DOCUMENT. Limba maghiara, a doua limba oficiala de stat in Guvernul Boc!

March 8, 2010 •antiromanism, enclavizare, iredentism, Marko Bela, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1726

Bela Marko (foto), președintele UDMR si viceprim-ministru in Guvernul Boc, a transmis un document în limba maghiară cu antetul Guvernului, cu ștampila lui de viceprim-ministru de la faxul 0213181152 al Cancelariei primului-ministru.
Atașez facsimilul documentului original în limba maghiară (multumesc Dorin!). Este vorba de o convocare exclusivă a directorilor și adjuncților maghiari din licee la o reuniune care a avut loc vineri, 5 martie, la Tîrgu-Mureș.
Documentul, care încalcă competențele ministerului de resort, ar fi putut fi, eventual, un document intern al UDMR. Asta dacă ar fi avut antetul UDMR și semnătura lui Bela Marko în calitate de președinte al UDMR.
În cazul de față, el are antetul Guvernului și este ștampilat cu parafa de viceprim-ministru a lui Bela Marko, ceea ce îl face document oficial. În mod evident, este vorba nu numai de un abuz, ci și de încălcarea Constituției privind limba oficială a statului român.
Vă atașez și scrisoarea unuia dintre directorii de liceu care a primit faxul către prim-ministrul Emil Boc.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to DOCUMENT. Limba maghiara, a doua limba oficiala de stat in Guvernul Boc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Limba maghiara, a doua limba oficiala de stat in Guvernul Boc!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-limba-maghiara-a-doua-limba-oficiala-de-stat-in-guvernul-boc-2/