EXCLUSIV. Cum mi-au fost FURATE cărțile la conferința internațională de la Balvanyos, organizată de CJ Covasna și Consiliul Europei FOTO

October 26, 2018 • sovinism maghiar • Views: 1736

Președintele Consiliului Județean Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, continuă să facă în spațiul public afirmații mincinoase cu privire la cele întâmplate la conferinţa internaţională „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat joi, 31 mai a.c., în staţiunea Băile Balvanyos în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei.

Vezi și EXCLUSIV. Șefa DRI, membru UDMR, face propagandă ostilă României

Joi, 31 mai a.c., în staţiunea Băile Balvanyos, în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, s-a desfășurat conferinţa internaţională „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale”, organizată de Consiliul Județean Covasna, condus de Tamas Sandor, și Consiliul Europei. Conferința, la care a participat și liderul UDMR Kelemen Hunor, alături de alți lideri ai UDMR, a constituit în realitate un nou prilej pentru liderii UDMR să defăimeze imaginea României în fața reprezentanților Consiliului Europei.

La această conferință am participat împreună cu europarlamentarul Cătălin Ivan, împreună cu care am adus patru cutii cu cărți, cea scrisă de mine și mai multe exemplare dintr-o broşură editată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureșcu privire la respectarea prevederilor Cartei limbilor minoritare sau regionale.

În mod halucinant, cele patru cutii cu cărți mi-au fost furate de organizatori, respectiv de persoane din anturajul liderului UDMR Covasna, Tamas Sandor. Deși atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan am purtat discuții atât cu președintele CJ Covasna Tamas Sandor, cât și cu vicepreședintele CJ Covasna, Rubert Gruman, rugându-i să ne fie înapoiate cutiile cu cărți, cei doi au refuzat să ne ajute, afirmând în mod mincinos că toate cărțile au fost distribuite participanților la conferință. Doar că, în realitate, cărțile au fost furate, o parte dintre ele fiind descoperite ulterior de angajații Poliției, pe care am chemat-o pentru a reclama furtul, într-o boxă a angajaților hotelului în care a avut loc conferința (detalii aici).

Cu toate acestea, liderul UDMR Tamas Sandor afirmă în continuare, în mod mincinos, că cele patru cutii cu cărți au fost distribuite participanților, acuzându-mă în mod repetat și public că aș fi provocat fără temei un incident la acestă conferință internațională (ultima astfel de declarație a fost făcută ieri presei de limbă maghiară într-o conferință de presă).

Pentru că nu mai pot tolera modul abject în care sunt insultat de către liderul UDMR Tamas Sandor și pentru că nu mai pot tolera incitarea la ură interetnică pe care liderul UDMR Tamas Sandor, sprijinit de presa de limbă maghiară din județ, o promovează împotriva mea, dar și pentru a riposta față de acțiunile repetate ale liderului UDMR Tamas Sandor de a mă discredita, pentru a-mi apăra onoarea și demnitatea am luat decizia de a face publice capturi de pe înregistrarea video care se află la dosarul penal constituit în acest caz. Din nefericire pentru autorii furtului, două persoane de sex feminin și două persoane de sex masculin, dar și pentru autorii morali ai furtului, domnii Tamas Sandor și Robert Gruman, chiar în încăperea în care se aflau cărțile existau camere de luat vederi care au surprins foarte clar momentul furtului.

Înregistrarea video a momentului furtului se află la dosarul cauzei. Instanțele de judecată vor stabili vinovăția celor implicați care beneficiază până atunci de prezumția de nevinovăție.

Pentru apărarea onoarei și demnității mele însă am luat decizia de a face publice informații care probează minciunile grosolane ale liderului UDMR Tamas Sandor în acest caz precum și modul găunos în care presa de limbă maghiară din Covasna promoveză complet iresponsabil ura interetnică la adresa mea. Aceste imagini arată un fapt real, indubitabil: patru tineri din anturajul liderilor CJ Covasna mi-au furat cărțile cu scopul clar de a mă împiedica să comunic aceste cărți, în mod gratuit, participanților la acest eveniment internațional.

FOTO: Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, ascultă explicațiile mele cu privire la furtul în cauză, anziksz.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to EXCLUSIV. Cum mi-au fost FURATE cărțile la conferința internațională de la Balvanyos, organizată de CJ Covasna și Consiliul Europei FOTO

 1. Ion Jerdea says:

  Ceeace mi se pare abominabil este faptul ca in spatele acestui furt s-au aflat persoane care reprezinta o autoritate de stat , in speta presedintele Consiliului judetean Covasna , care a fost gazda unei Conferinte internationale , unde de fapt intentia acestora a fost mistificarea adevarului , prezentarea unei imagini false – prin compromiterea unor participanti …Un amalgam de infractiuni ! In afara finalizarii cercetarii si pedepsirii pe masura pentru faptele lor , cred ca acest caz ar merita prezentat Consiliului Europei , impreuna cu atitudinea presei de limba maghiara si pozitia pe care a avut-o acest individ in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean ! Pentru ca de fapt astfel de practici aduc grava atingere principiilor fundamentale pe care s-a cladit Uniunea Europeana , si nu numai ! Va urmarim cu mare interes , va dorim din toata inima mult succes si aceeasi energie inepuizabila !!

 2. Vasile O says:

  Puneti-i pe toate retelele de socializare, domnule Tanasa, ca sa vada toata lumea cine sunt ungurii din Transilvania!
  Aceste foto demonstreaza reflexele de hoti si de barbari de care au dat dovada in istorie din mosii si stramosii lor !
  Iar Dvs ar trebui sa va ganditi serios la infiintarea unui partid patriotic, asa cum au toate tarile din Europa si sa punem din nou in miscare sangele romanesc. Sunteti Romanul care ne trebuie!

 3. Cristian says:

  hoții draqului…sper să primească 10 ani de pușcărie pentru furt calificat ziua în amiaza mare….fără pic de rușine fură ca-n codru…sper să fie pedepsiți ca hoții de cai cu 10 ani de pușcărie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend