EXCLUSIV. ANALIZĂ în atenția senatorilor: Implicațiile proiectului UDMR de modificare a Legii administrației publice locale

Distribuie acest articol!

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a depus la sfârșitul lunii mai 2017, la Camera Deputaților, un proiect lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să schimbe TOATE indicatoarele rutiere din oraș

Proiectul este susținut de liderul UDMR, Kelemen Hunor, alături de alți 29 de deputați și senatori aparținând UDMR. Nicio altă formațiune parlamentară nu a susținut acest proiect la momentul depunerii sale în Parlament.

Din analiza proiectului în forma depusă la Camera Deputaților de UDMR reiese foarte clar faptul că principalul scop al proiectului este acela al oficializării de jure a limbii maghiare în România. Adoptatea proiectului în forma sa inițială ar contribui substanțial la punerea în practică a dezideratelor unor grupuri de persoane care acționează politic, economic și administrativ pentru independența Transilvaniei.

Prezenta analiză, întocmită de către președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), vine pe fondul lipsei acute a experților parlamentari în domeniul relațiilor internetnice și al implicațiilor unor proiecte legislative în climatul social și interetnic din România în general și din Transilvania în mod special.

Prezenta analiză este prilejuită de potențialul impact major la adresa evoluției relațiilor interetnice și al climatului social din România, precum și de impactul asupra Constituției României, pe care îl poate avea adoptarea acestui proiect legislativ în forma propusă de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Racu, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozseghaza” de pe primărie

Având în vedere importanța sociatății civile în construcția democratică dâmbovițeană, ne asumăm responsabilitatea de a pune la dispoziția senatorilor și deputaților argumentele necesare pentru a decide în mod responsabil cu privire la acest proiect legislativ. La finalul acestei analize parlamentarii, indiferent de orientarea politică, vor putea evalua cum se cuvine impactul acestui proiect legislativ la adresa statului național unitar, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în pragul Centenarului Marii Uniri, un moment care ne obligă la responsabilitate în activitatea parlamentară și la respect față de făuritorii statului național unitar modern.

Fișa proiectului legislativ aici. Proiectul a fost respins în data de 4 octombrie de Camera Deputaților și a fost depus la Senat.

ADEC – Analiză Proiect Modificare Legea Nr 215 2001 a Administratiei Publice Locale by Dan Tanasă on Scribd

FOTO: Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Distribuie acest articol!

    Urmărește alte articole

    Dan Tanasă

    "Din zei de-am fi scoborâtori,
    C-o moarte tot suntem datori!
    Totuna e dac-ai murit
    Flăcău ori moș îngârbovit;
    Dar nu-i totuna leu să mori
    Ori câine-nlănțuit."
    Titlul poeziei: Decebal către popor
    Autor: George Coșbuc

    „Dacă nu lupți pentru ceea ce vrei,
    meriți ceea ce ai.”
    John C. Maxwell

    © 2025 dantanasa.ro. All rights reserved.
    Despre mine Blog Partidul AUR