EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, mi-a încălcat DREPUL LA VIAȚA PRIVATĂ DOCUMENT

May 6, 2015 •Prefectura Mures •Views: 3735

FOTO. Fostul prefect al județului Mureș, Corneliu Grosu (tirgumureseanul.ro)

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins azi, 6 mai, apelul formulat de Prefectura Mureș împotriva sentinței Tribunalului Mureș prin care instanța a respins plângerea Prefecturii Mureș împotriva sancțiunilor aplicate fostului prefect al județului Mureș, Corneliu Grosu, de către Agenția Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANPDCP) la sesizarea subsemnatului.

Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune morale. DEFINITIV ȘI IREVOCABIL. DOCUMENTE

În luna martie 2014, prefectul județului Mureș de la acea dată, Corneliu Grosu, a fost sancționat de către ANPDCP pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Sancțiunile au fost aplicate prefectului Corneliu Grosu în urma unei sesizări a subsemnatului.

Pe parcursul anului 2013 prefectul Corneliu Grosu a prelucrat în repetate rânduri, fără acordul meu, datele mele cu caracter personal pe care le-a distribuit către terți, în principal primari care încălcau legea și pe care îi reclamam prefectului Corneliu Grosu. În loc să aplice legea, Grosu s-a comportat ca un simplu poștaș, expediind sesizările mele celor care încălcau legea, refuzând astfel să-și facă datoria (un exemplu aici).

Astfel, fostul prefect Corneliu Grosu mi-a încălcat dreptul la viața privată și a fost sancționat în temeiul Legii nr. 677/2001.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă și nu mai poate fi atacată.

În paralel, am inițiat un alt proces împotriva Prefecturii Mureș, pe care l-am câștigat la fond, prin care am solicitat daune morale.

Grosu nu este primul personaj care îmi înalcă dreptul la viața privată și este sancționat în temeiul Legii nr. 677/2001. În luna mai 2010 președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost și sancționat în urma unei sesizări a subsemnatului. Și el a pierdut definitiv ambele procese.

sanctiune ANSPDCP prefect mures corneliu grosu 1

sanctiune ANSPDCP prefect mures corneliu grosu 2

sanctiune ANSPDCP prefect mures corneliu grosu 3

sanctiune ANSPDCP prefect mures corneliu grosu 4

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, mi-a încălcat DREPUL LA VIAȚA PRIVATĂ DOCUMENT

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, mi-a încălcat DREPUL L… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, mi-a încălcat DREPUL LA VIAȚA PRIVATĂ DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-fostul-prefect-de-mures-corneliu-grosu-mi-a-incalcat-drepul-la-viata-privata-document/