DEMENȚĂ TOTALĂ! CJ Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, propune alocarea pe CRITERII ETNICE a fondurilor nerambursabile pentru finanțarea proiectelor culturale! ALO, CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII?

January 27, 2012 •antiromanism, Borboly Csaba, Consiliul Judetean Harghita, discriminarea romanilor, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1110

Borboly Csaba, presedintele CJ Harghita
Portalul National de Administratie Publica a publicat urmatoarea stire:
Program special de finanţare pentru comunităţile române din judeţul Harghita
În acest an, în urma consultării cu reprezentanţii celor interesaţi, Consiliul Judeţean Harghita lansează un program special de finanţare nerambursabilă al programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale ale comunităţilor române din judeţul Harghita. 
În vederea sprijinirii culturii române din judeţ, autoritatea publică judeţeană
a elaborat două variante de forme de finanţare. Una ar fi fost alocarea a 14,06% (ponderea locuitorilor de etnie română din judeţul Harghita conform datelor recensământului din 2002) pentru finanţarea nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, cu ocazia evaluării/selectării ofertelor culturale din cadrul “Programului general de finanțare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe anul 2012”, iar cealaltă variantă a fost aprobarea unui program separat cu un buget care respectă cota parte de 14,06% din suma totală destinată finanţării culturii din judeţul Harghita. 
Reprezentanţii comunităţilor respective – primarii din zona nordică a judeţului, consilieri judeţeni, lideri de partid şi ai bisericii ortodoxe – care au fost consultaţi printr-o scrisoare de către preşedintele consiliului judeţean, au ales a doua variantă. 
Solicitanții pot fi persoane fizice sau persoane juridice de drept public sau privat, autorizate, respectiv înfiinţate în condiţiile legii române, ai căror scop este stimularea și promovarea vieții culturale ale comunităţilor române din județul Harghita. Suma aprobată pe anul 2012 este de 32.000 lei. Mai multe informaţii pot fi găsite pe pagina web http://www.judetulharghita.ro/programe. 
În legătură cu acest program, preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba a declarat că astfel se dă un exemplu pozitiv pentru judeţele cu populaţia majoritară română, respectiv liderilor acestora, în care trăiesc comunităţi maghiare în diasporă, ca şi în aceste judeţe să fie lansate programe de finanţare destinate comunităţilor maghiare, raportat la numărul acestora. 
“Prin intermediul Programului de parteneriat al instituţiilor şi organizaţiilor din judeţul Harghita cu parteneri din judeţele Timiş, Bistriţa-Năsăud, Alba şi Cluj, responsabile de dezvoltarea comunităţilor minoritare din aceste judeţe, lansat în 2009, am avut posibilitatea de a cunoaşte nevoile, problemele comunităţilor maghiare din diasporă şi în baza experienţei acumulate în cei trei ani de derulare a programului, oferim sprijin comunităţilor române din judeţul Harghita în vederea păstrării identităţii şi protejării culturii. Dorim să oferim un exemplu demn de urmat judeţelor cu populaţia majoritară română”, a declarat Borboly Csaba, adăugând că speră că liderii judeţelor în cauză vor urma exemplul judeţului Harghita în privinţa comunităţilor maghiare din diasporă.
Nota mea: propunerea criteriului etnic in alocarea fondurilor bugetare mi se pare cel putin fascista si constutie evident o discriminare pe criteriul etnic! Daca romanii vor accepta acest lucru mi se pare regretabil pentru ca astfel fac jocul fascistilor din UDMR. Pe de alta parte aceasta ar fi singura modalitate prin care romanii din Harghita ar putea sa beneficieze de fonduri pentru proiectele lor din bugetul CJ Harghita.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DEMENȚĂ TOTALĂ! CJ Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, propune alocarea pe CRITERII ETNICE a fondurilor nerambursabile pentru finanțarea proiectelor culturale! ALO, CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dementa-totala-cj-harghita-condus-de-udmr-istul-borboly-csaba-propune-alocarea-pe-criterii-etnice-a-fondurilor-nerambursabile-pentru-finantarea-proiectelor-culturale-alo-consiliul-national-pentru/