EXCLUSIV. Prefectul de Mureș îi CONTRAZICE pe Ponta și Dragnea în privința steagurilor locale: NU sunt interzise de lege DOCUMENT

April 1, 2014 •steagul secuiesc •Views: 1283

Liviua Dragnea și Victor Ponta sunt contraziși de prefectul de Mureș în chestiunea steagurilor UAT (FOTO: gandul.info)

Liviua Dragnea și Victor Ponta sunt contraziși de prefectul de Mureș în chestiunea steagurilor UAT (FOTO: gandul.info)

După prefectul județului Harghita, a venit rândul prefectului de Mureș să-i contrazică pe premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea în chestiunea steagurilor unităților administrativ-teritoriale.

Vezi și EXCLUSIV. De peste șapte luni, groful UDMR Tamas Sandor REFUZĂ să pună în executare sentința DEFINITIVĂ și IREVOCABILĂ în cazul steagului județului Covasna DOCUMENT

Deși atât premierul Victor Ponta cât și vicepremierul Liviu Dragnea susțin că nu există în legislația românească baza legală care să permită consililor locale și județene să adopte steaguri ale unităților administrativ-teritoriale, prefectul județului Mureș, Corneliu Grosu, îi contrazice. Grosu susține într-un document oficial faptul că ”Nu există în legislația românescă prevederi care să interzică unităților administrativ-teritoriale adoptarea de hotărâri de consiliu local în materia promovării imaginii prin steaguri proprii”.

În luna februarie a.c. premierul Liviu Dragnea a inițiat un proiect de lege prin care să se legifereze adoptarea de steaguri locale, proiect care va legifera inclusiv arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului român, în condițiile în care acesta susține faptul că în acest moment legea nu permite adoptarea unor steaguri locale. Prefectul Corneliu Grosu îl contrazice chiar într-un document oficial.

Afirmațiile lui Grosu sunt însă simple minciuni menite să mascheze incomptența acestuia. Instanțele din România au anulat deja definitiv și irevocabil steagul județului Covasna, cel al județului Harghita, cel al municipiului Târgu Secuiesc sau cel al comunei Chichiș, de unde rezultă foarte clar faptul că Grosu refuză pur și simplu să aplice legea pentru simplul motiv că nu i se poate întâmpla absolut nimic. Incompetența prefectului Corneliu Grosu este girată politic chiar de către Ponta și Dragnea.

În luna martie a.c. arătam cu documente cum prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, îi contrazice și el pe Ponta și Dragnea și susține chiar că există legislație în domeniu, Ponta și Dragnea părând în acest caz niște mincinoși (detalii aici).

Prefect Mures Corneliu Grosu steaguri locale UAT Dan Tanasa

Tags: , , , , , ,

3 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Mureș îi CONTRAZICE pe Ponta și Dragnea în privința steagurilor locale: NU sunt interzise de lege DOCUMENT

  1. radu says:

    Ma intreb mirat domnule Tanasa cum omul acesta e prefect al judetului Mures cand debiteaza astfel de enormitati intr-o adresa oficiala.
    Mai intai ca principiul latin invocat, care se traduce ~acolo unde legea nu distinge nici interpretul acesteia nu trebuie sa distinga~ e folosit gresit in context. Acest principiu este unul de interpretare a legilor CARE EXISTA in dreptul pozitiv deci nu poate justifica interpretarea a ceea ce nu exista reglementat. Adaugati la aceasta ca in administratia publica (si nu numai) avem ca principiu de baza PRINCIPIUL LEGALITATII ceea ce inseamna ca intreaga activitate a administratiei publice trebuie sa fie conforma cu legea si subordonata acesteia. Asadar cum ar putea adopta un consiliu local/judetean hotarari fara temei legal? Eu l-as schimba din functie pe acest pseudoinalt functionar public semidoct in 24 de ore. Si m-as intreba de asemenea, ce juristi are pe langa el prin Prefectura?Probabil niste yes-mani.

  2. vlad says:

    aveti semnalate proteste impotriva introducerii cartilor de identitate cu cip (sursa: ZiaristiOnline) si impotriva exploatarii prin fracturare – pe 6 apr., in 60 de orase din tara si din strainatate (sursa: blogul lui Roxin, preluare Facebook).

    ps: o sa ne ocupam si de alti “prieteni”, nicio grija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Mureș îi CONTRAZICE pe Ponta și Dragnea în privința steagurilor locale: NU sunt interzise de lege DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-mures-ii-contrazice-pe-ponta-si-dragnea-in-privinta-steagurilor-locale-nu-sunt-interzise-de-lege-document/