EXCLUSIV. UDMR îi face stradă în Târgu Secuiesc criminalului de război Wass Albert

November 27, 2015 •UDMR •Views: 4577

Consilierii locali UDMR din cadrul Consiliului Local Târgu Secuiesc au votat alături de consilierii locali PCM și PPMT pentru ca o stradă din municipiul Târgu Secuiesc să poarte numele ciminalului de război Wass Albert. Extremiștii moderați s-au aliat cu extremiștii radicali pentru a cinsti memoria unui criminal de război vinovat de moartea unor români.

Vezi și PREMIERĂ. Localnic din Mureș, CONDAMNAT PENAL pentru promovarea criminalului de război Wass Albert

Consiliul Local Târgu Secuiesc a votat în unanimitate, în ședința din 19 noiembrie a.c. ca o stradă din municipiu să poarte numele criminalului de război Wass Albert (informația e confirmată de cotidianul covăsnean Haromszek).

Inițiativa denumirii unei străzi din Târgu Secuiesc cu numele criminalului de război Wass Albert aparține organizației extremiste maghiare ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipire Transilvaniei la Ungaria. Membrii HVIM au demarat la începutul acestui an o campanie de strângere de semnături pentru a susține acest demers (detalii aici și aici).

CL Târgu Secuiesc este format din nouă reprezentanți din partea Uniunii Democrate Maghiare (UDMR), patru reprezentanți din partea Partidului Civic Maghiar (PCM) și patru reprezentanți din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Primarul municipiului Târgu Secuiesc este UDMR-istul Bokor Tibor.

Hotărârea adoptată de consilierii locali ai UDMR, PCM și PPMT este evident ilegală și va fi atacată în contencios administrativ de prefectul județului Covasna (dacă nu o va face al o va face altcineva). Wass Albert va avea o stradă în România doar dacă Ungaria ocupă din nou Transilvania.

Ceea ce trebuie să înțelegem de aici sunt două chestiuni: prima, că nu există absolut nicio diferență între UDMR și celelelate formațiuni maghiare, considerate extremiste. UDMR este la fel de retrograd și toxic pentru climatul interetnic din Transilvania ca și celelalte formațiuni politice maghiare, PCM și PPMT. A doua, că decizia consilierilor locali din Târgu Secuiesc este inacceptabilă și reprezintă o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor lui Wass Albert, români și evrei. De acestă dată nu mai este vorba de gestul unui extremist rătăcit, înfocat de ideologia revizionistă, ci avem de-a face cu o hotărârea a unei instituții publice din România, cu hotărârea unui consiliu local care a ales cu bună știință să sfideze sentințe judecătorești și să-și bată joc de memoria românilor care au fost omorâți de unguri în Transilvania. Urmașii criminalilor cinstesc memoria înaintașilor lor și ridică osanale celor care i-au masacrat pe românii din Transilvania de Nord. Ori acest lucru este complet inacceptabil.

Vezi și EXCLUSIV. Istoricul Vasile Lechințan: ”Wass Albert este criminal de război și intră sub incidența O.U.G. nr. 31/ 2002. Rezoluția procurorului din Gheorgheni va avea conotaţii internaţionale”

Detalii despre promovarea în România a cultului criminalului de război Wass Albert aici.

FOTO: Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. UDMR îi face stradă în Târgu Secuiesc criminalului de război Wass Albert

 1. […] 2015 ca o stradă din municipiu să poarte numele criminalului de război Wass Albert (detalii aici; informația e confirmată de cotidianul covăsnean […]

 2. […] Tamás Sándor a comentat pentru presa de limbă maghiară decizia Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc de a ancheta hotărârea Consiliului Local al municipiului Târgu Secuiesc din luna noiembrie 2015 prin care o stradă din municipiu ar urma să poarte numele criminalului de război Wass Albert, vinovat de moarte unor români și evrei (detalii aici). […]

 3. sorin says:

  Was Albert a fost condamnat de justiția română ca și criminal de război. Nu pare să prezinte vreo importanță pentru ungariști. Dacă aduc o petiție cu 1500 de semnături dezveliți statuia lui Ion Antonescu din curtea ctitoriei sale din București și dați străzii pe care se află biserica numele ctitorului ei??

 4. Dorin Suciu says:

  „Şedinţa ordinară din prima decadă a lunii octombrie 2015 a consiliului local din Târgu Secuiesc a avut loc ieri după-amiază. Preliminar supunerii dezbaterii a proiectelor de hotărâre, au luat cuvântul reprezentanţii Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) – prezenţi la întrunire -, care au insistat asupra denumirii unei pieţe din oraşul breslelor după numele lui Wass Albert. Beke Istvan, preşedintele local al HVIM, a arătat că cererea lor a vizat denumirea unui spaţiu public după numele lui Wass Albert, cerere ce a fost susţinută prin semnături de 1.500 de cetăţeni…”
  Cotidianul Szekely hirmondo nr. 195 din 09.10.2015, autor Bartos Lorant
  Beke Istvan este teroristul din Târgu-Secuiesc care era gata să comită un masacru la Târgu-Secuiesc pe 1 decembrie. Mentorul lui a fost Wass Albert, cel care i-a îndemnat pe locotenentul Pakucs şi plutonierul major Polgár, ambii din Regimentul 19 Honvezi Nyeregyhaza, să ucidă în ziua de 23 septembrie 1940 pe victimele Moldovan Iosif, Oaşi loan, Mihaly Ester şi Mihaly Rozalia. Doi români și două evreice.
  20. Acuzaţii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. UDMR îi face stradă în Târgu Secuiesc criminalului de război Wass Albert"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-udmr-ii-face-strada-in-targu-secuiesc-criminalului-de-razboi-wass-albert/