EXCLUSIV. Guvernul Emil Boc învins definitiv și irevocabil în instanță în cazul stemei revizioniste maghiare a comunei Ilieni!

May 15, 2012 •antiromanism, Covasna, discriminarea romanilor, Emil Boc, extremism maghiar, Guvern, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1312

În ciuda faptului că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a avut loc în luna februarie, fără ca cineva să remarce acest lucru, consider ca fiind oportună puncatarea acesteia dată fiind importanța subiectului și vinovăția celor care au făcut posililă o astfel de mizerie (a se citi aici Emil Boc, Marko Bela, Vasile Blaga etc.).

Astfel, în data de 10 februarie a.c. Înalta Curte de Casație și Justiție a României respinge definitiv și irevocabil recursul formulat de Guvernul României, condus la acea dată de către Mihai Răzvan Ungureanu, împotriva sentinței Curții de Apel Brașov prin care a fost anulată hotărârea de guvern privind aprobarea stemei revizioniste maghiare a comunei Ilieni din județul Covasna (hotărârea de guvern fusese inițiată în timpul Guvernului Emil Boc).

Scurt istoric (via Ziariști Online)

Pe 11 mai 2010 aparea in Monitorul Oficial al Romaniei o Hotarare a Guvernului Romaniei prin care se incerca oficializarea pe din dos a asa-zisului “Tinut Secuiesc”, ca entitate para-statala. Smecheria anti-romanilor infiltrati in Guvernul Romaniei – caci altfel nu poate fi catalogata operatiunea – consta in strecurarea intr-o anexa a Hotararii legata de aprobarea stemei “Tinutului Secuiesc” pentru comuna Ilieni, judetul Covasna, a faptului ca respectiva localitate se afla “la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei” (vedeti Hotararea anticonstitutionala AICI).

Conform anexei 2 din Hotarare, publicata la vrea aceea in exclusivitate de Ziua Vechesi raspandita de avertizorul public Dan Tanasa, in “Descrierea si Semnificatiile elementelor insumate ale stemei comunei Ilieni, judetul Covasna”, “borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”. Hotararea, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 306, din 11 mai 2010, a fost semnata de premierul Emil Boc si de Ministrul Administratiei si Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga.

Ca urmare a dublului atac la Romania, prin impunerea oficializarii in fapt a stemei “Tinutului Secuiesc” cat si, mai ales, a legalizarii unei “granite” a fantasmagoricei regiuni autonomiste, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures a solicitat in instanta anularea Hotararii.  Dupa cum informa Dan Tanasa in exclusivitate, citat de Ziaristi Online, “Curtea de Apel Brasov nu s-a lasat impresionata de propaganda sau presiunile extremistilor maghiari – moderati sau radicali, ca extremisti sunt toti – si a anulat hotararea Guvernului ca fiind nelegala si antinationala”.

Solutia Curtii de Apel Brasov emisa la data 18 aprilie spune, practic, si pentru “viceprim-ministrul Romaniei” Marko Bela, ca “Tinutul Secuiesc nu exista”: “Solutie: SENT. NR. 76/F/2011 -Admite acţiunea formulată de reclamantul Forumul Civil al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş ( cu sediul în ) în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României ( cu sediul în ) şi, în consecinţă, Dispune anularea Hotărârii Guvernului României nr 402/2010 privind aprobarea stemei comunei Ilieni, jud Covasna. Fără cheltuieli de judecată”.

In mod normal, antiromanii din Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa se potoleasca, mai ales pe fondul enervarii crescande a romanilor pe aceste teme agitate de Budapesta si a intetirii santajului practicat de UDMR pentru obtinerea autonomiei prin “parlamente locale” stipulate in aberantul “Statut al Minoritatilor”. Ei bine, nu. Tot de la Dan Tanasa aflam ca Guvernul a facut recurs!

Printr-un document datat 10 mai 2011 si semnat de o anume Daniela Nicoleta Andreescu, secretar general al Guvernului Romaniei, cu rang de ministru, instantei din Brasov i se comunica faptul ca Guvernul doreste casarea sentintei si respingerea actiunii Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures. Care sunt argumentele doamnei cu rang de ministru sau ale agentului Ungariei care i-a intocmit cererea de recurs. In primul rand, fara a fi cazul, se face o apologie a normalitatii impunerii stemei “Tinutului Secuiesc” care, conform explicatiei din Hotararea de Guvern, are “elemente care se regăsesc în vechea stemă a localităţii“, deci cea din timpul ocupatiei Austro-Ungare, si mai are adaugate si doua “săbii încrucişate care arată că locuitorii zonei au folosit toate modalităţilede a-şi păstra bunurile şi obiceiurile”. Aviz amatorilor.

Românii din Covasna și Harghita s-au luptat cu propriul guvern

La capătul a doi ani de procese Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș câștigă un război foarte greu dus, culmea, chiar cu Guvernul României PDL-UDMR care dorea oficializarea sintagmei ”ținutul secuiesc” printr-un document emis chiar de către Guvernul României.

Decizia ÎCCJ reprezintă nu doar o reparație juridică și morală a unui abuz orchestrat de către Guvernul Emil Boc ci și un avertisment către acei guvernanți care se vor mai juca cu soarta românilor din Covasna și Harghita și vor mai permite comiterea unor astfel de abuzuri grosolane.
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Guvernul Emil Boc învins definitiv și irevocabil în instanță în cazul stemei revizioniste maghiare a comunei Ilieni!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-guvernul-emil-boc-invins-definitiv-si-irevocabil-in-instanta-in-cazul-stemei-revizioniste-maghiare-a-comunei-ilieni/