EXCLUSIV. SURSE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, dornic să mute statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului, după modelul edilului din Oradea

May 20, 2019 •UDMR •Views: 5054

Surse din Primăria Sfântu Gheorghe au confirmat faptul că primarul Antal Arpad și-a manifestat intenția de a schimba locația statuii voievodului Mihai Viteazul din centrul orașului, inspirat fiind de cele petrecute zilele trecute la Oradea.

Vezi și EXCLUSIV. Mihai Viteazul, BATJOCORIT sistematic de UDMR la Sfântu Gheorghe

Este de notorietate deja dorința elitei politice și civice a comunității maghiare din județul Covasna de a înlătura grupul statuar al voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe. De ani de zile, UDMR desfășoară acțiuni sistematice de batjocorire a simbolului marelui voievod Mihai Viteazul cu scopul declarat de înlăturare a acestei statui din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Înlăturarea statuii marelui voievod Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe pare acum realizabilă după ce o țară întreagă a asistat impasibilă la înlăturarea statuii voievodului din centrul Oradiei.

Se pare că exemplul dat de primarul PNL din Oradea, Ilie Bolojan, l-a făcut pe edilul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să prindă curaj. Antal și-a manifestat deja interesul de a pune în aplicare mutarea statuii voievodului din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. Mihai Viteazul, BATJOCORIT din nou de Primăria Sfântu Gheorghe VIDEO

FOTO: grupul statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, activenews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

26 Responses to EXCLUSIV. SURSE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, dornic să mute statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului, după modelul edilului din Oradea

 1. Lazăr Stelian says:

  Asistam la ștergerea, istoriei în Transilvania……..!!!!!!!!!!!! Și toate autoritățile statului, nu iau nici o masura…..??????

 2. Andrei says:

  Foarte bine, e și timpul să se scape de statuile astea parașutate de comuniști în centrele orașelor unde populația nu le consideră adecvate.

  • Dan Tanasa says:

   Ce treabă are Mihai Viteazul cu comuniștii?

   • Andrei says:

    Mă refeream la statuia în sine din Sfântu Gheorghe, dacă nu v-ați dat seama, amplasată în perioada comunismului. Mihai Viteazul a avut un loc special în propaganda comunistă, cel care i-a “unit” pe români și ucis de străini. Se mai miră lumea de ce nu este binevenită statuia in unele locuri.

   • Moni says:

    Daca cineva face pe prostul risca sa ramana asa. Comunistii au pus stauile lui Avram Iancu, Mihai Viteazul, Simion Barnutiu, etc in orasele Transilvaniei in anii ’60-’80, in multe orase unde foarte putini locuitori au fost de acord cu treaba asta. Nimeni nu i-a intrebat daca vor sa aiba statuile astea or nu le vor. Repulsia maselor fata de statuile “marilor eroi romani” din aceste orase este tot mai mare. Bineinteles ca le trec prin cap fel si fel de idei cum ar putea sa scape de statui.

    • Dan Tanasa says:

     Să ne cerem scuze că trăim pe pământul nostru? Horthy a murit demult, Moni. Dacă nu poți trece peste asta recomand consult psihiatric.

     • Moni says:

      Chiar asta-i problema, numai voi considerati ca-i pamantul vostru. N-ati fost in majoritate niciodata pe pamantul acesta. Tu ca un om cu logica, gandeste-te, cum se poate ca dupa 100 de ani de guvernare romaneasca, de incercari asidue de romanizare a populatiei maghiare ‘”mostenite” cu Transilvania, inca si in ziua de azi in multe zone din Transilvania maghiarii sunt majoritari, atunci cand fusesera romanii majoritari pe acolo? NICIODATA In Romania sunt 1,2 M maghiari, guvernarea romaneasca nu are idee cum sa gestioneze problema lor, voi tot timpul sa deie jos steagurile, stemele, simbolurile maghiare, sa nu aiba voie cu klimba maghiara la institutii etc. In orice tara norm europeana o minoritate are dreptul sa-si foloseasca limba unde locuieste in bloc. ETC

  • Moni says:

   In sfarsit unu’ normal, care stie ce scrie. Intr-o societate normala o comunitate isi are ascultate doleantele. Comunitatea isi denumeste strazile, comanda statuile, isi afiseaza steagurile regionale. O exceptie de la aceasta regula o constituie Romania, unde Transilvania si mai ales partile locuite de maghiari sunt carmuite in mod colonial, dictatorial, centralizat de la Bucuresti. Nu-i bine, tensiunile cresc entropia creste.

   • Andrei says:

    Da, așa ar trebui, dar din păcate în România se preferă această atitudine de dominanță și supunere cu tentă naționalistă. Acest lucru nu e benefic pentru niciuna dintre părți, da in fine, hai sa batem cu stegulețe, statui, și cine o are mai mare, sa ignoram nevoile locale ce ar ajuta și majoritatea.

