Consilierul local PNL Madalin Guruianu il sustine pe primarul Antal Arpad

April 15, 2009 • Antal Arpad, Covasna, Dan Manolachescu, Madalin Guruianu, semidoct, Sfantu Gheorghe • Views: 1716

Consilierul local PNL Madalin Guruianu nu rateaza nicio ocazie de a ne arata cat de bine se pricepe domnia sa la autonomia teritoriala solicitata de UDMR si PCM. Guruianu nu se poate abtine din ineptii si ne vorbeste de o “autonomie culturala” a romanilor din Covasna, concept lansat chiar de primarul UDMR din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, dovedind inca odata afinitatile sale cu iredentistii maghiari din Covasna si Harghita.

Ştire: Sfântu Gheorghe: Un consilier local PNL propune “discriminarea pozitivă a românilor”

Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Social Consilierul local de Sfântu Gheorghe, PNL Mădălin Guruianu, doreşte ca românii minoritari în judeţul Covasna să fie discriminaţi pozitiv, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă minorităţii maghiare din România este normal şi firesc să i se asigure toate condiţiile, este normal ca şi românii, minoritari în judeţul Covasna, să fie discriminaţi pozitiv. Mădălin Guruianu a precizat că nu se referă prin aceste aprecieri la cadrul juridic, care prevede clar că „nu poţi fi minoritar în ţara ta” ci la faptul că românii din Covasna nu trebuie să-şi simtă statutul de minoritari în sens negativ.

„Încerc să le spun oamenilor că o abordare pozitivă le poate aduce mai multe decât atitudinea de strângere a pumnilor şi plasării lor în faţă”, a explicat Guruianu, referindu-se la refuzul unor români de a se recunoaşte minoritari.

Mădălin Guruianu a mai explicat că, la fel ca şi comunitatea maghiară, românii din Covasna au nevoie de autonomie culturală.

„Este clar că aici, în Covasna, trăim într-o autonomie mai mult decât evidentă şi cred că românii au nevoie de o astfel de autonomie. Înţeleg prin autonomia culturală a românilor dreptul acestora de a decide ceea ce se întâmplă cu proiectele comunităţii româneşti”, a mai spus Guruianu. În acest sens, acesta a argumentat că, atunci când majoritatea factorilor decidenţi este compusă, ca în cazul Consiliului local Sfântu Gheorghe, de exemplu, din consilieri UDMR şi ai Partidului Civic Maghiar (PCM), negocierile şi colaborările cu reprezentanţii românilor trebuie să existe, pentru ca proiectele comunităţii româneşti să poată fi duse la capăt.

Autor : Monica RIZEA(AMOSNEWS)

5 Responses to Consilierul local PNL Madalin Guruianu il sustine pe primarul Antal Arpad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend