EXCEPȚIONAL! Un devean a obținut în instanță DEMOLAREA monumentului dedicat principelui maghiar Acaţiu Barcsay

November 21, 2014 •Hunedoara •Views: 3417

03-constantin-aoanei-rahovean

FOTO: mesagerulhunedorean.ro

de Natalia Bumbac

Procedurile necesare mutării monumentului lui Acaţiu Barcsay din faţa Prefecturii Hunedoara au fost începute deja. Autorităţile locale devene au aflat conţinutul sentinţei, definitive şi irevocabile, prin care s-a dispus demolarea pietrei funerare.

„În această săptămână am primit motivarea instanţei de la Curtea de Apel Alba Iulia. Juriştii au întocmit o adresă către toate direcţiile din primărie, responsabile de emiterea de autorizaţii în cazul demolării unei construcţii. Vom găsi de comun acord cu toate părţile implicate un loc unde va fi dus monumentul, iar până atunci, trebuie îndeplinite toate procedurile legale, inclusiv cheltuielile  trebuie prinse în buget. Nu avem o dată exactă la care vom muta piatra funerară, dar cu siguranţă vom respecta o decizie definitivă dată de instanţă”, a afirmat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Vezi și UN ROMÂN ADEVĂRAT! Constantin Aoanei Rahovean (72 de ani) a intrat în greva foamei la Deva pentru a protesta împotriva antiromânismului UDMR!

Vă reamintim că mutarea obeliscului dedicat principelui maghiar Acaţiu Barcsay a fost decisă în urma unui proces intentat de Costache Aoanei Rahovean (foto). Acesta a dat în judecată Primăria Deva şi Ministerul Culturii pentru faptul că au instalat ilegal monumentul, asta, din cauză că nu aveau toate avizele necesare. Deveanul a declarat că a fost cel mai tare deranjat de faptul că pe obeliscul respectiv scria că Acaţiu Barcsay este proprietarul Cetăţii Deva, fapt pe care el îl consideră neadevărat.

Procesul a durat mai mult de doi ani, s-a încheiat în 29 octombrie a.c., iar în final, Costache Rahovean a avut câştig de cauză.

Sursa: mesagerulhunedorean.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to EXCEPȚIONAL! Un devean a obținut în instanță DEMOLAREA monumentului dedicat principelui maghiar Acaţiu Barcsay

 1. G. Nicolae says:

  Acațiu Barcsay a fost un voievod de origine română al Transilvaniei, aflată sub suzeranitate otomană, după ce a cedat partea de Est a Banatului, al cărui ban era, Imperiului Otoman.

 2. Astfel de stiri nu vedem in media comerciala. Noroc ca mai exista oameni precum voi. Domnul Dan, aveti respectul meu pentru publicarea acestei stiri. Mandru ca purtam acelasi nume 😀

 3. petre says:

  Felicitari.Adevarat ROMAN

 4. Nicolau Maria says:

  Felicitari tuturor celor implicati in descoperirea adevarului!SI IN SPECIAL D-UI Aoanei Costica…cel care a facut demersurile …si s-a sesizat …iar in final..A CASTIGAT!BRAVO

 5. marius says:

  Tot respecul! Felicitari!

 6. ionel says:

  Toata stima dle Constantin,pentru gestuldvs.Ati mai spalat rusinea de pe fata noastra a romanilor,care din pacate,inca dormim.La multi ani cu sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCEPȚIONAL! Un devean a obținut în instanță DEMOLAREA monumentului dedicat principelui maghiar Acaţiu Barcsay "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exceptional-un-devean-a-obtinut-in-instanta-demolarea-monumentului-dedicat-principelui-maghiar-acatiu-barcsay/