Deputatul UDMR Varga Attila – de la jurist la judecător la Curtea Constituțională?

May 5, 2016 •social •Views: 7851

În ultimul sfert de secol deputatul UDMR Varga Attila n-a văzut cum arată o sală de judecată dar a primit avizul colegilor săi deputați pentru a fi numit judecător la Curtea Constituțională. 

Deputatul UDMR de Satu Mare, Attila Varga, a primit ieri avizul pozitiv din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaților pentru a ocupa funcția de judecător la Curtea Constituțională. Decizia deputaților din Comisia juridică este pur și simplu stupefiantă dacă stăm să ne gândim că aceștia și-au dat avizul ca un simplu jurist să ajungă direct judecător la Curtea Constituțională.

Cine este Attila Varga

Potrivit CV-ului postat pe pagina oficială a Camerei Deputaților, Attila Varga este deputat, poziție pe care a ocupat-o neîntrerupt din 1990 până în prezent (detalii aici). Varga a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj Napoca în 1986. În 2006 a obținut titlul de doctor în drept la Facultatea de Drept din cadrul Universității Bucureşti, specializare drept constituţional. Din 2004 este lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Iar aceasta este toată experiența lui Varga în domeniul juridic și al instanțelor de judecată din ultimii 25 de ani. În ultimul sfert de secol Varga n-a văzut cum arată o sală de judecată sau nu a redactat o întâmpinare la un proces.

La începutul carierei sale Varga a fost, pentru patru ani, un simplu juristconsult. Atât și nimic mai mult. Attila Varga n-a judecat în viața lui nimic dor este pe punctul de a reuși o performanță extraordinară care dovedește faptul că România nu este țara tuturor posibilităților ci este țara unde orice este posibil. Singurul fapt care îl recomandă pe Attila Varga ca judecător la Curtea Constituțională este calitate sa de membru UDMR.

Egalul magistraților?

Dacă va ajunge judecător la Curtea Constituțională, Varga îi va avea colegi pe foștii magistrați Daniel Morar, Mona Pivniceru, Pete Lăzăroiu și Tudorel Toader. Până și actualul judecător numit la propunerea UDMR, Valentin-Zoltán Puskás, a profesat ca avocat în Baroul Covasna. Varga este pe punctul de a ajunge astfel coleg cu magistrați care au, cel puțin în parte, o experiență foarte vastă în instanțele de judecată. Este evident așadar că Varga nu va beneficia de niciun fel de respect din partea colegilor săi foști magistrați cu care va ajunge să fie un egal doar pentru că e membru UDMR.

Propunerea UDMR probează odată în plus lipsa acută de profesioniști din cadrul organizației politice a comunității maghiare din România. UDMR promovează personaje în tot felul de funcții în administrația centrală doar pe criteriul etnic, al apartenenței la UDMR, criteriul profesional nefiind luat în seamnă de către formațiunea maghiară.

FOTO: cdep.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Deputatul UDMR Varga Attila - de la jurist la judecător la Curtea Constituțională?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/deputatul-udmr-varga-attila-de-la-jurist-la-judecator-la-curtea-constitutionala/