EXCLUSIV. INCIDENT INTERETNIC. Șeful OPC Covasna a fost LOVIT CU PUMNII de un etnic maghiar

October 7, 2015 •Covasna •Views: 3430

Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Covasna, Mircea Diacon, a fost agresat vineri dimineaţă într-o benzinărie din municipiul Sfântu Gheorghe de un cetățean român de etnie maghiară. Incidentul a avut un caracter șovin, Diaconu fiind agresat pentru că era român.

Polițiștii IPJ Covasna l-au identificat pe agresorul șefului CPC Covasna, Mircea Diaconu. Acesta este un cetățean român, de etnie maghiară, din Sfântu Gheorghe. Surse din IPJ Covasna au afirmat că autorul faptei a fost însoțit de un alt individ, cetățean ungur. Amândoi au fugit de la locul faptei dar au fost identificați de polițiști pe baza unei filmări.

Şeful CPC Covasna, care a suferit o fractură de piramidă nazală, şi-a scos certificat medico-legal, necesitând 16 zile de îngrijiri medicale.

Diaconu a fost agresat la scurt timp după ce a denunțat public încercările disperate ale UDMR Covasna de a-l îndepărta de la conducerea instituției.

Într-un interviu amplu, apărut în paginile publicației Condeiul ardelean, Diaconu a denunțat public acțiunile concertate prin care UDMR Covasna, prin liderii săi Tamas Sandor și Antal Arpad Andras, încearcă cu disperare să-l ”avanseze” la București pe aceasta pentru a putea numi un etnic maghiar în locul său. Diaconu denunță și modul mafiot în care este condus județul de către liderii UDMR care au reușit să le interzică predecesorilor acestuia să facă acțiuni de control la anumiți agenți economici controlați sau aflați sub influența liderilor UDMR Covasna.

Nu este un caz izolat

Șeful CPC Covasna nu este prima victimă a unui incident interetnic ce are loc în zona Covasna-Harghita.

În ianuarie 2014, fostul lider al PDL Covasna, Gheorghe Preduț, a fost agresat fizic și verbal de către mai mulți indivizi în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru simplul fapt că nu cunoaște limba maghiară (detalii aici).

În martie 2014 un elev român din Sfântu Gheorghe a fost amenințat cu moartea de cetățeni de etnie maghiară după ce s-a fotografiat cu drapelul României în centrul orașului chiar de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni (detalii aici). Aceeași soartă a avut-o și o elevă din Covasna în 2013, amenințată și ea cu moartea de mai mulți cetățeni de etnie maghiară după ce s-a dus la școală cu o bentiță tricoloră pe 15 martie (detalii aici).

În noiembrie 2013 polițiștii români din comuna Belin cădeau victime pumnilor primarului UDMR, care a și fost arestat pentru fapta sa, fiind eliberat ulterior (detalii aici).

În decembrie 2011, singurul jucător de naţionalitate română rămas în pregătire centralizată la lotul Under 16 al naționalei de hochei a României a fost bătut şi umilit la Miercurea Ciuc chiar de 1 Decembrie (detalii aici).

FOTO: șeful CPC Covasna, condeiulardelean.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. INCIDENT INTERETNIC. Șeful OPC Covasna a fost LOVIT CU PUMNII de un etnic maghiar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-incident-interetnic-seful-opc-covasna-a-fost-lovit-cu-pumnii-de-un-etnic-maghiar/