EXCLUSIV. CULMEA ȘOVINISMULUI MAGHIAR MARCA UDMR. Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe pentru că a scandat ”La mulți ani, România!” de Ziua Națională DOCUMENT

January 3, 2014 • Ziua Nationala • Views: 8243

După românul din lotul național de hochei Under 16 al României bătut de colegii săi maghiari chiar de Ziua Națională în 2011, un român din Covasna a fost amendat pentru că de Ziua Națională a României a scandat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe ”La mulți ani, România!” și a cântat ”Treceți batalioane române Carpații”.

”Tupeul” românului care a scandat ”La mulți ani, România!” în centrul municipiului Sfântu Gheorghe chiar de Ziua Națională

În data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău, jud. Covasna, se afla împreună cu familia în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În jurul orei 19:00, acesta s-a urcat singur pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu drapelul României în mână, și s-a adresat mulțimii din fața scenei de la microfonul amplasat pe scenă.

I.V. a scandat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe. Ulterior, cetățeanul I.V. a fost legitimat de către angajații Jandarmeriei Române prezenți și ei la fața locului. Pe moment, I.V. nu a fost înștiințat de comiterea vreunei fapte anti-sociale.

Scena era amplasată acolo de către Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de primarul Antal Arpad Andras (UDMR), nu pentru a sărbători Ziua Națională. Primăria Sfântu Gheorghe nu amplasează niciodată o scenă în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de Ziua Națională. Asta pentru că românii nu merită să-și serbeze Ziua Națională pe o scenă în centrul orașului. Scena era amplasată acolo pentru o manifestare religioasă catolică, dedicată Adventului. În fața scenei nu se aflau români care serbau Ziua Națională ci etnici maghiari care nu au sărbătorit Ziua Națională dar care au venit să serbeze Adventul.

De menționat este și faptul că Primăria Sfântu Gheorghe, la comanda primarului, a dat jos drapelurile României de pe stâlpii din jurul scenei amplasată în Piața Libertății tocmai pentru ca să nu se creeze impresia că maghiarii adunați acolo ar sărbători în vreun fel Ziua Națională a României.

I.V. nu știa pentru ce anume este amplasată acea scenă și, de Ziua Națională a României, în plin centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a îndrăznit să se urce pe scenă și să strige ”La mulți ani, România!”. Gestul său este considerat jignitor la adresa maghiarilor prezenți. Motiv pentru care Poliția Locală, controlată chiar de către primarul Antal Arpad Andras (UDMR), binecunoscut opiniei publice pentru declarațiile sale fascistoide la adresa românilor din zonă, a decis amendarea sa sub pretextul că ar fi afirmat că acolo, în Covasna, este pământ românesc. I.V. nu a făcut această afirmție ci doar a scandat, de bucurie de Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”.

Amendat în lipsă de un polițist ungur care a găsit un martor tot… ungur!

Marea surpriză a venit însă luni, 30 decembrie, când la poarta casei sale a fost lipit un proces verbal, întocmit de Veres Gyorgy, șef birou în cadrul Poliției Locale din Sfântu Gheorghe, prin care I.V. a fost amendat în data de 11 decembrie 2013 pentru tulburarea liniștii publice. Procesul verbal a fost întocmit în lipsa contravenientului, martor fiind… Tamas-Barta Monika.

Motivul pentru care I.V. a fost amendat reprezintă în opinia mea culmea șovinismului maghiar promovat de peste 24 de ani de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR): un român amendat în Covasna pentru a scandat în piața publică ”La mulți ani, România!” chiar de Ziua Națională a României în fața maghiarilor adunați la o manifestare religioasă.

proces verbal amenda 1 decembrie sfantu gheorghe

Conform procesului verbal primit de către I.V., ”În ziua de 1.12.2013, ora 18:54, locul Centrul civic, Piața Libertății, a săvârșit următoarele fapte: sus-numitul la data și ora mai sus menționate a urcat fără drept pe scena amplasată în Piața Liberății pentru desfășurare manifestării cultural religioase organizate cu ocazia Adventului unde, fluturând în mână un steag al României, s-a adresat participanților prin intermediul microfonului cu afirmația că ”aici este pământ românesc”, faptă ce a provocat indignarea cetățenilor, tulburând astfel ordinea și liniștea publică”

proces verbal amenda 1 decembrie sfantu gheorghe detaliu

Extremiștii maghiari care au scandat ”ținutul secuiesc nu este România!” chiar în timpul marșului de Ziua Națională nu au fost sancționați

1 decembrie 2013, Sfântu Gheorghe. Extremiștii maghiari scandează de Ziua Națională a României.

