EXCLUSIV. Veniturile FABULOASE din FONDURI PUBLICE ale UDMR-istului Demeter András István, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

September 4, 2015 •UDMR •Views: 4829

Judecătoria Sector 1 București a dispus începerea judecării dosarului în care directorul Operei Naționale București, Răzvan Ioan Dincă, a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații și conflict de interese.

În același dosar au fost deferiți justiției Andras Istvan Demeter, fost secretar de stat în Ministerul Culturii și președinte — director general al Societății Române de Radiodifuziune, acuzat de conflict de interese, precum și Dan Mircea, administrator al unei firme de pază și protecție.

Declarațiile de avere ale UDMR-istului Demeter András István arată ce venituri fabuloase a realizat acesta doar în ultimii trei ani, angajat fiind chiar în instituțiile în care a săvârșit faptele penale.

Astfel, potrivit declarației de avere, Demeter a încasat în 2012 din fondurile publice peste 376 de mii de lei doar din salarii. În total, în 2012 Demeter a realizat venituri din fonduri publice de peste 418 mii lei (declarația aici).

În 2013, Demeter a realizat venituri de peste 123 de mii de lei doar din salarii, ca și angajat al Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune. În total în 2013, Demeter a realizat venituri din fonduri publice de peste 170 de mii de lei (declarația aici).

Potrivit ultimei declarații de avere, datată 12 iunie 2015 (declarație aici), depusă cu două săptămâni înainte să fie trimis în judecată și la o lună după ce organele de cercetare penală au anunțat public faptul că Demeter va fi trimis în judecată, Demeter a realizat în 2014 din fonduri publice venituri de 146 de mii de lei doar din salarii. În total, în 2014, Demeter a realizat venituri din fonduri publice de peste 157 de mii de lei.

La toate aceste venituri se adaugă și salariul generos încasat de soția lui Demeter, anagajată și la SRTV.

Dosarul în care Dincă și Demeter sunt inculpați poate fi consultat aici.

FOTO: expresmagazin.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Veniturile FABULOASE din FONDURI PUBLICE ale UDMR-istului Demeter András István, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

  1. Jurnalist TVR says:

    Televiziunea Romana ne rasfata cu emisiuni de acum 10 ani, sa vedem si noi cum aratau Catalin Maruta si Marius Moga flacai tinerei. Asta din lipsa de bani, sutele de mii de euro se duc pe salariile nefacatorilor de nimic, excrocilor si infractorilor. Cum e Dle vice prim ministru Gabriel Oprea cu conducerea in “interesul cetateanului”? Ziaristii si bloggeri dezvaluie tot felul de infractori care, desi urmariti penal si chiar condamnati la inchisoare, sug bine mersi din banii statului, oficial, sume fabuloase pe listele de plata salariilor in institutii publice. Demeter Andras Istvan e director la TVR si membru in Consiliu de administratie al SRR, ia 2 salarii totalizand peste 8000 euro/lunar, desi e inculpat in dosar penal la Jud sect 1 pentru fapte de coruptie in legatura cu functia de presedinte al SRR? Si tot la SRR diretoarea Centrului Cultural Media Radio Romania, Oltea Serban Parau vine bine mersi la serviciu desi acum 2 luni, tot Judecatoria sect.1 a condamnat-o la inchisoare tot pentru fapte de coruptie facute in timpul exercitarii functiei publice? Ce masuri luati? Nimic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Veniturile FABULOASE din FONDURI PUBLICE ale UDMR-istului Demeter András István, TRIMIS ÎN JUDECATĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-veniturile-fabuloase-din-fonduri-publice-ale-udmr-istului-demeter-andras-istvan-trimis-in-judecata/