DECIZIE CNCD. ”Jurnalistul” Sabin Gherman de la CityNews.ro amendat cu 600 de lei pentru discriminare. DOCUMENT

December 4, 2012 •Sabin Gherman •Views: 6383

Jurnalistul Sabin Gherman, prezentator la Transilvania Live! şi redactor şef al săptămalului Transilvania Reporter, a fost amendat cu 600 de lei pentru fapte de discriminare. Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării a constatat prin Hotărârea nr. 313 din 2012 că jurnalistul Sabin Gherman şi site-ul CityNews.ro au săvârşit fapte de discrimare potrivit art.2 aliniat 1 coroborat cu art 15 din OG nr 137-2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Site-ul CityNews a fost sancţionat cu avertisment.

Sabin Gherman, cunoscut ca un promotor al regionalizării României şi al superiorităţii “ardelenilor”, a fost reclamat la CNCD de către un alt jurnalist clujean, Adrian Cimpoeru. Acesta a reclamat articolul publicat, în 9 mai 2012, pe portalul de ştiri citynews.ro intitulat “Walter-Buşcă, eu nu pentru asta plătesc impozit, să fie clar”. Potrivit reclamantului, pe parcursul textului, se aduc jigniri repetate cetăţenilor români născuţi în alte regiuni istorice decât Transilvania.

“Cei “de peste munţi” sunt, în opinia autorului: nemernici, “gozeri”, nebuni care “vorbesc singuri prin stepa Urziceniului”, “dau cu scaune în cap”, oficiali nesimţiţi “veniţi de peste munţi la căpătuială aşa cum fac de 90 de ani” (de la Marea Unire, probabil). […] Finalul articolului este instigator şi aminteşte de perioada care a urmat Diktatului de la Viena, în 1940. Atunci sute de mii de români din nordul Ardealului au fost nevoiţi, forţaţi (mulţi au fost omorâţi), prin intimidări, schingiuri, maltratări, să plece în bejenie în Regat.

“ne-aţi făcut de tot rahatul, ca să vadă ţara că şi la noi e tot ca la voi. Pentru toate acestea ar fi mai bine să vă căraţi de-aici – ar fi mai bine să vă-ntoarceţi la gunoaie, e o meserie nobilă: începeţi cu voi înşivă. Românii veniţi în Ardeal, din Muntenia sau Moldova, “nu reprezintă nimic” şi sunt alungaţi înspre locurile de baştină care în opinia autorului sunt “gunoaie”. Adică ţara noastră este mai mult de jumătate un “gunoi”, şi “gunoierii” născuţi acolo trebuie să fie “lipiţi de glie”, nu au voie să se stabileasca in altă parte in propria lor ţară. “

CNCD – Sabin Gherman by Dan Tanasă

Sabin Gherman a devenit cunoscut în 1998 când a publicat controversatul articol intitulat “M-am săturat de România!” în Monitorul de Cluj. Din 1998 şi până acum, Sabin Gherman şi-a încercat norocul şi în politică, candidând la primăria Cluj-Napoca în 2004 ca reprezentant al Partidului Creștin Democrat, obținând un număr de 652 voturi, adică 0,43%. Acesta a înfiinţat Partidul Ardelenilor alături de dirijorul Emil Aluaş. Sabin Gherman este în prezent jurnalist în trustul de presă deţinut de Arpad Paszkany, Vasile Dâncu şi Ioan Rus, din care fac parte Transilvania Live!, CityNews.ro şi Transilvania Reporter.

Sursa: Napocanews

Sursa decizie CNCD aici.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to DECIZIE CNCD. ”Jurnalistul” Sabin Gherman de la CityNews.ro amendat cu 600 de lei pentru discriminare. DOCUMENT

 1. […] de la Trianon și alipirea Transilvaniei la Ungaria. Românul Mircea Dăian, bunul prieten a lui Sabin Gherman și Willy Schuster, a găsit de cuvință să se ducă la manifestarea acestor extremiști ca să […]

 2. ADEVARUL says:

  Regratabil este faptul că după intalnirea d-lui Gherman cu Basescu,emisiunea lui de tv de pe LookTv are pronuntate accente basiste,pdl-iste,iti face greata pur si simplu.Cum zicem noi ardelenii,baiatu are minte da nu i tătă bună.Se vinde ca o curva ieftină si prin asta ne pune in pericol.

 3. Jon says:

  Gherman asta e vandut ungurilor, e omul lor. E cat se poate de clar.

 4. robert says:

  omul nu e pe treaba lui………mai bine l ar interna undeva,i-ar face un bine

 5. gabi says:

  nu conteaza cine conduce partidul,ci ideea de a se face public si pe intelesul tuturor,telul si dorinta de a traii liber in locul pe care ti l-au dat strabunii si pe care uni sau pus stapani si ne manipuleaza cum vor ei,ardealul a fost si trebuie sa fie numai si numai al ardelenilor.

 6. ion says:

  Acum nu am ajuns sa imi fac griji pentru unu ca Gherman,e o secatura ce nu merita luata in seama.Si nu ar strica sa se mai privesaca in oglinda uneori,poate isi va da seama cat e de penibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DECIZIE CNCD. ”Jurnalistul” Sabin Gherman de la CityNews.ro amendat cu 600 de lei pentru discriminare. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/decizie-cncd-jurnalistul-sabin-gherman-de-la-citynews-ro-amendat-cu-600-de-lei-pentru-discriminare-document/