INACCEPTABIL. Inaugurare cu panglică în culorile drapelului așa-zisului ținut secuiesc și fără drapelul României în Covasna! Kelemen Hunor, după tăierea panglicii: ”…vom fi în stare să construim Ţinutul Secuiesc…” FOTO

August 20, 2012 •antiromanism, Consiliul Judetean Covasna, Covasna, extremism maghiar, iredentism, Kelemen Hunor, separatism etnic, sovinism maghiar, Tamas Sandor, UDMR •Views: 3118

Președintele UDMR inaugurează un drum județean reabilitat cu o panglică în culorile drapelului așa-zisului ținut secuiesc și fără drapelul României

Președintele UDMR Kelemen Hunor a participat sâmbătă la inaugurarea investiției de reabilitare a drumului județean 121 ce leagă  staţiunea Covasna de Târgu Secuiesc. La festivitățile organizate de UDMR cu această ocazie, la care s-au tăiat nu mai puțin de 5 panglici pentru doar 17 km de drum județean, au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, și deputatul UDMR Olosz Gergely.

Dacă până acum liderii UDMR, conducători ai unor instituții ale administrației publice locale, ne-au obișnuit ca la astfel de tăieri de panglici să folosească panglici în culorile drapelului Ungariei, împreună sau chiar fără o panglică în culorile drapelului României, de această dată președintele UDMR, asistat de primarii UDMR și alți lideri UDMR au tăiat panglici în culorile albastru și auriu, culorile drapelului așa-zisului ținut secuiesc. O panglică în culorile drapelului României, țara în care se inaugura de fapt investiția, nu a fost folosită de către reprezentanții UDMR.

De asemenea, la aceste ”festivități” de inaugurare a 17 km de drum județean unde s-au tăiat nu mai puțin de 5 panglici, au participat mai mulți tineri îmbrăcați în costume populare maghiare fără însă ca, în spiritul bunei înțelegi și a toleranței (cu care liderii UDMR defilează dar pe care nu dau doi bani!), la eveniment să fie prezenți și tineri înbrăcați în costume populare românești (pentru că, în ciuda dorinței UDMR, în zona mai trăiesc încă români!).

Redau mai jos pasaje din articolul publicat azi în Mesagerul de Covasna pe acest subiect:

Reabilitarea DJ 121 – cea mai mare realizare a judeţului Covasna în 2012

de Maria Graur

Pentru locuitorii comunelor Catalina şi Zăbala dar şi pentru cei din oraşul Covasna, ziua de sâmbătă a fost una de mare săr­bătoare. Şi asta ca urmare a faptului că, după un an şi jumătate de la momentul în care au fost începute lucrările de reabi­litare a drumului judeţean 121, ce leagă  staţiunea Covasna de Târgu Secuiesc, în această zi au avut loc  festivităţi de inaugu­rare în centrul Comunei Catalina dar şi la podul de peste pârâul Ghelinţa, la Imeni, în centrul comunei Zăbala precum şi la podul de peste pârăul Pava, şi la intrarea în sta­ţiunea Covasna.

Cu  cântec de fanfară interpretat de membrii fanfarei din Târgu Secuiesc, cu cântece, poezii şi dansuri populare, şi oameni bucuroşi care au întâmpinat cu multă căldură  “alaiul” în fruntea căruia s-au aflat deputatul Olosz, Gergely, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, dar şi reprezentanţii firmelor constructoare Valdek SRL Sfântu Gheorghe şi Vectra SRL Braşov, precum şi cei ai societăţii proiectante, Drum-Proiect SRL Sfântu Gheorghe, după-amiaza zilei de sâmbătă a fost un adevărat maraton în cadrul căruia s-au tăiat cinci panglici de inaugurare.

