Felicitari Mircia Giurgiu, deputatul PDL care cere eliminarea predarii Istoriei si Geografiei in maghiara! Proiectul de Lege AICI

May 18, 2011 •iredentism, Mircea Giurgiu, PD-L, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1143

Mircia Giurgiu: “O să fiu de acord cu predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară atunci când şi românii care trăiesc în Ungaria vor învăţa în limba română”
Din expunerea de motive: “Constitutia – actul fundamental pe care se bazeaza intreaga legislatie romaneasca – statuteaza faptul ca Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate. Totodata, in Constitutie se mai precizeaza ca in Romania limba oficiala este limba romana.
De aceea, in conditiile in care exista unitati de invatamant particulare in limba minoritatilor nationale, nu vedem sensul ca in scolile de stat Istoria si Geografia sa fie predate in limba materna a popoarelor conlocuitoare, mai ales ca acestea au posibilitatea de a studia in limba materna“.
Vezi AICI toate avatarurile Proiectului care, conform extremistului Marko Bela, “arunca in aer Coalitia”. Extraordinar!
Integral pe Roncea.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Felicitari Mircia Giurgiu, deputatul PDL care cere eliminarea predarii Istoriei si Geografiei in maghiara! Proiectul de Lege AICI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/felicitari-mircia-giurgiu-deputatul-pdl-care-cere-eliminarea-predarii-istoriei-si-geografiei-in-maghiara-proiectul-de-lege-aici/