EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc. DOCUMENT

April 18, 2013 •Prefectura Harghita •Views: 1550

Prefectul Jean-Adrian Andrei (FOTO: facebook.com)

Prefectul Jean-Adrian Andrei (FOTO: facebook.com)

În luna februarie a.c. Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) dădea publicității un comunicat de presă prin care anunța faptul că, urmare unei sesizări a FCRCHM, Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a emis Hotărârea nr. 44/06 02 2013 prin care a constatat faptul că Primarul municipiului Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert, i-a discriminat pe români atunci când a impus cunoașterea limbii maghiare la concursul organizat pentru ocuparea postului de arhitect-şef în cadrul Primăriei Miercurea Ciuc. CNCD l-a amendat pe primarul Raduly Robert cu suma de 600 lei pentru impunerea ca o cerinţă obligatorie (pentru ocuparea postului de arhitect-şef) a cunoaşterii limbii maghiare.

Având în vedere faptul că primarul din Miercurea Ciuc a organizat un concurs cu încălcarea legii, am solicitat în cursul lunii martie prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, să solicite primarului Raduly Robert anularea concursului și a efectelor sale. Prin adresa nr. 3394/SL/20.03.2013 prefectul Jean-Adrian Andrei mă informează asupra faptului că Instituția Prefectului – Județul Harghita (adică el!) nu a fost parte în dosarul de la CNCD și nu are nicio obligație să atace în instanță concursul organizat ilegal întrucât nu i s-a comunicat decizia CNCD. Mai mult chiar, prefectul Jean-Adrian Andrei îmi comunică faptul că, deși a luat la cunoștință de faptul că acest concurs a fost organizat ilegal, ”Prefectul județului nu are competență să intervină în anularea concursului organizat pentru ocupare funcției de arhitect șef în cadrul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc, acest atribut aparținând instanței de judecată”.

Răspunsul prefectului Jean-Adrian Andrei dovedește, odată în plus dacă mai era nevoie, faptul că acesta refuză în mod constant să aplice prevederile legii și Constituției României, preferând să fie complice al ilegalităților UDMR.

Spun asta pentru că într-o situație identică întâmplată în județul Covasna, prefectul Gyorgy Ervin (fost membru UDMR) a solicitat instanței de judecată anularea concursului organizat de Consiliului Județean Covasna pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Județene Covasna după ce CNCD, la sesizarea mea, a decis că impunerea cunoașterii limbii maghiare ca și condiție obligatorie pentru participarea la concurs este discriminatorie.

Așadar, într-un caz în care s-a organizat un concurs pentru ocuparea unui post public la Covasna, Prefectura Covasna nu doar că a avut competență, dar a și anulat în instanță, definitiv și irevocabil, concursul organizat ilegal de CJ Covasna. Întocmai ca în cazul concursului organizat ilegal de primarul din Miercurea Ciuc. Deci, dacă se vrea se poate! Problema este că prefectul Jean-Adrian Andrei nu vrea!

Afirmația prefectului Jean-Adrian Andrei cum că nu ar avea competență să atace concursul organizat ilegal de Primarul din Miercurea Ciuc este adevărată doar dacă se referă la cunoștințele sale juridice. Da, din punct de vedere al pregătirii juridice este un incompetent. Și din punct de vedere al conducerii instituției este tot un incompetent întrucât nu este în stare să-i organizeze pe subordonații săi din compartimentul juridic astfel încât aceștia să aplice legea.

Prefect Harghita CNCD arhitect sef Miercurea Ciuc

Vezi și EXCLUSIV. BOMBA JUDICIARA EXPLODEAZA IN FATA PRESEDINTELUI CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR. Concursul din 2008 pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna ANULAT DEFINITIV prin decizia Curtii de Apel Brasov! Presedintele CJ Covasna, UDMR-istul TAMAS SANDOR, ramane definitiv si irevocabil UN ANTIROMAN!

EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să-i sancționeze pe primarii UDMR care NU RESPECTĂ prevederile Legii nr. 215/2001. DOCUMENTE/FOTOTags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc. DOCUMENT

  1. Dacos says:

    UDMR-ul a dus si va duce o munca asidua de eliminare a romanilor din acea zona prin discriminare etnica,fara locuri de munca oferite ,controale la firmele detinute de romanii din zona in timp ce maghiarii isi vad de afaceri nestingheriti etc.Atit timp cat Ponte va fi la fel de servil si va continua ,,exemplul ” de democratie din zona nu va face decat sa dea avant acestor manifestatii.Sustine ca nu vrea sa incurajeze extremismul etnic…oare?…….pai tocmai asta face

  2. ce mi se pare mie ciudat este ca toti astia din administratia din zonele alea nu sunt toti deja in inchisoare…l-au bagat pe Nastase in loc sa-i bage pe astia care ne fura tara! intr-o zi or sa ne fure si pe noi si vor face trafic de organe sau ne vor evacua (asta cu evacuarea deja s-a si intamplat -satul care a fost castigat in instanta de un maghiar si a obligat lumea sa evacueze zona). o sa ajungem precum evreii…prigoniti prin lume..ca doar suntem cam singurul popor din europa care a ramas de la origini de veacuri pe acelasi teritoriu. sa ne plimbam si noi putin sau sa disparem…zic!

  3. Cristian says:

    Cei dela FCRCHM ar trebui sa mearga sa picheteze prefectura Harghita, sa faca un miting impotriva prefectului, sa cheme televiziunile si presa sa stea pe capul prefectului…iar daca nici asa nu vrea prefectul sa anuleze acel concurs atunci FCRCHM sa-i faca o plangere penala!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-harghita-refuza-sa-solicite-instantei-anularea-unui-concurs-organizat-ilegal-de-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-document/