FOTO. Cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică la Odorheiul Secuiesc. Secretar de stat maghiar: ”Planul inițial era ca Kelemen Hunor, președintele UDMR, să depună urna cu cenușa lui Nyiro Jozsef”!

May 29, 2012 •antiromanism, antisemitism, extremism maghiar, iredentism, Nyiro Jozsef, Odorheiul Secuiesc, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR, Ungaria •Views: 2484

Geanta în care se afla cenușa lui Nyiro

Presa de la Budapesta dar și rețele de socializare vorbesc despre faptul că cenușa scriitorului antisemit Nyiro Jozsef s-a aflat la Odorheiul Secuiesc duminică, 27 mai a.c., în ciuda faptului că atât autoritățile maghiare cât și conducerea Partidului Civic Maghiar, prin vocea președintelui Szasz Jeno, susțineau că cenușa se află de fapt la Budapesta în așteptarea formalităților legale de reînhumare în România.

Jurnalistul Luckas Csaba, confirmă pe Facebook faptul că cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică în Romania, într-o geantă a secretarului de stat Szőcs Géza (născut și el în România!). Informația este preluată și de portalul Index.hu. În timpul comemorării, secretarul de stat Szőcs Géza a purtat cu el tot timpul o geantă, pe care a așesat-o pe catafalc în momentul în care și-a rostit discursul. Întrebat de presa de la Budapesta dacă a avut sau nu cenușa lui Nyiro cu el în geantă, Szőcs nici nu a confirmat nici nu a infirmat. Pe rețele de socializare circulă însă informația potrivit căreia cenușa s-a aflat duminică la Odorhei.

Interesant este faptul că, potrivit secretarului de stat Szőcs Géza, dacă nu ar fi căzut fostul guvern (Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu!) atunci nu ar mai fi avut loc această isterie în jurul reînhumării, ci totul ar fi decurs în ordine. Conform declarațiilor lui Szőcs Géza preluate de portalul Index.hu după proiectul inițial Kelemen Hunor, ministrul Culturii (în Guverul Mihai Răzvan Ungureanu!) și președinte UDMR, împreună cu Szőcs Géza ar fi depus urna cu cenușa scriitorului Nyiro Jozsef.

În acest moment există mai multe surse care confirmă faptul că cenușa lui Nyiro Jozsef se află în România.
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

14 Responses to FOTO. Cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică la Odorheiul Secuiesc. Secretar de stat maghiar: ”Planul inițial era ca Kelemen Hunor, președintele UDMR, să depună urna cu cenușa lui Nyiro Jozsef”!

 1. Nelutu says:

  D-le comisar Precup,felicitari!Atitudine de roman adevarat!Aveti dreptate perfecta,pentru a asigura perpetuarea natiei acestea este nevoie sa iesim de urgenta din NATO si UE,nu avem decit de cistigat!Cei ce iubesc NATO si UE sa fie luati cu familii cu tot si trimisi doar in costum de baie si fara nici un ban in orice tara din UE,ca sa se sature!

 2. Dan Silvasu says:

  In ambele razboaie mondiale, ungurii si romanii au stat in parti diferite ale baricadei, si -zic eu- asta expilca totul.

  Ceea ce este sarbatoare pt. unii, in acelas timp este doliu pt. ceilalti.
  Fiecare a vrut sa iasa invingator si au luptat.
  Soldatul Necunoscut, de fapt pt. unii este erou, iar pt. altii criminal.
  Sa nu uitam acest lucru.
  Cu respect.

  ps. Ungurii au avut 2 alternative in al Doilea Razboi Mondial:
  1. Germania
  2. Rusia comunista.

  Nu stiu, daca romanii au ales bine sau nu, cand au ales rusii, dar cei 44 de ani comunism nu a fost bine deloc !!!
  Nu era deloc usor, sa decizi, pe ce parte a baricadei te asezi.
  …si sa nu uitam ca si romanii au luptat ani de zile in alianta cu Hitler…

  • taranu007 says:

   @ Dan Silvasu, lasa drogurile si pune mina pe cartea de istorie… Romanii au fost impinsi si de JERMANI lui HITLER si de RUSII lui STALIN, cind romanii au facut de capul lor au ELIBERAT Ungaria si BASARABIA … vezi ca ciupercile duc la sinucidere, iti recomand ” macrish” face bine la rinza… papagalule

   • Dan Silvasu says:

    Numele tau spune mult, TARAN 007 …mda…

    Soldatul Necunoscut, pentru unii este erou, iar pt. altii criminal.
    Aste nu-i poveste ci simpla realitate.

    si totusi… Cu respect !

