EXCLUSIV. Prefectul de Covasna REFUZĂ să blocheze cheltuirea ILEGALĂ a unor fonduri publice din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe DOCUMENT

August 14, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1476

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Deși recunoaște că au fost alocați ilegal, prefectul județului Covasna, Marius Popica, refuză să demareze procedurile legale pentru a bloca cheltuirea ilegală a peste 95.000 de lei din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. De 4 luni, prefectul Marius Popica nu reușește să aplice legea! DOCUMENTE

CL Sfântu Gheorghe, condus de primarul UDMR Antal Arpad, a aprobat în data de 13 martie a.c. Hotărârea nr. 74/2014 privind asigurarea contribuţiei din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe pentru organizarea evenimentului „Festivalul pulzArt 2014”. Potrivit art. 1 al acestei hotărâri ”Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe se angajează în cadrul Programului de finanţare al Colegiului Festivalurilor Culturale al Fondului Cultural Naţional din Budapesta, Ungaria (Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma, Budapest, Magyarország) la acoperirea din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe a cheltuielilor privind contribuţia proprie pentru organizarea evenimentului „Festivalul pulzArt 2014” reprezentând contravaloarea în lei a 6.611.111,11 HUF din totalul proiectului de 14.062.500,00 HUF, calculată potrivit cursului oficial leu/HUF la data plăţii.

CL Sfântu Gheorghe, controlat de consilierii UDMR, ar urma așadar să achite peste 95.000 lei (peste 21.000 de euro) unei instituții publice din Ungaria în cadrul unui program cultural inițiat în Ungaria (documente aici).

În data de 19 mai l-am sesizat pe prefectul Marius Popica cu privre la ilegalitatea acestei hotărâri a CL Sfântu Gheorghe. Prefectul Popica mi-a confirmat faptul că adoptarea acestei hotărâri este ilegală (documentul aici) însă nu a demarat nicio acțiune legală pentru a bloca cheltuirea ilegală a banilor.

Având în vedere modul în care Popica mimează aplicarea legii, am revenit cu o nouă solicitare în care i-am cerut să demareze acțiuni legale pentru a bloca cheltuirea ilegală a fondurilor.

Adresa nr. 10034/06.08.2014 semnată de prefectul Marius Popica este halucinantă. Popica îmi comunică faptul că a ținut o lună de zile pe birou adresa prin care a solicitat CL Sfântu Gheorghe revocarea acestei hotărâri ilegale. Mai mult chiar, deși este vorba de o hotărâre adoptată în urmă cu cinci luni (!), Popica nu a demarat până în data de 6 august procedurile legale pentru anularea în contencios aministrativ a acestei hotărâri ilegale. Invocarea celor 6 luni de către Popica este complet stupidă, deoarece această prevedere se referă la actele cu caracter individual. Ca să nu mai zic că rolul lui Popica este să blocheze cheltuirea ilegală a banilor acum, nu recuperarea acestora după ce au fost cheltuiți ilegal.

Prefect Covasna Marius Popica Dan Tanasa fonduri festival Ungaria Primaria Sfantu Gheorghe

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Prefectul de Covasna REFUZĂ să blocheze cheltuirea ILEGALĂ a unor fonduri publice din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe DOCUMENT

  1. Alex Oltean says:

    La ce te astepti. Marius Popica a fost corupt de UDMR. Verifica cine asigura cu carburanti investitia Holzindustrie Schweighofer de la Reci. Fratele prefectului Marius Popica. Acesta este doar un exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Covasna REFUZĂ să blocheze cheltuirea ILEGALĂ a unor fonduri publice din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-covasna-refuza-sa-blocheze-cheltuirea-ilegala-a-unor-fonduri-publice-din-bugetul-primariei-sfantu-gheorghe-document/