CULMEA IPOCRIZIEI. UDMR, prezentă la protestul împotriva defrişărilor masive de pădure din Miercurea Ciuc

May 13, 2015 •UDMR •Views: 2414

FOTO. Korodi Attila, deputat UDMR

Aproximativ 50 de persoane au participat, sâmbătă, pe platoul din faţa Palatului Administrativ din municipiul Miercurea-Ciuc la un protest împotriva defrişărilor masive de pădure. De asemenea, cele 50 de persoane au protestat şi împotriva firmei austriece Schweighofer Holzindustrie, care a construit o fabrică de prelucrare a lemnului la Reci, în judeţul Covasna, transmite cotidianul Informația Harghitei.

O cauză a numărului mic de protestatari din municipiul Miercurea-Ciuc este faptul că, potrivit organizatorilor, protestul a fost anunţat, pe reţelele de socializare, cu o zi sau două înainte de a avea loc. Participanţii, în majoritate tineri, au purtat pancarte scrise în limbile română, maghiară, engleză şi germană. Pe acestea se putea citi: „Afară, afară, cu mafia din ţară”, „Nu ne furaţi pădurile, nu ne furaţi viitorul”, „Nu ne furaţi aurul verde”,  „Transsylvania sau Transsaharia?” sau „Schweighofer raus aus Rumanien!” („Schweighofer afară din România!”).

Unul dintre protestatari a fost fostul ministru al Mediului, deputatul de Harghita Korodi Attila. Acesta şi-a exprimat bucuria că ceea ce se ştia de mult timp în judeţ acum este conştientizat şi în oraşele mari ale ţării, şi anume că „fenomenul Schweighofer este unul nociv pentru economie şi dezvoltarea locală”. De asemenea, fostul ministru a arătat că prin deschiderea fabricii de prelucrare a lemnului de la Reci, judeţul Harghita va fi afectat grav, deoarece „vor dispărea şi ultimele capacităţi de producţie”. „Pentru că şi acum cei care fac case de lemn sau mobilier pentru export nu mai au materie primă. Deja vorbim de mii de locuri de muncă dispărute, vor să închidă şi ultimele sute de locuri de muncă. (…) În exploatare mai lucrează oameni, dar nu acolo este valoarea adăugată, ci în producţia din materia primă care este aici. Şi dacă nici o localitate nu mai are capacitate de prelucrare înseamnă că nu mai sunt locuri de muncă”, a spus deputatul. Întrebat dacă se mai poate face ceva în acest sens, Korodi Attila a spus că da, prin votul în Parlament cu privire la aprobarea Codului silvic. „Ideea este ca deciziile la nivel de reglementare să fie drastice, ca monopolul să aibă o limită maximă. Pentru că această companie (n.n. – Schweighofer Holzindustrie) a ajuns, cumva, la nivelul moral maxim, dar şi la capacitatea financiară maximă de suportabilitate a societăţii”, a mai declarat fostul ministru.

Nota mea: Tupeul grofilor din UDMR nu cunoaște absolut nicio limită. Fabrica de la Reci a Holzindustrie Schweighofer s-a deschis prin implicarea directă și foarte energică a unor membri ai UDMR, fostul senator Olosz Gergely și actualul președinte al CJ Covasna, Tamas Sandor (detalii aici). Mai mult, este deja de notorietate faptul că afacerile cu lemn din județele Covasna și Harghita sunt controlate, într-o formă sau alta, de grofii UDMR.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to CULMEA IPOCRIZIEI. UDMR, prezentă la protestul împotriva defrişărilor masive de pădure din Miercurea Ciuc

  1. […] Vezi și CULMEA IPOCRIZIEI. UDMR, prezentă la protestul împotriva defrişărilor masive de pădure din Mier… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CULMEA IPOCRIZIEI. UDMR, prezentă la protestul împotriva defrişărilor masive de pădure din Miercurea Ciuc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/culmea-ipocriziei-udmr-prezenta-la-protestul-impotriva-defrisarilor-masive-de-padure-din-miercurea-ciuc/