1 decembrie 2013, Sfântu Gheorghe. Extremiștii maghiari scandează de Ziua Națională a României.

Gestul extremiștilor maghiari din Asociația Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate – HVIM, o organizație care militează pentru refacerea Ungariei Mari și moartea României, care au scandat ”ținutul secuiesc nu este România!” chiar în timpul marșului de Ziua Națională din centrul municipiului Sfântu Gheorghe nu a fost sancționat în niciun fel de autorități.

Conducerea Inspectoratului Județen de Jandarmi Covasna (IJJ), maiorul Adrian Nichifor, a afirmat într-un document pe care mi l-a expediat faptul că extremiștii maghiari au utilizat dreptul lor constituțional la liberă exprimare, motiv pentru care nu au fost sancționați pentru contramanifestație. (detalii aici)

Așadar, la Sfântu Gheorghe doar maghiarii au voie să scandeze ce vor, unde vor și când vor, fără să respecte nicio lege. De altfel, cum să respecte maghiarii de rând vreo lege de vreme ce liderii lor politici din UDMR, PCM și PPMT nu respectă nicio autoritate a statului român în zonă și promovează în permanență șovinismul maghiar și disprețul la adresa a tot ceea ce este românesc în Covasna și Harghita.

Documentul redactat de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe reprezintă dovada clară a prigoanei etnice la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita cu largul concurs al autorităților publice centrale care ar trebui să asigure respectarea Constituției României și pe teritoriul județelor Covasna, Harghita și Mureș dar care sunt supuse umil în fața politicii revizioniste maghiare.

Vezi și EXCLUSIV. UN NOU CAZ ȘOCANT ÎN COVASNA. Fostul lider PDL Covasna BĂTUT în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru că nu știe LIMBA MAGHIARĂ

EXCLUSIV. Șeful Jandarmeriei Covasna despre contramanifestația extremiștilor maghiari de Ziua Națională: ”a fost respectat dreptul constituțional la liberă exprimare a cetățenilor”. În Covasna, manifestările publice NU AU NEVOIE DE AUTORIZAȚIE. Cu condiția să fie organizate de maghiari! DOCUMENT

FOTO: mesageruldecovasna.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

36 Responses to EXCLUSIV. CULMEA ȘOVINISMULUI MAGHIAR MARCA UDMR. Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe pentru că a scandat ”La mulți ani, România!” de Ziua Națională DOCUMENT

 1. man alexandru says:

  in perioada interbelica,cind romania avea barbati de stat,nu cricnea nici unul neam..de exemplu am harta orasului targu-mures,care nu avea nici o strada cu denumire ungureasca.harta din anul 1932,sa nu creez cofuzii!trageti singuri concluzii!

 2. […] Vezi și EXCLUSIV. CULMEA ȘOVINISMULUI MAGHIAR MARCA UDMR. Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gh… […]

 3. anonim says:

  hm, ar trebui infiintate doua divizii de vanatori de munte cu garnizoanele langa orasele resedinta de judet, in Harghita si Covasna, forte de elita, atat. Marsuri, desant, aplicatii, trageri, alarme de noapte, zona e tocmai buna, parfum. Zona de aplicatii si manevra pentru trupe speciale din toata tara. Ar fi o linste p-acolo cand n-ar avea baietii astia treaba de numa-numa, nici musca nu s-ar mai auzi.

 4. Stoian says:

  Am gasit un articol, ceva despre Forumul Civic al Romanilor. Link: http://www.gandul.info/stiri/forumul-civic-al-romanilor-cere-sanctionarea-fenomenului-extremist-maghiar-11852235

  Poate luati legatura si va uniti fortele?

 5. Valah says:

  Asa este cand suntem foarte toleranti cu aceasta etnie minuscula de max 6% , ar trebui sa se aplice legea la sange cua cesti extremisti barbari, exact cum face Slovacia si alte tari din UE unde nu se tolereaza extremismul, separarea, drepturi colective etc etc . Suntem prea blanzi cu acesti fanatici maghiari, ar trebui sa ii bagam la puscarie pe toti care aduc atingere Statului National Roman si care incalca legea, batuti in cap cu legea, legea sa vorbeasca, trebuie doar sa se aplice, sunt prea mici si prea putini pt asa de mari pretentii.

