GUVERNUL UDMR – PDL JOACA LA CACEALMA si modifica HG nr. 402/2010 prin care a fost aprobata STEMA REVIZIONISTA MAGHIARA a comunei Ilieni si a recunoscut ASA-ZISUL "TINUT SECUIESC"!

July 1, 2011 •antiromanism, discriminarea romanilor, Emil Boc, extremism maghiar, Guvern, Ilieni, maghiarizare, PD-L, revizionism maghiar, separatism etnic, Tinutul Secuiesc •Views: 1225

Marturisesc ca am fost suprins se aflu dintr-o stire AGERPRES ca Guvernul Romaniei si-a modificat saptamana trecuta HG nr. 402/2010 prin care a aprobat stema revizionista maghiara a comunei Ilieni, judetul Covasna, si a recunoscut pe cai indirecte existenta asa zisului “tinut secuiesc”.
Le multumesc celor care au
prezentat aceasta modificare ca pe o victorie care ar fi plecat de la dezvaluirile subsemnatului care au generat o reactie in lant in mass media si in mediul politic.
Sa fim seriosi. Si nu este vorba de falsa modestie. Despre aceasta hotarare de guvern s-a vorbit pe larg in presa scrisa imediat dupa adoptare cand Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) a sesizat aceasta mizerie a Guvernului UDMR-PDL. Guvernul Emil Boc nu a fost impresionat. Nici interpelarea domnului deputat Ion Stan si nici reactia doamnei senator Lia Olguta Vasilescu nu au stat la baza acestui aparent pas inapoi al Guvernului Emil Boc. Interpelarea Guvernului s-a facut inca din anul 2010 de catre domnul deputat de Covasna Horia Grama la solicitarea FCRCHM (vezi aici interpelarea). Iar Guvernul a raspuns cu flit (vezi aici raspunsul). Nici macar analiza hotararii la Antena 3 nu a determinat schimbarea atitudinii Guvernului.
Adevarul si consecintele modificarii, asa cum mi-au fost prezentate de un membru al conducerii FCRCHM, sunt altele.
Guvernul a incercat sa faca pe placul UDMR si sa mentina in vigoare hotararea cu stema revizionista. Si atunci, dupa ce Curtea de Apel Brasov i-a anulat hotararea, s-au gandit ca daca o modifica, pe ici pe colo prin punctele mai mult sau mai putin esentiale, vor putea cere in recurs respingerea actiunii FCRCHM pe motivul ca ar fi modificat hotarea si nu mai are probleme de legalitate.
Nu este o victorie aceasta modificare. Este o teapa si o cacealma. Guvernul a urmarit prin modificare mentinerea HG nr. 402/2010 si a stemei revizioniste maghiare a comunei Ilieni. Au umblat putin pe descrierea stemei ca sa dea o aparenta de dregere a busuiocului. Mai bine, din punctul lor de vedere, sa umble putin la text, decat sa dispara definitiv si irevocabil si hotararea si stema cu simboluri revizioniste. Care pentru ei tot aia simbolizeaza indiferent de ce scrie in text.
Problema este ca aceasta modificare este si ea nelegala. Guvernul incearca sa salveze hotararea nelegala si stema revizionista printr-o modificare care nu se mai putea face din moment ce aceasta hotarare fusese anterior anulata de Curtea de Apel Brasov. Punctez aici o intrebare retorica: cum sa modifici un act, care nu mai exista, pentru ca a fost anulat anterior printr-o hotarare judecatoreasca?
Este un joc parsiv si nelegal si nu trebuie sa cadem in plasa. Modificarea nu este o victorie ci o cacealma. Guvernul Emil Boc se gandeste ca decat o hotarare anulata mai bine una modificata.
Logica Guvernului nu bate insa cu logica noastra: decat o hotarare modificata mai bine o hotarare anulata. Dupa ce a fost invins de FCRCHM in instanta, Guvernul Emil Boc incearca o remiza in favoarea UDMR: pastram stema si hotararea si modficam putin textul!
FCRCHM trebuie sa solicite si anularea hotararii de modificare a HG nr. 402/2010 anulate pentru nelegalitate de Curtea de Apel Brasov.
Foto: Guvernul Romaniei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "GUVERNUL UDMR - PDL JOACA LA CACEALMA si modifica HG nr. 402/2010 prin care a fost aprobata STEMA REVIZIONISTA MAGHIARA a comunei Ilieni si a recunoscut ASA-ZISUL "TINUT SECUIESC"!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/guvernul-udmr-pdl-joaca-la-cacealma-si-modifica-hg-nr-4022010-prin-care-a-fost-aprobata-stema-revizionista-maghiara-a-comunei-ilieni-si-a-recunoscut-asa-zisul-tinut-secuiesc/