DOCUMENTE. Contracte de peste 5.1 milioane de lei între Primaria Sfântu Gheorghe și firma socrului primarului, UDMR-istul Antal Arpad Andras! ALO, AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE?

November 24, 2011 •Agentia Nationala de Integritate, Antal Arpad, Primaria Sfantu Ghorghe, UDMR •Views: 1747

Antal Arpad (foto: adevarul.ro)
Conform portalului de afaceri ListaFirme.ro, firma SC Productie Prod AX SRL, apartinand omului de afaceri Zakaris Attila, ocupa locul 2 in Top Afaceri Romania, judetul COVASNA, domeniul 71: Activitati de arhitectura si inginerie; activitati de testari si analiza tehnica.
Se poate spune asadar ca SC Productie Prod Ax SRL este o firma prospera intr-o perioada in care mai toata lumea se plange de efectele crizei economice.

Ceea ce nu stie multa lumea insa este faptul ca directorul SC Productie Prod
AX SRL a avut in aceasta perioada un atu important atunci cand vine vorba de afaceri cu bani publici. Asul din maneca lui Zakaris Attila se numeste Antal Arpad Andras, presedinte UDMR Sfantu Gheorghe si primar al municipiului Sfantu Gheorghe. Relatia dintre fiica omului de afaceri Zakaris Attila si primarul Antal Arpad s-a concretizat intr-o verigheta pe care Antal o poarta la mana stanga si doi copii.
Fiica omului de afaceri nu apare insa in declaratia de avere a lui Antal, motivul evident fiind acela al eludarii unor posibile obstacole legale in calea afacerilor extrem de profitabile intre Primaria Sfantu Gheorghe si firma socrului lui Antal Arpad, SC Productie Prod AX SRL.

Fondurile incasate de firma SC Productie Prod AX SRL in perioada 01.01.2006 – 30.08.2010 se ridica la suma de 2.506.204 lei, din care mai bine de 2.2 milioane de lei au fost incasate de firma lui Zakaris dupa data la care Antal Arpad ajunge primar al municipiului Sfantu Gheorghe (iulie 2008).

Fonduri Primarie Sf Gheorghe Productie Prod AX SRL

Pentru cele 2.5 milioane de lei, firma lui Zakaris Attila a amenajat in perioada  01.01.2006 – 30.08.2010 terenuri de joaca pentru copii.

Servicii Prestate SC Productie Prod Ax SRL

In timp ce fabrica topogane si leagane pentru copii in valoare de aproximativ 600 de mii de euro, firma lui Zakaris se pricopseste tot de la Primaria Sfantu Gheorghe cu un alt proiect la fel de gras: Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Pentru elaborarea acestuia, firma lui Zakaris incaseaza din bugetul Primariei Sfantu Gheorghe, in urma unei licitatii la care a mai participat o singura alta firma, suma de 1.505.491 lei.
Interesant este faptul ca portalul clubafaceri.ro mentioneaza faptul ca pentru acest proiect firma lui Zakaris a incasat din bugetul primariei suma de 1.878.317 RON, diferenta dintre suma comunicata de primarie subsemnatului si cea reala fiind consistenta.
Din luna august 2010 si pana in luna iulie 2011, adica in perioada 30.08.2010 – 06.07.2011, firma lui Zakaris mai primeste din parea Primariei Sfantu Gheorghe, condusa de ginerele Antal Arpad, contracte in valoare de 432.761 lei.

Fonduri Primari Sf Ghe SC Productie Prod Ax SRL

Intre timp, Antal Arpad uita sa imi comunice faptul ca, in decembrie 2008, SC Productie Prod Ax SRL castiga o alta licitatie deschisa (la care, evident, a participat doar o singura firma), pentru „Elaborare proiecte pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea cladirilor Liceului Teoretic Szekely Miko”, in valoare de 295.400 RON.
Rezulta asadar ca in ultimii trei ani de zile, firma lui Zakaris a incasat din fondurile publice ale Primariei Sfantu Gheorghe peste 5.1 milioane de lei (aproximativ 1.2 milioane de euro).

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to DOCUMENTE. Contracte de peste 5.1 milioane de lei între Primaria Sfântu Gheorghe și firma socrului primarului, UDMR-istul Antal Arpad Andras! ALO, AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE?

  1. […] încheiate între Primăria Sfântu Gheorghe şi firma tatălui concubinei primarului. Într-un articol mai vechi, jurnalistul dezvăluia alte contracte, de 5,1 milioane de lei, care au fost adjudecate […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENTE. Contracte de peste 5.1 milioane de lei între Primaria Sfântu Gheorghe și firma socrului primarului, UDMR-istul Antal Arpad Andras! ALO, AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/documente-contracte-de-peste-5-1-milioane-de-lei-intre-primaria-sfantu-gheorghe-si-firma-socrului-primarului-udmr-istul-antal-arpad-andras-alo-agentia-nationala-de-integritate/