 3. Ioan says:

  De ce Basescu, Boc si MRU tac in acest caz?
  Sunt cu musca pe caciula?
  Lasi cum sunt, ne-au vandut si ne vor vinde in continuare horthystilor din UDMR si asa zisilor “dizidenti UDMR”, Tokes, Szasz si guvernantilor iredentisti de la Budapesta.
  Cu asemenea specimene taratoare trebuie vigilenta permanenta.
  Vor folosi orice mijloace pentru a-si atinge scopul lor criminal.
  Stiati ca in biserica reformat-calvina de pe str. M. Kogalniceanu din Cluj, a fost inzidita recent o placa memoriala dedicata altui criminal de razboi de razboi, horthyst odios, antiroman si antisemit, Albert Wass?

 4. cms.sef.(r)PRECUP FLORIN says:

  eu unul nu inteleg ce anume nu va este clar….DIN 1990 VADIM A EXPLICAT PE LARG IN REVISTELE SALE TOTUL…ACUM NOI VORBIM DISCUTII..E TIMP PIERDUT..PRINCIPALII VINOVATI NU SUNT UNGURII IREDENTISTI SAU SOVINI,CI..GUVERNANTII CARE I-AU TINUT LA GUVERNARE….AVETI IMPRESIA CA SE MAI POATE FACE CEVA ,EU UNUL NU AM CUM SA CRED ACEST LUCRU….E O PIERDERE DE TIMP.MAI ALES CA LICHEAUA ORDINARA DE LA COTROCENI STA PROBABIL MANGA SI..CIGETA LA METODELE PRIN CARE S-O INTINDA CU AVERILE STRANSE IN ROMANIA SI DACA SE POATE SA FIE SI..VICTIMA…SINGUR SOLUTIE ESTE SA LUAM CU ASALT CELE DOUA MARI OBSTACOLE IN CALE DEZVOLTARII NORMALE A ROMANIEI:AMBASADA SUA SI COTROCENII…ALTFEL BATEM CAMPII…VORBA MULTA SARACIA OMULUI…IN REST OAMENI DE BAZA LA GRANITA SI ASTA ESTE REZOLVAREA….NU UITATI DE ADUCEREA CELOR DIN TEATRELE DE RAZBOI LA CARE ROMANIA NU ARE DECAT DE PIERDUT…CE CAUTAM NOI ACOLO…SA-I DAM APA LA MOARA ACESTUI BETIVAN SA PIARDA BANII LA RULETA GOLANILOR AMERICANI…..CE CAUTAM NOI INTR-O TARA CARE VREA SA SCAPE DE ..LICHELELE MONDIALE PORNITA INTR-O ASA ZISA CRUCIADA ….ANTITERORISTA ,CAND DE FAPT TERORISTII SUNT LA ..NATO SI ..BRUXELESS…PE CINE PACALIM?….DATI-MI UN SINGUR MOTIV SA VA CRED CA LUCRURILE STAU ALTFEL….TOTUL ESTE O GOLANEALA,TOTUL TREBUIE TERMINAT CAT MAI REPEDE CU PUTINTA…ACUM CAT INCA ..MAI AVEM PE CINE NE BAZA….PE CEI CARE AM TINUT TARA ASTA IN VIATA ..CU DEMNITATE!

 5. […] Dan Tanasa: Cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică la Odorheiul Secuiesc. Secretar de stat maghiar: ”Pl… […]

 6. Afumatul de Niro says:

  Ei si ? L-a plimbat in sacosa pe Niro sa revada si el Transilvania.
  Penibila toata povestea, mai bine arunca cenusa in Dunare la Budapesta ca asa ajungea sigur in Romania.

 7. Dan Silvasu says:

  Pacat ca nu stiti Maghiara 🙂
  CITITI CU ATENTIE
  Lukacs nu confirma nimic!
  Scrie asa: “Se zvoneste, se vorbeste la Odorhei, precum ….”
  Nici vorba de confirmare.
  E grea limba maghiara, dar traducerea corecta este un lucru important.
  Si daca traduceti corect, atunci nu mai este o stire acest lucru, …da stiu, …dar asta este.
  Cu respect.

  • Dan Tanasa says:

   Faptul că cenușa a fost la Odorhei e confirmat tocmai de aceste ”zvonuri” care vin din toate locurile, inclusiv de la Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică la Odorheiul Secuiesc. Secretar de stat maghiar: ”Planul inițial era ca Kelemen Hunor, președintele UDMR, să depună urna cu cenușa lui Nyiro Jozsef”!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-cenusa-lui-nyiro-jozsef-s-a-aflat-duminica-la-odorheiul-secuiesc-secretar-de-stat-maghiar-planul-initial-era-ca-kelemen-hunor-presedintele-udmr-sa-depuna-urna-cu-cenusa-lui-nyiro-jo/