  • augustus says:

   Diferenta este ca in Slovacia ai si suportul politic necesar! In Romania, unde politicienii sunt cumparati foarte ieftin, santajabili si cumplit de corupti (sau primesc ordine via cluburi rotary sau prin loji masonice!) e greu sa intreprinzi ceva serios impotriva acstor criminali (sau odrasle de criminali). E clara pozitia USL (vezi de declaratiile lui Cacarau sau Ponta) cu privire la bozgorii sustinuti de chiar liderii maghiari din Ungaria! In Slovacia nu misca deoarece toti cei care au incercat sa forteze lucrurile – in stil bozgoresc – cu marsuri sovine au fost arestati cu miile! Iar cand premierul maghiar a cerut sa viziteze Slovacia nu i s-a permis intrarea in tara!!!! Astia sunt ca si cainii- latra, latra si daca intri putin in ei o iau la goana! Romania nu mai este condusa in interesul romanilor – nu prea mai avem bani sa ne sustinem politicienii si nici cultura politica, in timp ce calitatea umana scade pe zi ce trece – populatia fiind bombardata de media prin toate gurile de foc cu idei despre cat de hoti, needucati, violatori si criminali suntem (nu e de mirare ca au reusit sa distruga, pe rand, ARMATA, SISTEMUL DE SANATATE, POLITIA, INVATAMANTUL, INFRASTRUCTURA – SISTEMUL ENERGETIC IN PRINCIPAL, AGRICULTURA…).Se fura si se vinde totul, dar absolut totul! Sunt la vanzare, pe site-uri profesionale, absolut toate resursele, din toate domeniile! Ca in evul mediu, cand se vindeau satele cu tarani asa se vinde Romania! Pe bucati! De ce? – pentru ca nimeni nu are reactie! De catre cine? – de catre concetateni de-ai nostri, oameni din partidele care guverneza, oameni fara niciun fel de patriotism sau interes national – doar financiar, oameni care fac ORICE pentru a ramane VESNIC IN FUNCTII DE CONDUCERE. Toate natiunile au trecut prin zbateri, revolutii sangeroase, lupte de clasa… numai in Romania limita de suportabilitate a sclaviei tinde spre infinit! Din pacate! PARCA PLATON SPUNEA CA DACA NU TE IMPLICI IN POLITICA RISTI SA FII CONDUS DE INFERIORI…

 6. Florin says:

  olitia locala, nu sunt vechii gardieni, care nu prea le trebuie scoala?
  Nu cred ca au nici notiuni de drept, din moment ce le-a luat atatea zile pana sa cauta un articol ca sa-l incrimineze pe cetatean.

 7. Florin says:

  Ce s-a intamplat e abuz in serviciu.

  Demisia primarului, care e seful politiei locale.

 8. Cred ca in aceasta problema de vina este GUVERNUL ROMANIEI. Ministerul Administratiei,Ministerul Justitiei si PARLAMENTUL ROMANIEI sunt de vina pentru tolelarea acestor actiuni provocatoare impotriva Romaniei si a ROMANILOR, atingerea SECURITATII STATULUI, SECURITATII CONSTITUTIEI ROMANIEI (Capitolul I, litera A). Se ascund sub LOZINCILE U.E. si ce vor EI statul roman spun : AM INTELES si SE EXECUTA. Iar poporul roman, rabda la toate legile (badarane) date de EI. Pentru ce ? Suntem un STAT NATIONAL, INDEPENDENT si SUVERAN ? Atunci SA SE RESPECTE : CONSTITUTIA ROMANIEI si LEGILE SALE aprobate de PARLAMENTUL ROMANIEI. Trebuiesc luate MASURILE STRICTE IMPOTRIVA CELOR CARE NESOCOTESC : CONSTITUTIA ROMANIEI si LEGELE STABILITE DE PARLAMENTUL ROMANIEI. ACUM – NU MIINE.

