvinte, domnul Guruianu a făcut credite la bănci ca să trăiască. Foarte tare!

Stimaţi cititori, mai are rost să-l întrebăm pe un asemenea om, venit de la Brăila ca să trăiască în Sfântu-Gheorghe cu 200 de lei pe lună şi cu bani rămaşi din creditele contractate (asta e ca aia cu vânzările anterioare, scuzaţi paranteza, dar nu ne-am putut abţine), din ce îşi plăteşte, totuşi, ratele la băncile care nu te iartă dacă nu te-ai dus lunar cu bănucul?! Dar oare să-l mai întrebăm din ce bani îşi plăteşte afişul de pe prima pagină, de marţi, 20 martie 2012, din presa locală?! Sau poate să-l întrebăm din ce fonduri îşi plăteşte chiria la „sediul de campanie” de la crâşma unde s-a ţinut şi darea de seamă amintită?!

În final, îl rugăm pe stimabilul primar Antal Arpad (UDMR) ca, în viitorul mandat – dacă îl mai câştigă, că Guruianu e pornit tare pe Primărie – să ia lecţii de la rivalul dumisale din aceşti patru ani, că multe, multe a mai făcut pentru urbe, nu ca domnia sa.

Tot pe această cale, îi rugăm şi pe pensionarii municipiului Sfântu-Gheorghe, care au venituri de 3-400 de lei pe lună, să nu se mai plângă că nu le ajung banii, că nu se poate trăi cu atât de puţini bani. Mai bine până se văicăresc să se pună la coadă la domnul Guruianu, că le arată dumnealui cum se poate trăi şi cu 200 de lei pe lună, ba poate chiar se poate pune şi vreun leu deoparte.

Integral pe Condeiul ardelean.ro


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Condeiul ardelean: Președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, trăiește cu 200 de lei pe lună!

 1. […] Însă 2013 nu este singurul an în care Guruianu declară singura sursă de venit ca fiind indemnizația de consilier local. În 2011 scriam despre modul în care Guruianu datorează sume uriașe unor instituții bancare în condițiile în care nu are un loc de muncă (detalii aici). În 2012, redactorul șef al publicației ”Condeiul ardelean”, Doru Decebal Feldiorean, analiza și el situația financiară a lui Guruianu și performanța acestuia de a supraviețui cu venituri lunare de doar câteva sute de lei (detalii aici). […]

 2. eu@eu says:

  f multora le lipseste bunul simt.e greu sa convingi oamenii sa fie politicosi.doamne cata lume nesimtita si inculta.puneti mina frumos pe o carte si mai cititi si voi.de aceea tara asta se duce dracu ca sant multi asa ca voi in ea.decat sa jicnesti mai bine sa taci.

 3. missyou says:

  ma inerveaza la culme aceste comentarii rautacioase.mu are nimeni dreptul de a judeca pe nimeni.dak ati face voi macar pe jumatate cate face MADALIN GURUIANU,pt acest oras ar fii bine.va este mai usor sa loviti si sa va credeti buricu pamintului…..dar va lipseste mult cultura si bunul simt.de la asa oameni nu poti cere ,ai mult……..pacat.

  • Dan Tanasa says:

   Limbricule, fi amabil și precizează te rog din ce bani trăieste GURU de doi ani și ce realizări concrete are el cu banii lui din buzunar!

 4. gigi says:

  Mare ticalos.Vine din Braila sa ne explice cun am fost doar noi terorizati si macelariti timp de 1000 de ani si se da cu inamicul?Pe vremuri tradatorii de neam si tara erau spinzurati!Ce vremuri!?S-a ridicat pe munca celor de la De-bate,apoi in carca tinerilor de care se foloseste in cel mai josnic mod si cu sprijinul PDL (Manolachescu) media(Cherestes) si alti ca ei a ajuns folosindu-se de toti sa ne vanda la UDMR fara sa priceapa ca si el v-a devenii candva in plus si v-a fi “disponibilizat” ca hartia in trei straturi?Istoria se repeta si nu iarta.Dumnezeu sa aiba mila de cei ce el , ca noi nu putem.Unde esti tu Tepes Doamne……Are un fantastic tupeu sa ne spuna de traiul cu 200 de lei cand toti stim ceva aritmetica(20 de piini x 6 ron =?)cum plateste creditul?Cum l-a primit daca nu are venituri si nici rate ca vrem si noi restul de 22.999.999 de amarati.Nu fiti faieri si nu muscati asa momeala!!!!!!!!

 5. Alex says:

  Guruianule, va veni o vreme, atât îţi zic!!!

 6. ARTUR says:

  E tare reteta dansului ! Poate il sustine financiar si UDMR-ul si nu stim noi ? Eposibil la cat de tare fraternizeaza cu unii !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Condeiul ardelean: Președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, trăiește cu 200 de lei pe lună!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/condeiul-ardelean-presedintele-pnl-sfantu-gheorghe-madalin-guruianu-traieste-cu-200-de-lei-pe-luna/