EXCLUSIV. Instituție publică din Covasna inaugurată de UDMR cu steagul așa-zisului ținut secuiesc. FOTO

June 6, 2013 • UDMR • Views: 1640

Biblioteca Sylvester Lajos Cernat Covasna UDMR Szonda Szabolcs Bölöni Dávid panglica culori tinutul secuiesc

Inaugurarea unei instituții publice de cultură din Covasna făcută de UDMR cu panglică în culorile steagului așa-zisului ținut secuiesc (FOTO: kezdi.ro)

Potrivit paginii oficiale de internet a Consiliului Județean Covasna (CJ), în data de 2 iunie a.c. a fost inaugurată Biblioteca comunală Cernat. Instituția publică de cultură a preluat numele jurnalistului român de etnie maghiară Sylvester Lajos, care a decedat anul trecut.

La inaugurare au fost prezenți, printre alții, președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, primarul comunei Cernat, UDMR-istul Bölöni Dávid, fostul senator UDMR Olosz Gergely și directorul Bibliotecii Județene Covasna, Szonda Szabolcs.

După festivitatea inaugurării, directorul Bibliotecii Județene Covasna și primarul comunei Cernat au tăiat o panglică în culorile steagului așa-zisului ținut secuiesc. Primarul comunei Cernat nu a purtat eșarfa tricoloră, conform legii.

Pe clădire a fost montată o placă comemorativă cu numele lui Sylvester Lajos. Sub numele acestuia este scris în limbile maghiară, română și engleză faptul că acesta a fost jurnalist și scriitor. Tot pe această placă mai apare un text exclusiv în limba maghiară.

Biblioteca Sylvester Lajos Cernat Covasna UDMR Tamas Sandor panglica culori tinutul secuiesc

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, depune o coroană de flori (FOTO: kezdi.ro)

Vezi și INACCEPTABIL. Inaugurare cu panglică în culorile drapelului așa-zisului ținut secuiesc și fără drapelul României în Covasna! Kelemen Hunor, după tăierea panglicii: ”…vom fi în stare să construim Ţinutul Secuiesc…” FOTO

FOTO. La Covasna, renovare pe banii Ministerului Dezvoltării, inaugurare cu drapelul Ungariei! Drapelul UNGARIEI e devenit un obicei în Covasna și Harghita la inaugurările proiectelor finanțate din fonduri publice!

FOTO. Panglica cu drapelul Ungariei la inaugurarea noului sediu al unei institutii publice din subordinea CJ Covasna!Tags: , , , , , , , ,

7 Responses to EXCLUSIV. Instituție publică din Covasna inaugurată de UDMR cu steagul așa-zisului ținut secuiesc. FOTO

 1. grasu says:

  jumate din locuitori sunt oricum tigani.

 2. […] omul chiar asta face. La obiect, documentat si fara mila. Mergeti si cititi ultimul lui articol aici si o sa intelegeti despre ce e […]

 3. voroian says:

  Steagul secuiesc nu este interzis in Romania si nici in lume

 4. Zlate Ionel says:

  Astia deja isi bat joc de noi cu buna stiinta. Unde sunt autoritatile? Prefectul ce are de zis??? Ce motive mai invoca acum??? Chiar sunt curios.

 5. manyika says:

  Căți locuitori de etnie română are comuna Cernat?? ce să caute acolo steagul României??

  • marius says:

   Comuna Cernat este in Judetul Covasna judet ce se afla in ROMANIA.
   Steagul oficial al ROMANIEI nu este albastru-galben ci Albastru-Galben-Rosu.
   Cati romani de etnie maghiara locuiesc in comuna Cernat?
   Habar nu am. Poate stii tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend