EXCLUSIV. Premierul Victor Ponta cedează AMENINȚĂRILOR UDMR și schimbă, a treia oară, prefectul din Covasna

December 18, 2014 •Guvernul Victor Ponta •Views: 3204

Victor Ponta și Kelemen Hunor (FOTO: magyarhirlap.hu)

Victor Ponta și Kelemen Hunor (FOTO: magyarhirlap.hu)

Guvernul Victor Ponta a decis în ședința de ieri, 17 dcembrie a.c., schimbarea din funcție a prefectului județului Covasna.

Vezi și EXCLUSIV. O noua decizie CNCD: primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE DOCUMENT

Măsura luată de Premierul Victor Ponta vine la doar șase zile după amenințarea directă făcută de liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, la adunarea liderilor UDMR de sâmbătă, 13 decembrie a.c., de la Târgu Mureș, atunci când a amenințat cu izbucnirea unui nou conflict internetnic dacă prefectul de Covasna nu este ”instruit” de Victor Ponta.

Schimbarea lui Popica are loc la presiunea UDMR după ce acesta s-a decis să aplice legea în mai multe cazuri.

În data de 9 decembrie a.c. prefectul Marius Popica l-a amendat pe primarul UDMR din Târgu Secuiesc cu 5000 de lei pentru refuzul acestuia de a arbora drapelul național în Târgu Secuiesc de Ziua Națională (detalii aici). De asemenea, tot săptămâna trecută Popica a amendat cu 5000 de lei filiala PCM Covasna pentru refuzul de a intona imnul de stat al României în data de 4 iunie a.c. la o manifestare de comemorare a Tratatului de la Trianon la care s-a intonat imnul Ungariei (detalii aici).

Popica a solicitat de asemenea Tribunalului Covasna să-l amendeze pe președintele CJ Covasna, Tamas Sandor (UDMR), pentru refuzul de a executa o sentință definitivă care-l obliga să înlăture steagul secuiesc de pe sediul CJ Covasna (detalii aici).

Marius Popica este al treilea prefect schimbat de Victor Ponta la presiunea UDMR, după dr. Codrin Munteanu și Dumitru Marinescu.

Popica a fost înlocuit la conducerea Prefecturii Covasna de subprefectul Sebastian Cucu.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to EXCLUSIV. Premierul Victor Ponta cedează AMENINȚĂRILOR UDMR și schimbă, a treia oară, prefectul din Covasna

 1. […] amendat mai mulţi reprezentanţi ai minorităţii maghiare care nu au respectat legea, informează Dan Tănasă pe blogul […]

 2. UN ROMAN says:

  Ce vor capetele unguresti alea luminate ,adica ,autonomia eu since le-o dau pe toata dar se si-o ia din ungaria. De ce nu fac atitea valuri si in Serbia pentru ca si acolo au unguri,de ce nu vor autonomie in America,si acolo sunt unguri,sau in Germania.Sa nu iute ungurul ca opinca romaneasca s fost pe drapelul parlamentului din ungaria.

 3. ionel says:

  Ponta,un tradator si un gunoi ordinar.Asta,ca sa se mentina la putere,e in stare de ori si ce marsavie,batu-l-ar cel de sus.

 4. […] amendat mai mulţi reprezentanţi ai minorităţii maghiare care nu au respectat legea, informează Dan Tănasă pe blogul […]

 5. man alexandru says:

  stau pds…ristii si nu -si explica scorul zdrobitor,cu care apierdut acest tradator,in transilvania..lasa-ti sa ingroape cu totul ciuma rosie…este un las,de trei lei legatura..un pupincurist al extremistilor..maghiari..

 6. mihai says:

  Mi-e atât de ruşine de conducătorii noştri că-mi vine să intru în pământ(ul secuiesc) definitiv!

  • Dan Tanasa says:

   Deciziile astea trebuie să ne revolte, nu să ne întristeze. Trădătorii de țară trebuiesc dați jos, nu tolerați la conducerea țării!

 7. […] amendat mai mulţi reprezentanţi ai minorităţii maghiare care nu au respectat legea, informează Dan Tănasă pe blogul […]

 8. Marius says:

  Eu personal ma asteptam la asa ceva. De ce credeti ca a votat udmr-ul guvernul ponta 4 ? Chiar H Kelemen a zis ca i-a dat lui Ponta un “CEC in alb”. Atata timp cat vom fi slugarnici in fata strainilor, nu o sa ne merga bine. Putem schimba politicieni, ministrii, partidele, guvernarile, presedintii ca tot degeaba.

 9. […] Vezi și EXCLUSIV. Premierul Victor Ponta cedează AMENINȚĂRILOR UDMR și schimbă, a treia oară, prefectu… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Premierul Victor Ponta cedează AMENINȚĂRILOR UDMR și schimbă, a treia oară, prefectul din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-premierul-victor-ponta-cedeaza-amenintarilor-udmr-si-schimba-a-treia-oara-prefectul-din-covasna/