Conducerea UDMR a ISJ Covasna se crede Dumnezeu pe pamant: parintii obligati sa isi duca copii la scolile unde vrea ISJ Covasna!

January 8, 2009 •Covasna, Sfantu Gheorghe, UDMR •Views: 1708

Intenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna de a reînfiinţa circumscripţiile şcolare ar putea provoca divorţuri şi diverse forme de schimbări ale domiciliilor, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Vicepreşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Gazda Zoltan, este de părere că majoritatea părinţilor nu agreează ideea IŞJ Covasna de reînfiinţare a circumscripţiilor şcolare pentru salvarea şcolilor de cartier, care în ultimii ani au tot pierdut elevi în favoarea celor centrale.

Potrivit lui Gazda, în urma unei dezbateri publice desfăşurate la finele lunii decembrie a anului trecut la Sfântu Gheorghe, a reieşit că există părinţi dispuşi să facă orice pentru a îşi putea înscrie copiii la şcolile la care cred ei că le-ar fi mai bine şi nu neapărat la cele la care vor fi arondaţi în funcţie de domiciliu.
Potrivit lui Gazda, există chiar părinţi care au recurs la aplicarea vizelor de flotant, în vreme ce o familie ar fi dispusă să divorţeze, de formă, doar pentru a putea să ofere copilului cea mai bună educaţie posibilă prin şcoala pe care va alege să o urmeze acesta.

Regula înscrierii la şcoală în funcţie de circumscripţia şcolară va intra în vigoare din următorul an şcolar la Sfântu Gheorghe, în vreme ce, din această lună şi până în februarie, vor fi deschise înscrierile pentru clasa I. Conform noii reguli, elevii vor fi înscrişi în funcţie de circumscripţii, urmând ca apoi, în limita locurilor disponibile, să se poată face transferuri.

IŞJ Covasna a anunţat încă din 2008 că va introduce acest nou sistem, precizînd că în anul şcolar 2008/ 2009, acesta va funcţiona experimental în municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, urmând să fie extins şi la nivelul grădiniţelor, dacă se va dovedi eficient.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că tot mai multe şcoli de cartier au pierdut elevi în favoarea celor centrale, fiind astfel puse în pericolul de a fi desfiinţate.

Majoritatea reacţiilor faţă de această hotărâre a IŞJ au fost negative, unele voci susţinând că această măsură ar fi „o întoarcere la sistemul comunist” prin care se asigură posturile cadrelor didactice şi că ar afecta serios „dreptul la educaţie” al celor mici. (Sursa: Monica Rizea, AMOS NEWS)

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Conducerea UDMR a ISJ Covasna se crede Dumnezeu pe pamant: parintii obligati sa isi duca copii la scolile unde vrea ISJ Covasna!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/conducerea-udmr-a-isj-covasna-se-crede-dumnezeu-pe-pamant-parintii-obligati-sa-isi-duca-copii-la-scolile-unde-vrea-isj-covasna-2/