EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ ”Ion Dacian” actori într-o găinărie financiară pe bani publici prin care își rotunjesc veniturile!

March 9, 2012 •Andras Istvan Demeter, antiromanism, extremism maghiar, Razvan Ioan Dinca, UDMR •Views: 7129

Andras Istvan Demeter

UDMR-istul András István Demeter a fost numit președinte director general al Societății Române de Radiodifuziune în luna iunie 2010, fiind validat de către plenul Parlamentului cu voturile parlamentarilor PDL, UDMR și cei ai minorităților.

Actor de profesie, Demeter Andras Istvan este un personaj controversat. Reprezentantul UDMR a fost secretar de stat in Ministerul Culturii in mandatul lui Adrian Iorgulescu si a avut numeroase conflicte cu conducerile unor institutii subordonate ministerului. Senatorul PSD Olguta Vasilescu a spus despre Demeter Andras ca a fost retinut de politie, pentru ca a dat foc steagului romanesc. Pe blogul sau, noul sef de la Radio a negat toate aceste acuzatii, pe 25 iunie 2010, publicand o declaratie de presa pe care a facut-o cand a fost eliberat din functia de secretar de stat de la Cultura.

Surse din interiorul SRR vorbesc despre o adevărată maghiarizare a SRR dar și de jefuirea banului public de către Demeter prin diferite artificii administrative (asupra acestor aspecte voi reveni în momentul în care voi avea dovezi în acest sens). Pagina oficială a SRR însă scoate la iveală o găinărie a șefului SRR la care este complice cu Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Teatrului Național de Operetă ”Ion Dacian”.

După ce este numit șeful SRR, Demeter îl angajează pe Dincă în septembrie 2010 ca și consilier. Astfel, pe langă un salariu de cel puțin 4000-5000 de lei pe lună ca și director al Teatrului Național de Operetă ”Ion Dacian”, Dincă mai încasează aproximativ 9000 de lei pe lună pentru postul de consilier al președintelui SRR (sumele sunt aproxiative pentru ca nicăieri nu există o declarație de avere a lui Dincă, în ciuda faptului că acesta este plătit din fonduri publice!). Până aici lucrurile par a fi în regulă, deși nu înteleg când are timp Dincă să se achite de sarcinile profesionale la cele două locuri de muncă.

Razvan Ioan Dincă

Doar că se pare însă că Dincă nu a putut rămâne indiferent la gestul lui Demeter de a-l angaja la SRR și a decis că nu poate să-i rămână dator lui Demeter. Astfel, șeful SRR este angajat la rândul său de către directorul Teatrului Național de Operetă ca și actor în unele piese de teatru puse în scena de către Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian”.  Spre exemplu, Demeter îl interpretează pe ”Frank Crawley” în piesa ”Rebecca” pusă în scenă la Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian”. Surse din interiorul teatrului confirmă faptul că Demeter ar încasa la rândul său aproximativ 1500 de euro pe lună ca și actor al teatrului (suma este aproximativă de vreme ce nu apare menționată distinct în declarația de avere a lui Demeter). Suma pare plauzibilă de vreme ce conform ultimei declarații de avere a lui Demeter, cea din iunie 2011, Demeter încasase peste 79.000 de lei pentru funcția de președinte director general al SRR și alte peste 27.000 de lei din activități artistice (cel mai probabil și din rolurile jucate în subordinea lui Dincă).

Așadar, pe bani publici frumoși, Demeter și Dincă sunt ambii actori într-o găinărie: ambii sunt, în același timp, și șeful și subalternul unul celuilalt, în două instituții publice. E moral? Părerea mea este că nu! Este legal? Aștept o reacție a organelor abilitate să se pronunțe. Cert este că, în timp ce alții sunt ”restructurați”, cei doi au fiecare căte două locuri de muncă plătite gras din fonduri publice.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ ”Ion Dacian” actori într-o găinărie financiară pe bani publici prin care își rotunjesc veniturile!

 1. […] Vezi și EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ ”Ion Dacian” actori într-o găinărie… […]

 2. […] datele din acest paragraf sunt desprinse din articolul de pe Dan Tanasă Blog, articol intitulat EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ „Ion Dacian” actori într-o găinărie…, din 09 martie […]

 3. DAN says:

  TOATE SE STIU ,NU S-AU NUMIT SINGURI IN FUNCTIILE PE CARE LE AU

 4. sdgadfgda says:

  de ce nu fac angajatii reclamatii la DNA? de ce nu se fac reclamatii clare la ministerele de resort? de ce nu se comunica aceste informatii catre organele de presa care au puterea de a le dezbate?

  de ce se tem angajatii sa dea in vileag asemenea javre?

 5. […] lună pentru un post de radio obscur și cu o audiență care tinde spre zero. Vezi și EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ ”Ion Dacian” actori într-o găinărie… Posted in: Andras Istvan Demeter, Pavel Bartos, Radio Romania, […]

 6. Crina says:

  Ceea ce nu se specifica in acest articol si nici pe pagina SRR, este ca si Alina Moldovan (director adjunct al Operetei si in acelasi timp iubita lui Dinca) este si ea angajata Consilier principal al Presedintelui SRR.

  Ma intreb de ce nu este mentionata alaturi de ceilalti consilieri pe pagina SRR? Si doamna Moldovan este platita cu bani multi din buzunarele nostre din moment ce (ca un simplu angajat la stat!!!)isi permite sa se afiseze cu genti Burberry de sute de euro.

  Dovada ca este angajata a SRR o gasiti in documentul de mai jos:
  http://www.srr.ro/files/informatiipublice/Hotarari%20CA/2011/apr/HotarareaCAnr30.pdf

 7. Florin L says:

  Declaratia de avere a lui Demeter este pe 2010 cand a fost doar ultimele 6 luni seful srr. S-o vedeti pe cea din 2011, daca o s-o posteze, daca mai apuca s-o posteze. In fond, ar trebui sa aiba si la puscarie internet

 8. bogdan atomei says:

  Macar de ar citi cine trebuie! Macar de i-ar opri cineva. Traim intr-o tara lasata vraiste pe mana hotilor. Tare bogata a mai fost tara asta din moment ce inca mai fura jegosii din ea, si fura, si fura, si fura, si nimic nu li se intampla!
  Bogdan A

 9. Alex says:

  bucureştiu’ e plin de “unguri”, adică de udemerişti. Asta nu aduce nimic bun într-un oraş şi aşa levantin, fanariot, ţiganizat.
  Poate că exagerez, dar peste tot vezi măcar un ungur propulsat de RMDSZ pe pile, poate pe favoruri (homo)sexuale (vezi cazul Joseni), care ocupă ilicit un post important, fiind total nepregătit pentru asta.
  Plin bucureştiu’ de aşa ceva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ ”Ion Dacian” actori într-o găinărie financiară pe bani publici prin care își rotunjesc veniturile!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-seful-srr-si-directorul-teatrului-de-opereta-ion-dacian-actori-intr-o-gainarie-financiara-pe-bani-publici-prin-care-isi-rotunjesc-veniturile/