FOTO. Bustul lui Avram Iancu din Carei a fost vandalizat

August 18, 2014 •extremism •Views: 4229

bust avram-iancu-carei vandalizat august 2014 1

Bustul lui Avram Iancu din Carei a fost vandalizat (FOTO: buletindecarei.ro)

 

Potrivit Buletin de Carei, statuia lui Avram Iancu din centrul municipiului Carei a fost vandalizată de un grup de tineri încă necunoscuţi, îmbrăcaţi în tricouri albe, care au distrus în cursul  nopţii de vineri, placa ce avea înscrise vorbele marelui patriot, erou naţional: ”Unicul dor al vieţii mele fiind, e să-mi văd Naţiunea mea fericită”.

Vezi și ȘOVINISM. UDMR se opune unui bust al lui Ionel I.C. Brătianu în Carei: ”Nu este om local de cultură”

Fapta a fost semnalată de către locuitori din zonă. Nici de această dată cele 23 de camere de supraveghere achiziţionate prin proiectul  transfrontalier  HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei reţele de protecţie şi alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociaţia managerială a comitatului Csenger din Ungaria”, şi gestionate de Politia Locală din subordinea Primăriei Carei, nu au fost “pe fază” şi nu au permis depistarea huliganilor.

Ziariștii de la Buletin de Carei amintesc și faptul că dacă pentru statuile personalităţilor maghiare este asigurată în permanenţă monitorizarea, simpla apropiere de acestea fiind rapid identificată de gardienii apăruţi ca din senin, monumentele româneşti sunt lăsate în voia sorţii de administraţia locală unde românii contribuie cu taxe şi impozite.  Spatiile verzi din jurul monumentelor româneşti sunt lăsate de izbelişte de administraţia locală  in timp ce lucrătorii de la spatii verzi robotesc in parcurile şi in jurul celorlalte.

Bustul lui Avram Iancu din Carei a fost vandalizat (FOTO: buletindecarei.ro)

Bustul lui Avram Iancu din Carei a fost vandalizat (FOTO: buletindecarei.ro)

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to FOTO. Bustul lui Avram Iancu din Carei a fost vandalizat

 1. Alex says:

  pacat nu mai exista respect

 2. Zgabeata Iftode says:

  Ungurii sunt niste meseriasi in a crea ,,disconfort” minoritatilor si sa le faca sa plece. In carei romanii sunt in minoritate. De ce se intampla aceste lucruri? Pai sa facem un pic de istorie. La sfarsitul anilor ’30 dandu-si seama ca nu pot cere intregul Ardeal au emis teoria celor doua Transilvanii care spunea ca partea de Nord Vest este mai mult maghiara decat romanesca. Legatia maghiara a cerut maghiarilor cu meserii liberale, pensionarilor, celor care nu erau legati de locul in care locuiesc ( toti din zona de sud a Transilvaniei si Banat) sa se mute in zona de Nord Vest si pe granita cu Ungaria pentru a crea majoritati. In acesta cheie vad eu ce se intampla in Carei, organizare cu fast si cu aprobarea autoritatilor romane a zilelor culturii maghiare din Cluj, acel celebru apel al ungurilor din Baia Mare, obtinerea la Targu Mures a unei universitati autonome de stat ( nu exista asa ceva la UBB)ca prima institutie de stat autonoma recunoscuta de statul roman. Singururl obstacol in fata acestor miscari ramane Constituti cu al ei art. 1 ca politicienii romani isi vand si mamele ca sa ramana la putere si eu cred ca unii vor trada interesele nationale ale Romaniei. Toate aceste lucruri trebuie vazute pe termen lung,

  • Preda says:

   Ce-i corect e corect. In plus asa se intampla si in Harghita/Covasna unde usile romanilor sunt vopsite cu un X alb ( semn ca nu sunt bineveniti in acea zona) , unde vanzatorul ungur refuza sa te serveasca daca ii vorbeste in romaneste, unde e invazie de monumente cu personalitati unguresti si strazi cu nume unguresti, si unde strazile cu denumiri romanesti sunt schimbate constant.
   Deci ei incearca sa scape de noi prin mijloace relativ pasnice si greu de depistat, practic este o epurare etnica fara violenta , sau cu violenta moderata care nu sare in ochi. Cu pasi mici catre enclavizare .

 3. Preda says:

  ASTA PT CA E UN UNGUR PRIMAR IN CAREI ! PROBABIL CA E COMPLICE. MINISTRUL CULTURII TOT UNGUR, PRIMAR UNGUR, CAMERE DE SUPRAVECHERE MONTATE IN COLABORARE CU UNGARIA , PAI E LA MINTEA COCOSULUI (LMC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Bustul lui Avram Iancu din Carei a fost vandalizat "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-bustul-lui-avram-iancu-din-carei-a-fost-vandalizat/