 9. macio says:

  oare se putea intinpla asa ceva inGERMANIA FRANTA sau ANGLIA? Acest popor ROMAN blind cit sa mai suporte toate jignirile si faradelegile comise deHUNI UNGURI. ROMANI trebuie sa ia atitudine si sa nu mai suporte asa ceva in tara lor.SI asta cit de curind

 10. […] a fost dezvăluită, în premieră, de către blogărul Dan Tănasă. Astfel, în data de 1 decembrie 2013, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău s-a urcat pe scena […]

 11. EugenRo says:

  Sa faca plangere contraventionala contestand procesul verbal; va castiga cu succes in instanta. Mai mult, conform OG2/ 2001, martor nu poate fi tot un agent constatator.. 😉

 12. nae girimea says:

  Propun ca politaiul care a dovedit atita scrupulozitate sa fie avansat , detasindu-l la Tandarei

 13. Eu says:

  La CEDO direct cu toti functionarii romani/maghiari care incalca drepturile omului. Sa curga procesele internationale impotriva lor pana se satura! Direct si scurt, fara mila.

 14. mic says:

  Politistul este ungur, martorul este ungur ! Asta spune multe…….

 15. gabriel says:

  Nu sunt o fire violenta dar sa mers prea departe pana nu se pune piciorul in prag nu o sa scapam de jegosi astia

 16. zbang says:

  mai bine ramane printre gagicile usoare din bucuresti Arpico asta …doar ii placeau… numai minuni aflu ca face…

 17. Alex says:

  Încă un argument pentru ca Poliţia să fie dată primarilor cum vroia cel mai infect politician român, cu mult mai jegos ca ponta şi băsescu la un loc, e vb. despre liviu dragnea.

 18. ccorneliu says:

  Totuși,românul a fost amendat de Poliția românã.

 19. […] a fost dezvăluită, în premieră, de către blogărul Dan Tănasă. Astfel, în data de 1 decembrie 2013, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău s-a urcat pe scena […]

 20. Sfarma -Piatra says:

  Romanii care traiesc in enclava aia ungureasca de ce nu isi constituie o forta de autoaparare asemanatoare cu ,,Irish Republican Army” sau cu ,,Phalangist Lebanese Forces” ?

 21. George Les says:

  🙂 Romania a ajuns de rasul lumii…Cum sa se intample asa ceva in tara ta?
  Cum se caca ungurul in capul romanului in tara lui?
  RUSINE PARLAMENTARILOR ROMANI.

 22. Robert says:

  Deci… Amendă primită pe 30 decembrie, întocmită pe 11 decembrie, pentru o faptă comisă pe 1 decembrie?

  Trebuie neapărat audiați și polițistul, și martora, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat acolo și, mai ales, de ce a durat atât emiterea unei amenzi. Dacă a fost o faptă contravențională, de ce n-a fost amendat pe loc? Pentru că putea demonta foarte ușor amenda?

  Și ar trebui ca o grămadă de șefuleți să-și dea demisia imediat.
  Șeful Jandarmeriei, maiorul Nechifor Adrian, în primul rând, pentru favorizarea infractorului. Maghiarii au voie să scandeze lozinci anti-românești, pentru că ei își exercită dreptul la liberă exprimare. Românii, dacă îndrăznesc să-și iubească țara, sunt amendați imediat. Asta e discriminare.
  În al doilea rând, toți angajații Primăriei Sf. Gheorghe, în frunte cu primarul. El a fost ales acolo și a jurat să respecte Constituția României. Până acum doar a călcat-o în picioare.

 23. Agache Aurel Dionisie says:

  Sper că a contestat amenda în instanță.
  Nesimțitul ăla de agent putea să-i dea avertisment, nu să-l amendeze. Clar este un abuz.
  În caz că amenda este definitivă propun să facem colectă și să achităm noi amenda.

  • Dan Tanasa says:

   Cu siguranță va contesta mizeria asta.

   • Agache Aurel Dionisie says:

    Sunt și proști grămadă ăia de la poliția locală.
    Puteau doar să scrie că cetățeanul a luat cuvântul fără autorizație pe o scenă,fără să apase pe clapeta naționalistă, iar motivarea cu indignarea trebuie demonstrată în fața instanței.
    Și agentul ăla ar trebui amendat pentru că prin acțiunea sa a tulburat liniștea publică provocând indignarea multor oameni.
    Lipsă de omenie combinată cu șovinism.

    • Dan Tanasa says:

     Amenda a fost dată la comanda lui Arpi, șovinul șef! Proști care să pună în practică mizeriile șovine se găsesc peste tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend