EXCLUSIV. Gheorgheni, doar în limbile MAGHIARĂ și „secuiască”

July 14, 2016 •sovinism maghiar •Views: 17520

Intrarea în municipiul Gheorgheni din județul Harghita este marcată printr-o construcție din lemn, amplasată în urmă cu câțiva ani. Din păcate, numele localității apare inscripționat doar în limba maghiară și limba „secuiască”.

Vezi și EXCLUSIV. După sesizarea CNCD, primarul UDMR din Ciceu a dat jos inscripția în limba MAGHIARĂ „Kulturotthon” de pe fațada unei clădiri publice

Un cititor al blogului mi-a semnalat modul în care autoritățile locale din municipiul Gheorgheni au decis să inscripționeze denumirea localității la intrarea în localitate dinspre Lacul Roșu.

În imagine se poate vedea o construcție de lemn pe care este amplasată denumirea localității în limbile maghiară și „secuiască”, denumirea în limba oficială de stat lipsind. Cel mai probabil, autorul „operei” este fostul primar din Gheorgheni, ultra-șovinul și extremistul Mezei Janos, membru al Partidului Civic Maghiar. Cel mai probabil la intrarea în localitate se găsește și indicatorul obligatoriu ce trebuie amplasat pe drumurile publice.

Și acesta este un alt exemplu al „calvarului” pe care îl trăiește comunitatea maghiară din România și al șovinismului fără limite care îi caracterizează pe majoritatea liderilor acestei comunități etnice din România.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Gheorgheni, doar în limbile MAGHIARĂ și „secuiască”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Gheorgheni, doar în limbile MAGHIARĂ și „secuiască”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-gheorgheni-doar-in-limbile-maghiara-si-secuiasca/