   • Dan says:

    Tare aș vrea să văd eu în America (la care ne raportăm cu toții, nu-i așa?) că pe clădirea primăriei din Phoenix (Arizona) se arborează steagul Chinei sau al Mexicului. Aș vrea s-o văd pe asta!

  • Gheorghe says:

   Nici pe tine nu te consideram adecvat cu un oras romanesc. Numele complet al orasului: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta contra balaurului sovin, extremist, separatist, revizionist unguresc.

   • Moni says:

    Municipiul Sf. Gheorghe are foarte putine traditii romanesti, precum putini locuitori romani. Putem cita tot felul de nume romanesti, nemtesti, etc. Important e ca marea majoritate a populatiei va spune si scrie Sepsiszentgyörgy. Mai bine sa ramanem la asta.

    • Dan Tanasa says:

     Sfântu Gheorghe este un oraș din România, în care limba oficială de stat, singura de altfel, este limba română. Mai bine să rămânem la asta.

     • Moni says:

      Da lb romana este limba oficiala la Sf. Gh. asa era si in India de ex limba engleza inainte de 1947. O limba ofociala impusa de puterea statala, care in multe locuri e agreata de foarte putini locuitori, care stiu un lucru le-a fost bagata pe gat si o accepta de voie de nevoie. N-o folosesc, n-o indragesc, o fenteaza pe unde se poate.

 3. Simioana says:

  Statul Roman prin oficialii sai este primul vinovat in actiunile discriminatoare aduse voievodului Mihai Viteazu si poporului Roman. Maghiarii su dat jos in Cluj si drapelul tricolor care era arborat pe catarg in centrul orasului de Armata Romana. Au dat jos de pe soclu statuia lui Mihai Viteazu din piata centeala a Oradei prin dispozitia primarului Bolojan. La Valea Uzului in judetul Bacau, au imbracat in saci de gunoi, crucike eroilor martiri Romani din al diikea razboi mondial. Si astatul Roman inclusiv Presedintele Tarii Klaus Iohanis, nu au kuat nici o masura. Ba aceste acte discrminatoare au fost facute cu avizul Ministerului Culturii. RUSINE TUTUROR. Acum cred ca e necesara retragerea cetateniei Romane tututor vinovatilor si ecpulzarea or din tara.

 4. Mihai says:

  Credeți că părerile noastre contează? Dacă statul nu face nimic, dacă majoritarîi din țara asta sunt discriminați în propria țară, dacă în anumite zone din Transilvania sunt mai multe drapele ungurești decât românești și arborarea lor este făcută cu încălcarea flagrantă a legii și nu se face nimic ce putem face noi oamenii obișnuiți … Statul trebuie să ia măsuri ferme inclusiv, dacă este cazul cu retragerea cetățeniei române pentru cei vinovați și expulzarea lor din România.

  • Maria says:

   Eu cred că putem face multe dacă ne unim! Nu trebuie să așteptăm nimic din partea statului care e vizibil de partea lor. Cătălin Berenghi a reușit să împiedice construirea celei mai mari moschee din Europa, la București. Noi de ce n-am putea lupta pentru ca statuia lui Mihai Viteazul să rămână acolo unde e??

  • Dea says:

   Ungurii ne urasc de moarte,ciresc uneori comentarii pe facebook (in lb.maghiara)si e de groaza,nu va vine sa credeti cu ce ura blesteama si ce cuvinte folosesc.
   Conducerea noastra e neputincioasa!!In Slovacia au fost pusi cu botul pe labe!din Ucraina au fost atentionati sa.si vada de ale lor interne,sa nu.si mai bage nasul !Kekemen Hunor are interdictie la ei😃😃
   Vine uneori si se plange pe posturile din Ungaria!de ce nu vin la unguri??de ce se chinuie in Romania??
   Fiindca nu.i primesc fratii lor cu bratele deschise,fiindca le este rusine sa souna ca sunt ardeleni (romanul in ungaria..cu u mic…e numit tigan puturos..olah..etc
   Pe scurt…botul pe labe!
   E inca mult de discutat…
   Conducerea sa i.a exemplu de la slovaci!

 5. Acesti indivizi trebui trimisi în jdecata regim de urgenta pt incalcarea abuzului în societate de batjocorire a neamului romînesc în interese propi pt a beneficia sau a puna în pericol statul de drept.

 6. Mariana Cristescu says:

  Probabil că imbecilitatea este epidemică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. SURSE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, dornic să mute statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului, după modelul edilului din Oradea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-surse-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-dornic-sa-mute-statuia-lui-mihai-viteazul-din-centrul-orasului-dupa-modelul-edilului-din-oradea/