DE CE VREA UDMR SEPARAREA UMF TÂRGU MUREȘ? Concurs pentru ocuparea postului de manager la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc: interviul și proiectul de management obligatorii în LIMBA MAGHIARĂ!

March 18, 2012 •antiromanism, Borboly Csaba, Consiliul Judetean Harghita, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, Miercurea Ciuc, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1868

Pagina de internet a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Harghita găzduiește doua documente prin care se anunță condițiile de desfășurare a concursului pentru ocuparea postului de manager al spitalului.

Aceste documente lămuresc odată în plus motivele pentru care UDMR dorește cu orice preț separarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureș.

Astfel, dispoziția nr. 1413/2011 a președintelui CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice din rețeaua proprie a CJ Harghita menționează cât se poate de clar, la capitolul ”Dispoziții generale” faptul că ocupare funcției de manager a unui spital aflat în subordinea CJ Harghita se face prin concurs de către personele fizice care, printre altele, ”cunosc și utilizează limba maghiară la nivel de conversație”.

Borboly Csaba

Mai mult, în fișierul ce cuprinde bibliografia, apare menționat faptul că proiectele de management vor fi redactate ”și în limba maghiară”.

Așadar, este cât se poate de clar că un doctor român din București, Iași sau Craiova nu are ce să caute la Miercurea Ciuc indiferent cât de capabil ar fi pentru această funcție deoarece, nu-i așa, nu cunoaște o limbă străină care nu e oficială în țara în care trăieste.

Puteți accesa documentele aici.

PS: a se observa faptul că pe pagina de internet a unei instituții publice din România logo-ul acesteia este inscripționat mai întâi în limba maghiară, ca de altfel și logo-ul CJ Harghita.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to DE CE VREA UDMR SEPARAREA UMF TÂRGU MUREȘ? Concurs pentru ocuparea postului de manager la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc: interviul și proiectul de management obligatorii în LIMBA MAGHIARĂ!

 1. olahus says:

  Atol, “pe siteul MaghiaRomania se si pune problema pentru cine s-a construit UMF” pentru ca mai intai s-a gasit sa scrie Victor Roncea un titlu mistificator.
  https://maghiaromania.wordpress.com/2012/03/08/umf_medicina_farmacie_targu_mure/
  Ca trebuie sau nu o facultate maghiara e o alta discutie, pe care eu nu am atins-o.

 2. atol says:

  Vor separarea totala a minoritatii maghiare fata de romani. In Harghita si Covasna, doua judete din Romania, romanii nu mai au ce cauta. In timp vor reusi sa ii elimine pe romani din zona. Interesant va fi cum se desfasura lucrurile in timp la Targu Mures unde romanii au un procent de peste 50%. Sunt convins ca au deja o strategie de ai indeparta intelectualii romani de Targu Mures si in general de ii face pe romani sa nu se mai stabileasca in oras.
  Este de urmarit cum s vor desfasura relatiile dintre cele doua sectii ale UMF Targu Mures. Daca in urmatoarele guverne ungurii vor mai detine o asemenea forta ca in acest guvern de tradatori ne putem astepta ca sectia romana sa inceapa sa intre in declin.
  Dane , esti umblat prin lume si as vra sa stiu daca este advarat ca in Belgia a fost o situatie asemenatoare cand una din etniile din acest stat s-a opus ca studentii celeilalte etni sa mai intre in respectiva universitate.
  Pentru ca daca este adevarat avem un precedent iar pe site-ul MaghiaRomania se si pune problema pentru cine s-a construit UMF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DE CE VREA UDMR SEPARAREA UMF TÂRGU MUREȘ? Concurs pentru ocuparea postului de manager la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc: interviul și proiectul de management obligatorii în LIMBA MAGHIARĂ!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/de-ce-vrea-udmr-separarea-umf-targu-mures-concurs-pentru-ocuparea-postului-de-manager-la-spitalul-de-urgenta-miercurea-ciuc-interviul-si-proiectul-de-management-obligatorii-in-limba-maghiara/