Consiliul Judeţean Cluj a atribuit construcţia noii pârtii de schi de la Băişoara unei companii a extremiştilor de la Partidul Civic Maghiar

November 12, 2009 •Consiliul Judetean Cluj, PCM, UDMR •Views: 1084

de George Bara

Consiliul Judeţean Cluj a atribuit construcţia noii pârtii de schi de la Băişoara companiei SC Consic SA din Sfântu Gheorghe, deţinută de Tulit Imre Attila, fost politician UDMR condamnat la închisoare de către DNA, şi de fiul acestuia, Tulit Attila, vicepreşedintele Consiliului Naţional Secuiesc şi membru în Partidul Civic Maghiar.

Consorţiul format din societăţile comerciale Harcon Zrt Budapesta şi SC Consic SA din Sfântul Gheorghe a fost ales de către Consiliul Judeţean pentru construirea unei noi pârtii de schi în staţiunea montană Băişoara, ca parte a proiectului naţional “Schi în România”. Oferta consorţiului a fost aleasă în detrimentul celorlalte oferte deoarece avea preţul cel mai mic, 15,8 milioane de lei fără TVA, cea mai mică garanţie de 7% şi cel mai mic termen de execuţie, de doar 14 luni. Celelalte patru firme care au participat la licitaţie au fost SC Selina SRL din Oradea, cu o ofertă de 20,6 milioane de lei fără TVA, asocierea SC Acomin SA din Cluj-Napoca şi Leitner AG din Italia, cu 16,9 milioane de lei fără TVA şi asocierea Porr Technobau şi Teerag – Asdag Aktiengesellschaft din Viena cu o ofertă de 17,8 milioane de lei fără TVA.

Harcon Zrt Budapesta nu este nouă pe piaţa construcţiilor din Cluj

Compania maghiară Harcon este înfiinţată în anul 1997 şi România este prima ţară străină în care a avut lucrări, printre acestea numărându-se şi lucrarea de ventilaţie şi aer condiţionat realizată la Polus Center din Cluj-Napoca prin subcontractorul Arcadom SA. În prezent, compania maghiară este prezentă prin subcontractori şi subdiviziuni în Rusia şi Kazahstan, unde a realizat lucrări industrial- tehnologice.

Acţionarul Consic SA, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Cealaltă companie din consorţiul maghiar care va realiza pârtia de la Băişoara este SC Consic SA din Sfântu Gheorghe, formată prin privatizarea companiei de stat Intreprinderea de Construcţii-Montaj (IACM). Potrivit registrului comerţului, firma are 10 administratori şi coasociat, alături de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVASA), pe Tulit Imre Attila. Tulit Imre Attila a fost politician şi consilier local în Sfântu Gheorghe din partea UDMR şi apoi a Fracţiunii Civice Maghiare, devenită apoi Partidul Civic Maghiar. Acesta a intrat în atenţia presei după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru primire de mită, transformaţi apoi în patru ani cu suspendare din motive de boală. Acesta a fost reţinut în anul 2006 de către procurorii DNA după realizarea unui flagrant în care politicianul UDMR a a pretins şi primit suma de 20 000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul semnării unui contract de vânzare-cumpărare a unui spaţiu comercial ce fusese închiriat anterior de denunţător. Inculpatul a fost prins în flagrant delict în timp ce primea banii respectivi de la denunţător.

Fiul lui Tulit Attila: acţionar Consic SA, membru PCM, consilier judeţean şi susţinător al autonomiei secuieşti

Directorul companiei Consic SA este tatăl vicepreşedintelui Consiliului Naţional Secuiesc şi membru PCM, Tullit Attila. Acesta este în prezent consilier în cadrul Consiliului Judeţean Covasna. Tulit Attila deţine şi el acţiuni la SC Consic SA, potrivit propriei declaraţii de avere din 2009 publicate pe site-ul CJ Covasna. Politicianul PCM Tulit Atilla este un fervent susţinător al autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi a militat în anul 2007, printr-un apel public, pentru folosirea simbolurilor secuieşti de către instituţiile din judeţele Harghita din Covasna. Tot Tulit este cel care a lansat în acest an “harta administrativă a ţinutului secuiesc”, în cadrul unei adunări de la Sfântu Gheorge. Harta a fost tipărită în 1500 de exemplare la tipografia T3 Info, deţinută de acelaşi Tulit Attila. În acest moment, chiar dacă tatăl său, Tulit Imre Attila, figurează ca acţionar la SC Consic SA, nu este clar dacă mai deţine acţiunile sau le-a vândut fiului său care le-a trecut în declaraţia de avere şi interese doar din acest an.

Cititi tot articolul in publicatia Napocanews

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Consiliul Judeţean Cluj a atribuit construcţia noii pârtii de schi de la Băişoara unei companii a extremiştilor de la Partidul Civic Maghiar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/consiliul-judetean-cluj-a-atribuit-constructia-noii-partii-de-schi-de-la-baisoara-unei-companii-a-extremistilor-de-la-partidul-civic-maghiar-2/