EXCLUSIV. Moderator MaghiaRomânia către un român: „Esti un legionar român prost cum sunt toți românii”

February 22, 2016 •extremism maghiar •Views: 4696

Deși se vrea un mijloc de promovare a prieteniei româno-maghiare, portalul MaghiaRomânia este doar o altă fațetă a propagandei iredentiste maghiare. Românii care îndrăznesc să emită obiecțiuni cu privire la subiectele promovate de redacția MaghiaRomânia sunt înjurați în numele multiculturalității.

Vezi și „Corbii albi”, portal de propagandă antiromânească în limba română

Români și maghiari lucrând împreună pentru promovarea relațiilor româno-maghiare. Ce frumos sună! Ce european! O mână de tineri români și maghiari se adună și lucreză împreună. Doar că un ochi mai avizat observă foarte repede că la mijloc este vorba de fapt despre o propagandă maghiară în limba română. Un astfel de exemplu este portalul „Corbii albi”. Un alt exemplu este portalul „MaghiaRomânia”. Ambele se ocupă însă de același subiect: propagandă șovină și iredentistă maghiară în numele multiculturalismului.

Potrivit propriei descrieri, prezentă pe pagina publicației Adevărul, acolo unde cei de la MaghiaRomânia au un blog, „MaghiaRomânia este o țară virtuală, întinsă de laBucureşti, la Bruxelles; de la Stuttgart, la Cluj şi de la Miercurea Ciuc, la Helsinki. De fapt, oriunde există oameni deschişi dialogului dintre români şi minorităţi. Ne intâlnim pe blog  şi Facebook, schimbăm idei şi ne cunoaştem dincolo de clişee. Dacă am deveni un teritoriu real, am fi un pământ nici românesc, nici unguresc. Ci omenesc. O oază primitoare cu cei însetaţi de bun-simţ şi dialog. Cei care vă aduc MaghiaRomânia pe Adevarul sunt autori de origini diferite: István Szilágyi (Reccsman), Sever Ioan Miu (Olahus), dar și alţii, parte a unei echipe unite prin diversitate”.

Doar că la o analiză simplă a informațiilor publicate de această comunitate care se vrea „corectă politic” în chestiunea relațiilor româno-maghiare o persoană avizată poate remarca faptul că MaghiaRomânia promovează exclusiv punctul de vedere al părții maghiare, mimând doar echilibrul și corectitudinea politică.

Vezi și ȘOVINISM. Angajată a Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca despre români: „vedeți-vă de nația voastră țigănească”

Spre exemplu, cei de la MaghiaRomânia, s-au poziționat de partea extremiștilor maghiari și au taxat gestul antrenorului echipei de baschet feminin U-Cluj, Dragan Petricevici, care, la un meci oficial cu echipa locală din Sfântu Gheorghe de la începutul acestui an, a refuzat să asculte imnul secuiesc în poziție de drepți, iar după intonarea imnul de stat al României și-a trimis echipa la încălzire, fapt care a stârnit furia suporterilor secui care au înjurat și huiduit echipa U-Cluj și pe antrenorul acesteia.

Ce spun cei de la MaghiaRomânia? Pentru cei de la MaghiaRomânia nu mai contează că antrenorul a respectat regulamentul și că nu poate exista o poziție de egalitate între imnul național al României și un cântec recent inventat de propaganda revizionistă maghiară pentru a justifica lupta pentru separatismul pe criterii etnice în Covasna și Harghita. La fel ca extremiștii maghiari, MaghiaRomânia îl blamează tot pe antronul celor de la U-Cluj.

