Domnia şi prostia se plătesc!

March 16, 2009 • antiromanism, consiliul judetean, Covasna, Demeter Janos, iredentism, sovinism, Tinutul Secuiesc, UDMR • Views: 1456

În binecunoscutul caz al panoului „publicitar” amplasat de autorităţile publice covăsnene în prezenţa fostului vicepremier Marko Bela în localitatea Chichiş, în vara anului 2007, s-a ajuns la o concluzie. Astfel, pe numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Demeter Janos (fost preşedinte al aceleaşi instituţii – foto), a fost tăiată o chitanţă cu suma de 8.238 de lei, valoare care i-a fost imputată distinsului domn vicepreşedinte de către Curtea de Conturi a României, urmare a unei sesizări a subsemnatului depusă anul trecut. Aceeaşi soartă a împărtăşit- o şi fostul arhitect al judeţului, Stela Florea, pe numele căreia a fost tăiată o chitanţă în valoare de 9.100 lei. Adică, pe înţelesul tuturor, domnul Demeter şi doamna Florea au venit cu bănuţi de acasă după ce şi-au bătut joc de banii cetăţenilor din judeţ, producând o pagubă de peste 17.000 de lei bugetului public.
Acest episod, singular prin prisma reflectării sale în mass-media, este edificator pentru politica de sărăcire a judeţului dusă de „partidul” domnilor Demeter Janos, Albert Almos, Antal Arpad şi Tamas Sandor, domni ce ocupă funcţii importante şi gras plătite de la buget, cum sunt cele de vicepreşedinte CJ, senator, primar şi respectiv, preşedinte CJ. Partidul-nepartid al domnului Demeter, aflat la conducerea judeţului de 20 de ani şi la cea a ţării vreo 12, nu doar că nu este capabil să atragă investiţii în judeţ pentru a creşte nivelul de trai sărăcăcios al celor care trăiesc aici, dar din contră, atunci când există sesizări, se dovedeşte că este păgubitor al bugetului public de care dispune după bunul lui plac.
Am ţinut să fac aceste precizări pentru ca opinia publică să judece singură, după cum crede de cuviinţă, dar şi pentru a elucida misterul promovat de o parte a presei locale prin ignorarea sursei sesizărilor adresate Curţii de Conturi în acest caz, aspect care trădează atât o lipsă de caracter, cât şi o lipsă a deontologiei profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend