EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. ECONOMIA ROMANIEI DUDUIE! 5.1 milioane de locuri de munca NOI create in perioada ianuarie 2010 – iulie 2011? DOCUMENTE

September 5, 2011 •Emil Boc, Ministerul Muncii, PD-L, Sebastian Lazaroiu •Views: 1438

Conform cifrelor furnizate de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, condus de Sebastian Lazaroiu, in perioada ianuarie 2010 – iulie 2011 s-au incheiat un numar de 3.695.167 contracte de munca pe perioada nedeterminata si 1.473.353 contracte de munca pe perioada determinata. 
In legatura cu aceste cifre am solicitat lamuriri la Inspectia Muncii care mi-a confirmat ca intr-adevar aceste cifre se refera la contractele de munca noi incheiate in aceasta perioada.
Daca raportam aceste cifre la numarul total al salariatilor activi la data de 10 august 2011, 6.251.402 persoane, rezulta faptul ca din totalul celor 6.2 milioane
de anagajati pe care ii are in acest moment Romania, 5.1 milioane s-au angajat in ultimul an si jumatate, ceea ce in opinia mea este absurd (repet faptul ca am solicitat lamuriri in legatura cu faptul ca nu m-a interesat numarul total de contracte active, ci numarul total de contracte noi incheiate, dupa cum se confirma si in adresa Inspectiei Muncii!). 

Numarul total al pensionarilor din sistemul public de pensii in luna iulie 2011, conform Casei Nationale de Pensii, este de 5.424.156 persoane.
 

Situatie pensionari 11 august 2011

Aceste cifre sunt insa foarte diferite fata de cele pe care le detine presedintele Traian Basescu, datele oferite de Ministerul Muncii aratand faptul ca ar fi mai multi salariati activi decat pensionari in acest moment.
Imi este foarte greu de crezut ca masurile Guvernului Emil Boc de stimulare a economiei au produs 5.1 milioane de locuri de munca in ultimul an si jumatate din total celor 6.2 milioane de salariati activi. O explicatie ar putea fi oscilatia din campul muncii insa imi este foarte greu sa cred ca 5.2 milioane de oameni si-au schimbat locul de munca in ultimul an si jumatate. Singura ipoteza plauzibila este ca cei din Ministerul Muncii isi bat joc de opinia publica atunci cand vine vorba de numarul exact al locurilor de munca noi create in aceasta perioada (sau pur si simplu si-au batut joc doar de mine!).

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. ECONOMIA ROMANIEI DUDUIE! 5.1 milioane de locuri de munca NOI create in perioada ianuarie 2010 - iulie 2011? DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-tanasadan-blogspot-economia-romaniei-duduie-5-1-milioane-de-locuri-de-munca-noi-create-in-perioada-ianuarie-2010-iulie-2011-documente-2/