„BurePișta: Chiar dacă nu pricep de ce trebuie intonat vreun imn la un meci între două echipe din aceeași țară, de parcă ar juca România împotriva Țării Secuilor, îmi este clar că acest Dragan Petricevici n-a învățat nimic din conflictul interetnic sângeros care a avut loc în țara sa natală (războiul din Bosnia, anii ’90). Dacă e prea mult să ceri respect, măcar toleranță față de simbolurile și limba celuilalt cu care împarți țara asta.
În schimb, am văzut că aroganța stârnește tot aroganță din partea celuilalt, dar atitudinea antrenorului nu justifică totuși o reacție atât de violentă a galeriei secuiești”.

Vezi și EXEMPLU DE BUN SIMȚ 2. Primarul UDMR din Vâlcele, la Ziua Națională cu eșarfa tricoloră și drapelul României

BurePișta: Chiar dacă nu pricep de ce trebuie intonat vreun imn la un meci între două echipe din aceeași țară, de parcă…

Posted by MaghiaRomania on Thursday, January 7, 2016

Dar românii prostiți de această propagandă care se vrea, chipurile, o alternativă la extremismul maghiar și românesc deopotrivă, au ajuns să vadă cu ochii lor care este de fapt mentalitatea celor din spatele MaghiaRomânia. Cei care au ceva de obiectat cu privire la linia ideologică promovată de MaghiaRomânia sunt repede eliminați, comentariile lor sunt șterse sau, mai nou, sunt jigniți.

Unul dintre indivizii din spatele MaghiaRomânia este un anume Loránd Ortenszky. Potrivit unui mesaj din 2012 postat de cei de la MaghiaRomânia pe pagina lor de Facebook, Loránd Ortenszky este un membru al redacției, unul din administratorii care publică pe pagina de Facebook a MaghiaRomânia.

Lorand Ortenszky MaghiaRomania

Loránd Ortenszky este, se pare, responsabil cu epurarea românilor care nu acceptă, fără comentarii, toată propaganda servită de redacția MaghiaRomânia. Ai obiecțiuni cu privire la ce promovează MaghiaRomânia? Comentezi și ai altă părere cu privire la materialele publicate de „elita” MaghiaRomânia. Îți iei câteva înjurături de nu te vezi!

Unul dintre aceste cazuri este semnalat în ianuarie a.c. de Ana Ionescu. Aceasta a semnalat faptul că cei care emit alte opinii decât redacția MaghiaRomânia sunt repede înjurați.

„Pe pagina maghiara a MaghiaRomania romanii sunt jigniti, atacati si hartuiti, mai ales daca sunt femei, cum este cazul meu. Am postat la subiect, cu date stiintifice, marturii, dovezi istorice, publice si corecte, studii ale uinor mari istorici , concluziile si studiile Academiei Romane si multe altele , si am fost jignita si banata doar ca am atras atentia unui maghiar pe nume Loránd Ortenszky , urat din partea lui sa jigneasca lumea si mai ales femeile, doar ca nu suntem de acord cu el/ei”.

Pe pagina maghiara a MaghiaRomania romanii sunt jigniti, atacati si hartuiti, mai ales daca sunt femei, cum este cazul…

Posted by Ana Ionescu on Wednesday, January 13, 2016

Loránd Ortenszky MaghiaRomania Ana Ionescu

Agresivitatea lui Loránd Ortenszky este însă dublată de o ură antiromânească. În februarie, individul a făcut o nouă victimă. De acestă dată personajul din redacția celor de la MaghiaRomânia nu are nici cea mai mică problemă să-și manifeste deschis ura bolnavă la adresa românilor în general.

Vezi și TOLERANȚĂ. Etnic maghiar din Transilvania: „Trăiesc în România, deci sunt român”

Victima lui Ortenszky a fost de această dată românul Florin Onciu Cosmin care a îndrăznit să-și exprime opinia cu privire la steagul secuiesc, opinie care a fost diferită de cea a celor de la MaghiaRomânia. Mesajul pe care Loránd Ortenszky i l-a expediat lui Cosmin este cât se poate de edificator cu privire la mentalitatea celor din redacția MaghiaRomânia: „Scrii numai prostii pe MaghiaRomania, esti un legionar roman prost cum sunt toti romanii”.

