Cotidianul si Observatorul Cultural sustinatorii profanarii imaginii Romaniei!

September 16, 2008 •Atelier 35, Bucuresti, Cotidianul, Romania, Uniunea Artistilor Plastici •Views: 1277

Stimata doamna Patrichi,

Va multumesc mult pentru randuri.

In afara solicitarii oficiale de dimineata adresata Ministerului Culturii simt nevoia sa completez raspunsul Dvs amabil cu unul pe masura.

Contrat indicatiilor Dvs, atunci cand vad un produs al artei, fie el vizual sau auditiv, ma grabesc, ca orice om de pe aceasta planeta, sa il trec prin prisma filtrului meu personal. Concret, atunci cand vad un tablou, ma apuc repede sa imi dau cu parerea, cu parerea mea. Inca nu mi-am dezvoltat reflexul, pe care vad ca Dvs il stapaniti atat de bine, sa ma opresc din judecat, sa citesc “Cotidianul“, si abia mai apoi sa imi pun problema daca imi place sau nu acel produs artistic.

Ziarul “Cotidianul” nu a fost, nu este si nici nu va fi un reper, pentru mine cel putin, intr-ale criticii literare, dramaturgice sau plastice. Sper ca veti gasi in sufletul Dvs sa ma iertati pentru asta.

Cat despre Benedek Levente si arta pe care acesta o produce cred ca Ateliar 35 a adoptat pentru acesta si productia lui artistica strategia “un ambalaj bun vinde orice cacat”.

Cu aceeasi cea mai a dracu’ lipsa de respect,

Dan Tanasa

http://tanasadan.blogspot.com/

—– Original Message —-

From: Atelier 35

To: Dan Tanasa <dantanasa@yahoo.com>

Cc: office@uappr.ro;

Sent: Tuesday, September 16, 2008 12:21:45 AM

Subject: Re: Felicitari domnului Benedek Levente!

Domnule Dan Tanasa,

Va multumim pentru interesul acordat expozitiei lui Benedek Levente la Atelier 35!

Dupa cum probabil stiti, mai ales ca student al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice SNSPA, Asociatia Atelier 35 nu se supune legii 544/2001, deoarcere, ati ghicit, nu este institutie publica, asa cum este ea definita in legea amintita de Dvs. in PS(iar din cate stim noi, nici Uniunea Artistilor Plastici din Romania, ca asociatie profesionala, nu se incadreaza in definitia institutiei publice din aceasta lege).

Avand in vedere totusi interesul manifestat de catre Dvs. pentru expozitia „Euromaniac” si, in plus, considerand ca avem in comun respectul pentru dreptul la libera exprimare, aleg sa va scriu cateva randuri, in numele echipei Atelier 35. Expozitia a fost realizata din fonduri private, proiectul „Euromaniac” fiind selectat de catre echipa de adiministrare a galeriei Atelier 35.

Pentru a avea acces la o perspectiva mai larga asupra cronicilor acestei expozitii, va invit sa cititi si articolele publicate de 2 critici de arta in Observatorul Cultural si Cotidianul:

http://www.cotidianul.ro/euromaniacii_luati_peste_picior_in_arta-57553.html

http://www.observatorcultural.ro/ARTE-VIZUALE.-Euromaniac-2008*articleID_20419-articles_details.html

Nu vreau sa va contest prin acest indemn capacitatea de a aprecia arta ci doar sa ma asigur ca aveti acces la toata informatia din mass media romanesti, inainte de a va forma o opinie legata de acest subiect.

Pentru mai multe detalii despre artist si expozitie, va invit sa intrati si pe blogul lui Benedek Levente: http://benedeklevente.blogspot.com/ unde aveti posibilitatea sa comunicati cu artistul, daca, desigur, si el isi va dori acest lucru. Si, bineinteles, va invitam sa vedeti direct expozitia in cadrul galeriei Atelier 35 din Str. Selari, nr. 13, sector 3, Bucuresti, pana in data de 17 septembrie 2008.

In incheiere, va asigur de toata consideratia noastra si va invit sa va abonati la RSS-ul blogului Atelier 35(atelier35.blogspot.com) pentru a fi la curent cu urmatoarele proiecte expozitionale desfasurate la Atelier 35.

Roxana Patrichi

PS: Imi cer scuze anticipat tuturor destinatarilor din cc-ul acestui email in cazul in care nu isi doreau sa primeasca acest raspuns.

Atelier35
 
contact@atelier35.eu
www.atelier35.eu
atelier35.blogspot.com
Str. Selari, nr 13, sector 3, Bucuresti
 
Atelier35 este un spatiu expozitional al Uniunii Artistilor Plastici din Romania destinat tinerilor pana in 35 de ani. Atelier 35 promoveaza cercetarea artistica experimentala, noile mijloace de expresie si comunicarea intre medii.
 

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cotidianul si Observatorul Cultural sustinatorii profanarii imaginii Romaniei!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cotidianul-si-observatorul-cultural-sustinatorii-profanarii-imaginii-romaniei-2/