EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sândominic, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozsegháza” de pe primărie

November 28, 2018 •justitie •Views: 1159

Tribunalul Harghita a admis ieri, 27 noiembrie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din comuna Sândominic, județul Harghita, să îndepărteze inscripția „Kozsegháza”, specifică sistemului administrativ din Ungaria, de pe fațada Primăriei Sândominic.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul PCM din Băile Tușnad, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

În luna mai a.c. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa, condusă de subsemnatul, l-a acționat în judecată pe primarul UDMR din Sândominic, Karda Róbert, pentru că a amplasat în mod ilegal inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” pe fațada primăriei.

Inscripția în cauză este specifică sistemului administrativ din Ungaria iar amplasarea ei pe instituțile administrației statului român reprezintă dovada faptului că intenția UDMR este aceea de a restabili, într-o primă fază simbolic, controlul Ungariei asupra unor părți din România.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului invocate de pârât, prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului Primarului comunei Sândominic. Obligă pârâtul să îndepărteze inscripţia “Kozseghaza” de pe sediul Primăriei comunei Sândomic. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs ce se depune la Tribunalul Harghita, în 15 zile de la comunicare. Pron în şedinţă publică, astăzi, 27.11.2018”.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

(foto editată)

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea modalității de inscripționare a unor instituții ale administrației publice locale.

FOTO: Kelemen Hunor, ghimpele.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sândominic, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozsegháza” de pe primărie

 1. Catalin Balau says:

  Oare de ce acest prefect se face ca aplica legea?

  • Dan Tanasa says:

   Acest prefect mimează aplicarea legii și e menținut în funcție cu ajutorul UDMR.

   • Marian says:

    O părere foarte proasta despre voi. De ce nu spuneti ca aceasta comuna are apa, canalizare, gaz, scoli moderne, copii educați, sala de sport, grădinița cu program prelungit, asfalt, muzeu și multe alte lucruri bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sândominic, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozsegháza” de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sandominic-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-inscriptia-kozseghaza-de-pe-primarie/