Loránd Ortenszky MaghiaRomania romanii legionari prosti
Personal nu m-am lăsat prostit nici de „Corbii albi” și nici de „MaghiaRomânia”. Ambele portaluri sunt alte două fațete ale propagandei revizioste maghiare și promovează în limba română ceea ce și Tokes, Kelemen Hunor sau Csibi Barna susțin în limba maghiară. Nici „Corbii albi” și nici „MaghiaRomânia” nu vorbesc de lege sau de Constituția României ci, mimând multiculturalismul, promovează exclusiv punctul de vedere al părții maghiare.

UPDATE 23 februarie 2016: MaghiaRomânia mi-a trimis un drept la replică pe care îl public:

„Un troll își asumă identitatea unui cititor MaghiaRomânia

Bună ziua,

Legat de articolul dumneavoastră, fac următoarele precizări, cu rugămintea de a le publica, împreună cu imaginile atașate.

Lorand Ortenszky nu mai este moderatorul MaghiaRomânia din octombrie 2014. De atunci, el a devenit un cititor ca toți ceilalți. Vă atașez copia de ecran a momentului când a încetat colaborarea cu noi ca moderator.

În ianuarie 2016, după ce mai multe persoane, care își hărțuiseră partenerii de discuție, fuseseră banate de pe MaghiaRomânia, o serie de cititori au primit atacuri de la un cont cu același nume, “Lorand Ortenszky”. Câteva atacuri de la acest impostor au fost publice, ele fiind șterse de autor înainte să vadă moderatorii MaghiaRomânia, dar cele mai multe au fost trimise prin mesaje private.
Eu însumi am primit un mesaj privat de la acest cont, în dosarul Message requests, unde vin cererile de prietenie. Adevăratul Ortenszky e pe lista mea de prieteni facebook și nu are nevoie să-mi trimită o astfel de cerere. Vă atașez acest mesaj.  Contul fals  nu mai există în prezent sau i s-a schimbat numele.

Știu de ani de zile cum scrie Lorand Ortenszky, îi cunosc plusurie și minusurile și pot garanta că nu s-ar adresa niciodată ca persoana care a vrut să-i facă rău, jignind cititorii. Cel care a făcut-o, luându-i numele, este un troll. Conform Wikipedia, un troll este “un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei”.

Cât despre moderare, precizez că MaghiaRomânia sancționează injuriile, atacurile la persoană și șovinismele din orice parte ar veni. Vă trimit copia de ecran a unui mesaj injurios la adresa românilor, care a determinat interzicerea accesului pe pagină al autorului său. Mesaj sancționat de cititorii de bună credință de ambele etnii, români și maghiari deopotrivă, printre care și Lorand Ortenszky.

Cu mulțumiri anticipate,

Sever Ioan Miu, coordonator MaghiaRomânia”

bajko

ortenszky fake

ortenszky1

Nota mea: Evident, contul „fals” este cea mai bună scuză a celor de la MaghiaRomânia pentru a justifica ceea ce s-a întâmplat în acest caz. Deși știau de foarte mult de existența acestui cont „fals” nu au făcut nimic (sau aproape nimic). E bine totuși că au reacționat acum pentru a pune capăt jignirilor la adresa românilor pe care Sever Ioan Miu și MaghiaRomânia le-au tolerat.

FOTO: blogul MaghiaRomânia

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Moderator MaghiaRomânia către un român: „Esti un legionar român prost cum sunt toți românii”

  1. paranoia says:

    Nu e Maghia-Romania, e Maghiaro-Mania si e vorba despre boala lor veche numita si mania persecutiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Moderator MaghiaRomânia către un român: „Esti un legionar român prost cum sunt toți românii”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-moderator-maghiaromania-catre-un-roman-esti-un-legionar-roman-prost-cum-sunt-toti-romanii/