CU ACORDUL PREFECTULUI. PCM, partenerul UDMR, SFIDEAZĂ justiția și rearborează un steag secuiesc de mari dimensiuni în Sfântu Gheorghe

September 12, 2014 •UDMR •Views: 1956

steagul secuiesc

FOTO: gandul.info

Potrivit Mediafax, PCM a arborat, vineri, în parcul central din Sfântu Gheorghe, un steag secuiesc de mari dimensiuni, care “să vestească libertatea”, fără a cere autorizaţie de la Primăriei, după ce, joi, formaţiunea a înlăturat un alt steag secuiesc din aceeaşi zonă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov, formaţiunea pe care o reprezintă a îndepărtat, joi, steagul secuiesc din parcul central din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Potrivit deciziei instanţei, primarul Antal Arpad era obligat să îndepărteze acest steag. Nu am dorit să-i cauzăm probleme, astfel am decis să înlăturăm acest simbol de pe catarg. Însă, în cursul acestei zile (vineri – n.r.) am arborat, tot acolo, un alt steag secuiesc”, a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna a afirmat că pentru arborarea acestui steag secuiesc, care are o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de 82 de centimetri, nu a cerut autorizaţie de la Primăria Sfântu Gheorghe.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras (UDMR) a fost obligat prin sentința Tribunalului Covasna nr. 2892/13.12.2013 să înlăture așa-zisul steag secuiesc din parcul central al municipiului Sfântu Gheorghe. Sentința Tribunalului Covasna a rămas definitivă și irevocabilă în data de 24 aprilie a.c. prin decizia Curții de Apel Brașov (detalii aici). Deși sentința a rămas definitivă încă din luna aprilie a.c., prefectul județului Covasna, Marius Popica, a refuzat să solicite instanței amendarea acestuia pentru nerespectarea unei sentințe judecătorești (detalii aici).

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to CU ACORDUL PREFECTULUI. PCM, partenerul UDMR, SFIDEAZĂ justiția și rearborează un steag secuiesc de mari dimensiuni în Sfântu Gheorghe

  1. ciubix says:

    nimic despre incidentu cu Dragnea si reactia PCM Covasna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CU ACORDUL PREFECTULUI. PCM, partenerul UDMR, SFIDEAZĂ justiția și rearborează un steag secuiesc de mari dimensiuni în Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cu-acordul-prefectului-pcm-partenerul-udmr-sfideaza-justitia-si-rearboreaza-un-steag-secuiesc-de-mari-dimensiuni-in-sfantu-gheorghe/