Tamas Sandor a precizat că  reabilitarea DJ 121 reprezintă cel mai mare proiect al judeţului Covasna dar şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, în valoare de 15,5 milioane euro, respectiv 61 milioane lei, din care 50 milioane au reprezentat suma eligibilă  finanţată din  fonduri europene iar restul de 11 milioane lei cofinanţare din partea Consiliului Judeţean. În date tehnice, DJ 121 înseamnă 17,1 km refăcuţi din temelie, respectiv 3 straturi de asfalt, lărgirea la 9 metri a acostamentuuil, şanţuri betonate şi 9 km de trotuare în interiorul localităţilor, 4 poduri – două mai mari la Catalina şi la Imeni şi două mai mici la Zăbala şi la Pava, la care se adaugă 736 indictoare rutiere inscripţionate în ambele limbi, română şi maghiară, dar şi indicatoare geografice şi care indică direcţia spre monumente.

“Nu am făcut altceva decât să ne facem treaba. Trebuie să construim un drum, un pod, o şcoală,  trebuie să reînoim o baie tradiţională, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi, la Cernat, şi trebuie să facem ceva în fiecare zi, pe aceste meleaguri pe care au trăit străbunii noştri şi vor trăi copiii noştri, pentru că nimeni nu va face treaba în locul nostru (…) Iar acest drum, pentru a cărui realizare s-a aşteptat ani de zile, este o mare reuşită care merită să fie sărbătorită, de noi toţi. Să progresăm împreună, prin efortul tuturor, să avem cât mai multe astfel de realizări, pe viitor!“ a spus Kelemen Hunor.

Plastic vorbind, acesta a arătat că“trebuie betonul, oţelul, dar asta nu este de ajuns dacă nu punem suflet în tot ceea ce facem. Trebuie să întărim acele poduri de suflet care ne duc de la un om la altul, de la o familie la alta, de la o comunitate la alta. Dacă aceste poduri interioare sunt durabile, atunci suntem în stare să facem noi drumuri, noi şcoli şi biserici, vom fi în stare să construim Ţinutul Secuiesc, Ardealul!”.

Trebuie să ştim că noi, maghiarii, deşi în judeţul Covasna suntem majoritari, cu peste 70 % din totalul populaţiei, când ajungem la Bucureşti reprezentăm 7 %, în Parlament. Însă, în anii precedenţi am reuşit ca să găsim acei parteneri de coaliţie care să înţeleagă necesităţile noastre, iar cu eforturi comune am reuşit să recuperăm unele lucruri deoarece partenerii noştri de guveranare au înţeles că acestea sunt importante nu doar pentru maghiarii din zonă ci pentru toată comunitatea din acest judeţ. Acest drum şi aceste poduri pe care le-am inaugurat în cursul zilei de astăzi, deservesc interesele întregii ţării a declarat deputatul Olosz Gergely.

Integral pe Mesagerul de Covasna (FOTO: Mesagerul de Covasna)

Vezi și FOTO. La Covasna, renovare pe banii Ministerului Dezvoltării, inaugurare cu drapelul Ungariei! Drapelul UNGARIEI e devenit un obicei în Covasna și Harghita la inaugurările proiectelor finanțate din fonduri publice!

FOTO. Panglica cu drapelul Ungariei la inaugurarea noului sediu al unei institutii publice din subordinea CJ Covasna!
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to INACCEPTABIL. Inaugurare cu panglică în culorile drapelului așa-zisului ținut secuiesc și fără drapelul României în Covasna! Kelemen Hunor, după tăierea panglicii: ”…vom fi în stare să construim Ţinutul Secuiesc…” FOTO

