E OFICIAL. Ungaria NU RENUNȚĂ la manifestările dedicate fascistului antisemit maghiar Nyiro Jozsef de la Odorheiul Secuiesc

May 24, 2012 •antiromanism, extremism maghiar, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR, Ungaria •Views: 1295

Laszlo Kover

Agenția de știri Agerpres, preluată de cotidianul Mesagerul de Covasna, relatează declarațiile făcute ieri de președintele organizației Covasna a Partidului Civic Maghiar, Kulcsar Terza Jozsef, conform căruia președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, se va afla în România în zilele următoare pentru a susține PCM în campania electorală.

Prezența lui Kover în România în zilele următoare pune sub semnul întrebării seriozitatea cu care autoritățile de la Budapesta tratează decizia Ministerului de Afaceri Externe de la Bucurețti care se opune reînhumării fascistului antisemit maghiar Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc în cadrul unor manifestări la care ar urma să participe și președintele Parlamentului Ungariei.

Faptul că Kover și-a anunțat prezența în zonă în ciuda poziției MAE nu poate însemna decât că autoritățile de la Budapesta vor ignora dorința României, cu atât mai mult cu cât neoficial liderul PCM Szasz Jeno a confirmat faptul că reînhumarea va avea loc cu siguranță în data de 27 mai și că rămășițele lui Nyiro vor fi prezente duminică la Odorheiul Secuiesc.

Redau mai jos știrea Agerpres:

Preşedintele Parlamentului Ungariei sprijină campania electorală a PCM

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, va fi prezent vineri în judeţul Covasna pentru a susţine campania electorală a Partidului Civic Maghiar (PCM), au anunţat liderii acestei formaţiuni politice.

Preşedintele organizaţiei, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Laszlo Kover va vizita localităţile Vârghiş, Brăduţ, Băţani, Malnaş, Micfalău, Bixad şi Baraolt unde va planta câte un “brad al solidarităţii”  împreună cu candidaţii PCM la alegerile locale.

Kulcsar a menţionat că Laszlo Kover este preşedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar şi a ţinut să sublinieze că, în timplul campaniei electorale din 2008, candidaţii acestei formaţiuni au fost susţinuţi de premierul Ungariei, Viktor Orban, care a venit la Sfântu Gheorghe.

“Şi în urmă cu patru ani am beneficiat de sprijinul celor mai importanţi lideri politici din Ungaria, pentru că noi suntem partidul care reprezintă corect interesele minorităţii maghiare din Ardeal”, a declarat liderul PCM.

Kulcsar Terza Jozsef, care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna, are ca slogan electoral “Să rămânem în Ţinutul Secuiesc”. Acesta a specificat că mesajul său electoral se adresează “în primul rând secuilor”, menţionând că vrea ca limba maghiară să fie recunoscută ca limbă oficială în Secuime, să fie respectată şi folosită în toate instituţiile publice din judeţ, nu doar în cele aflate în subordinea autorităţilor locale, ci şi în cele de stat.

De asemenea, a mai spus că una dintre priorităţile sale este de a determina Consiliul Judeţean Covasna să organizeze un referendum oficial pe tema autonomiei “Ţinutului Secuiesc“.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES (Sursa: Mesagerul de Covasna)
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "E OFICIAL. Ungaria NU RENUNȚĂ la manifestările dedicate fascistului antisemit maghiar Nyiro Jozsef de la Odorheiul Secuiesc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/e-oficial-ungaria-nu-renunta-la-manifestarile-dedicate-fascistului-antisemit-maghiar-nyiro-jozsef-de-la-odorheiul-secuiesc/