Dan Suciu sesizează MIRA

June 21, 2008 •Covasna, Dan Suciu, PD-L, prefect, Romania, UDMR •Views: 1073

Presedintele Organizatiei de Tineret a PD-L Covasna, Dan Suciu, a înaintat, la începutul acestei saptamâni, o sesizare Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), prin care solicita cercetarea hotarârii Consiliului Judetean Covasna în legatura cu înfiintarea unui birou de reprezentare a judetului la Bruxelles.
Dan Suciu a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, ca înfiintarea biroului de reprezentare de la Bruxelles nu are niciun fundament legal, întrucât articolele de lege ce stau la baza hotarârii Consiliului Judetean nu pot constitui cadrul legal al adoptarii acesteia. Mai mult, legea salarizarii din România nu prevede stabilirea unui cuantum salarial de 2.805 euro pentru un angajat al administratiei publice locale.
Reactia liderului OTPD-L vine ca urmare a faptului ca prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, garantul respectarii legilor statului în teritoriu, a sfidat si de aceasta data legea si nu a atacat hotarârea ce vizeaza înfiintarea unui birou de reprezentare a judetului Covasna la Bruxelles, hotarâre ce contravine legilor Statului Român. Potrivit lui Dan Suciu, sfidarea legii, tolerata de prefect, constituie o batjocura la adresa cetatenilor judetului: „Este un abuz, o încalcare flagranta a legii, tolerata de prefectul judetului, ceea ce constituie o batjocura la adresa cetatenilor”.

Sursa: Condeiul ardelean

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Dan Suciu sesizează MIRA"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dan-suciu-sesizeaza-mira/