DOCUMENTE. Cum sunt "furati" romanii din diaspora de reprezentantii lor! Taxe consulare de zeci de milioane de euro pe spatele muncitorilor romani!

August 10, 2010 •diaspora, Iosif Koto, Mircea Lubanovici, Senat, Tudor Pantiru, Viorel Badea, William Branza •Views: 1252

“Cainii latra, caravana trece!”. Aceasta pare a fi concluzia dupa reactia comunitatilor de romani din afara Romaniei dupa ce Parlamentul Romaniei a adoptat o lege de marire a taxelor consulare, in unele cazuri de dublare chiar.
Protestele romanilor au fost, ca de fiecare data, anemice si sporadice. Niciun parlamentar roman ales cu voturile romanilor din afara tarii nu a fost deranjat, nimeni nu a reactionat iar legea cu pricina isi traieste in continuare viata, producand efecte imediate in buzunarele romanilor traitori in afara tarii.

Personal afirm cu toata taria ca noul nivel al taxelor consulare reprezinta un furt…romanii traitori in afara tarii sunt furati de catre parlamentarii care au votat aceasta lege mizerabila. Un calcul simplu arata ca romanii din afara tarii platesc anual taxe de zeci de milioane de euro. Pentru ce? Pentru servicii consulare mizerabile? Pentru cozi? Pentru angajati sictiriti?

Descurajant este faptul ca ONG-urile si partidele politice ale romanilor din afara tarii nu reusesc ca produca nici efect pozitiv pentru cei pe care, cica, ii reprezinta, in afara de gargara, comunicate de presa si mici adunari (foarte rare!). Exceptiile sunt atat de rare incat abia daca se zaresc…
Romanii din afara tarii sunt buni doar pentru a fi mulsi de bani, prin taxele consulare sau prin alte mijloace. Romanii din afara tarii sunt buni numai cand aduc bani in tara nu si cand voteaza asa cum le dicteaza lor constiinta, bine sau rau. Romanii din afara tarii sunt buni numai odata la patru ani cand mai trimit cate un anonim in Parlamentul Romaniei sa se capatuiasca, in rest romanii care traiesc si muncesc in afara tarii sunt “capsunari”.

Dar hai sa vedem cum sta treaba cu nivelul taxelor consulare…

Legea care reglementa nivelul taxelor consulare inainte de marirea din mai 2010:
leg_pl120_08
Sursa Legii din 2008 aici.

Actualul nivel al taxelor consulare este stabilit prin Legea nr. 78/2010:
leg_pl037_10

Sursa Legea nr. 78/2010 aici.

Dar cine sunt cei care ar trebui sa se agite si sa reprezinte interesele romanilor traitori in afara Romaniei? Cine sunt cei care au ajuns in Parlamentul Romaniei cu ajutorul votului romanilor din afara tarii, pe care acum ii jupoaie cu taxe consulare marite? Cine sunt cei care vor veni peste doi ani de zile sa ceara, din nou, votul romanilor din afara tarii? Pai sa vedem…

La Senat reprezentantii intereselor romanilor din afara tarii sunt Viorel Badea (PD-L, colegiul 1 – Europa si Asia) si Raymond Luca (PNL, colegiul 2, Americile, Orientul Apropiat si Mijlociu, Australia, Africa).
La Camera Deputaților reprezentantii intereselor romanilor din afara tarii sunt William Brinza (PD-L, colegiul 1 Europa de vest), Tudor Pantiru (PSD, colegiul 2, Europa de est și Asia), Mircea Lubanovici (PD-L, colegiul 3 Americile si Australia) si Iosif Koto (UDMR, colegiul 4 Orientul Apropiat și Mijlociu, Africa).


Raymond Luca Mircea Lubanovici Tudor Pantiru Iosif Koto


William Brinza Viorel Badea

Stenograma sedintei Senatului Romaniei din data de 16 februarie 2010, cea in care senatorul PDL Viorel Badea sustinea oportunitatea maririi taxelor consulare (pag. 17)

Stenogra Senat 10-02-16

Niciunul din cei sase nu a protestat. Niciunul din cei sase parlamentari nu a miscat si nici nu va misca vreun deget pentru a indrepta aceasta lege. Vor mima doar preocuparea pentru interesele romanilor din afara tarii. Si atat… Dar vor veni alegerile domnilor!

Vezi si http://alinaharja.wordpress.com/2010/06/04/taxe-consulare-mai-mari-ce-faceau-%E2%80%9Calesii%E2%80%9D/

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/romanii-roma-protesteaza-impotriva-noilor-taxe-consulare


http://www.romaninlume.com/ro/informatii-consulare/1288-taxe-consulare-in-spania

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENTE. Cum sunt "furati" romanii din diaspora de reprezentantii lor! Taxe consulare de zeci de milioane de euro pe spatele muncitorilor romani!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/documente-cum-sunt-furati-romanii-din-diaspora-de-reprezentantii-lor-taxe-consulare-de-zeci-de-milioane-de-euro-pe-spatele-muncitorilor-romani-2/