EXCLUSIV. Președintele UDMR Sfântu Gheorghe vorbește de război între maghiarime și România: ”România nu este stat de drept”

December 4, 2014 •UDMR •Views: 15404

Conducerea Bisericii Reformate din România este extrem de nemulțumită de condamnarea definitivă a deputatului UDMR Marko Attila în cazul retrocedării ilegale a clădirii Colegiului Național Szekely Miko din Sfântu Gheorghe. În urma sentinței definitive a Curții de Apel Ploiești clădirea colegiului a fost scoasă din proprietatea Bisericii Reformate.

La o adunare care a avut loc în data de 29 noiembrie a.c. la Cluj Napoca, reprezentanți Bisericii Reformate a decis să refuze indemnizațiile pe care le primesc de la statul român.

La întâlnire a fost prezent și liderul UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad Andras, care a lansat acuzații foarte grave la adresa statului român. ”România nu este un stat de drept. În această țară justiția nu administrează dreptate ci sprijină un asemenea sistem care are ca scop ca pe noi ardelenii maghiari să ne slăbească, să ne sărăcească. Indiferent de consecințe, trebuie spus că ardelenii maghiari, reformați, unitarieni, evanghelici și romano-catolici trebuie să ne reconsiderăm relația cu statul român.”- a spus primarul. Conform primarului, după 25 de ani de la revoluție, statul jefuiește, umilește și tratează maghiarii ca pe cetățeni de rangul al doilea. Nu se poate ca în acest război la care se pregătește maghiarimea ardeleană, Ungaria să sprijine statul român. În cei aproximativ 100 de ani, această administrație românească a creat mult mai multe probleme decât a rezolvat. Conform primarului trebuie reconsiderate relațiile cu statul român”, titrează portalul reformatus.ro (traducere din limba maghiară de Aurel Dionisie Agache).

”Antal Arpad a spus că și el a studiat la colegiul Székely Mikó și acolo a fost învățat să nu primească obiecte furate. ”De aceea nu s-a implicat administrația din Sfântu-Gheorghe în acest proces, cu toate că ne-au amenințat, au încercat să ne implice și pe noi în povestea aceasta. Am spus că nu luăm parte și că nu putem cere ceva ce știm că nu ne privește, ceva despre care știm precis că nu e al nostru” –a spus primarul”, titrează portalul reformatus.ro (traducere din limba maghiară de Aurel Dionisie Agache).

Detalii despre acest dosar aici.

P.S.: România asta care acum nu e stat de drept i-a permis lui Antal să fie ales deputat în Parlamentul României și primar al municipiului Sfântu Gheorghe de două ori. Evident, atunci România a fost stat de drept.

FOTO: Președintele UDMR Sfântu Gheorghe la adunbarea de la Cluj Napoca: România nu e stat de drept (FOTO: facebook.com)

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

7 Responses to EXCLUSIV. Președintele UDMR Sfântu Gheorghe vorbește de război între maghiarime și România: ”România nu este stat de drept”

 1. Preda says:

  Vrem si noi o lege ca in Franta, unde nu sunt recunoscute minoritatile. Si cu toate astea Franta e stat UE si NATO fara probleme !Ar trebui dezbatuta acesta problema

 2. grig says:

  Faptul ca un idiot de orice etnie ar fi el isi permite sa atace in modul cel mai josnic statul al carui cetatean este, e inca o dovada ca statul, si aici ma refer la institutii, este slab. Oriunde in alta parte un astfel de individ era luat serios la intrebari. Eu ca roman m-am cam saturat sa fiu ofensat de niste nenorociti care isi imagineaza ca alea 2 judete in care sunt majoritari pot fi o tara. Nu mai sunt atat de tanar dar daca maine ar fi nevoie de mine sa dau o mana de ajutor la alungarea ultimului ungur care vrea sa-si faca tara in propria noastra curte, as fi primul care s-ar angaja la asta. In rest tot respectul fata de toti cei care indiferent de limba pe care o vorbesc in casele lor se simt cetateni ai acestei tari.

 3. Luca Tudor says:

  “..acest razboi la care se pregateste MAGHIARIMEA ARDELEANA..”
  sau: “..NOI ARDELENII MAGHIARI..”

  Bai..”Fasz uhram”, ce-ar fi sa incerci in Franta, cu: “NOUS, LES GASCONS MAGYARS…”!?
  –In urmatoarea ora ati fi TOTI frumos si solid “ancorati” de sinele pe care urmeaza sa treca “TGV”-ul!!

  • mircea says:

   Luca Tudor stii destul de bine ca in Franta nu sant recunoscute minoritatile..

  • ion says:

   nu stiu cum se face dar toate protestele maghiare sunt sustinute si conduse de bugetari (angajati ai guvernului ) ,elevi si asistati sociali. n- am vazut niciun maghiar care lucreaza in economia reala sa participe la demonstratii.

 4. […] Conducerea Bisericii Reformate din România este extrem de nemulțumită de condamnarea definitivă a deputatului UDMR Marko Attila în cazul retrocedării ilegale a clădirii Colegiului Național Szekely Miko din Sfântu Gheorghe. În urma sentinței definitive a Curții de Apel Ploiești clădirea colegiului a fost scoasă din proprietatea Bisericii Reformate, conform  site-ului dantanasa.ro. […]

 5. […] Conducerea Bisericii Reformate din România este extrem de nemulțumită de condamnarea definitivă a deputatului UDMR Marko Attila în cazul retrocedării ilegale a clădirii Colegiului Național Szekely Miko din Sfântu Gheorghe. În urma sentinței definitive a Curții de Apel Ploiești clădirea colegiului a fost scoasă din proprietatea Bisericii Reformate, conform  site-ului dantanasa.ro. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Președintele UDMR Sfântu Gheorghe vorbește de război între maghiarime și România: ”România nu este stat de drept”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-presedintele-udmr-sfantu-gheorghe-vorbeste-de-razboi-intre-maghiarime-si-romania-romania-nu-este-stat-de-drept/