 1. Dobrogean says:

  Nu stiu cum este in partea Transilvaniei, dar la noi in Dobrogea daca se intampla asa ceva, noi cu mainile noastre ii spanzuram.De aceea la noi nici nu sunt unguri si nici nu vor fi, suntem nationalisti 100% dar si intelegatori, pentru ca aici avem cea mai mare varietate de comunitati,de la tigani,turci,tatari,arabi,greci,italieni,rusi-lipoveni,romani,aromani,bulgari,haholi dar care au inteles ca pentru o convetuire in pace si bunastare trebuie sa se conformeze,nu ca sacalii astia de bozgori.Noi am reusit sa convietuim in pace fara sa se creeze ura si fara sa le dam drepturi in plus(exceptie fac tiganii care au drepturi mai peste tot prin tara-dar pe astia ii lasam la o parte).Orasele din Dobrogea au 2000 ani(Aegyssus,Tomis-Tulcea Constanta), au trecut prin schimbari, am fost ocupati cotropiti,dar esenta spiritului romanesc e foarte puternica aici.La noi asa ceva nu se intampla, ori luau mama bataii , ori ii spanzuram cu tot cu panglici.Una din doua ori ii punem la punct, ori va lua iar fiinta Garda De fier.Fereasca Dumnezeu pe bozgori caci suntem romani, urmasii dacilor si romanilor si suntem nationalisti convinsi.Si stiu ca intr-o zi Romania va fi din nou MARE.Eu nu stiu ce cauta in Romania partid unguresc,asa ceva este normal, numarul bozgoresc este in crestere iar ei vor vota intotdeauna pe ai lor, JOS UDMR si toata propaganda asta xenofoba, in mama lor de bozgori, inapoi in Urali cu ei.

  • Székely János says:

   Daca ungurii ar fi fost nationalisti atunci n-ar exista romani in Ardeal.
   Dar asa incet incet murim pe pamantul nostru stramosesc.

 2. Cristi says:

  INACCEPTABIL SI PROFUND JIGNITOR !!! TRICOLORUL ESTE SFANT !!! AU MURIT FOARTE MULTI OAMENI CA SA-L APERE SI SA-L PASTREZE IN ACELE LOCURI COTROPITE DE IMPERIUL AUSTRO-UNGAR !!! RUSINE POLITIEI,STATULUI.. NU ESTE ILEGAL ASA CEVA?! ROMANI……….TREZIREA !!! ALTFEL AJUNGEM CA IN BASARABIA SA VORBIM IN ROMANESTE SI SA NI SE RASPUNDA JIGNITOR IN MAGHIARA! ARDEALUL PAMANT ROMANESC !!!!!!!!!!!!

 3. Alex says:

  Nişte prăpădiţi. Mai lungi panglicile decât dj-ul reabilitat prost şi scump. Vai de cei care votează astfel de gunoaie!

 4. Florin O says:

  Niste extremisti, xenofobi si antiromani. Nici macar la inaugurarea unui drum facut cu banii statutului roman nu s-au abtinut.
  Un drum la care au contribuit prin taxe si impozite in primul rand romanii, a fost inaugurat fara romani. Nu mai zic de inventatul drapel secuiesc. Dar oare nu era normal sa fie si romani in costum national si discursuri in limba romana si oficiali romani ? Evident ca da. Pentru asta ar fi fost nevoie de oameni cu vederi europene si in primul rand normali la cap ceea ce liderii maghiari nu sunt.
  Asta ii asteapta pe romani in “autonomia tinutului secuiesc”. Nu vor exista pentru oficialitatile locale. Vor fi tratati ca tolerati la fel ca in evul mediu. De fapt se intampla deja.

 5. Vasi says:

  Se pare insa ca drumu a fost deja “inaugurat” de cateva vaci cu putin timp inainte,ai au venit sa adulmece doar rezultatul trecerii lor pe acolo.Sper ca si-au luat o bugata destul de lunga de pamblica cat sa se poate spanzura cu ele.

 6. […] La evenimentul desfăşurat sâmbătă a participat şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor  care, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi deputatul UDMR Olosz Gergely, au tăiat nu mai puţin de 5 panglici pentru 17 kilometri de drum judeţean, toate în culorile aşa-zisului Ţinut Secuiesc, dar fără culorile drapelului nostru, conform dantanasa.ro. […]

 7. […] La evenimentul desfăşurat sâmbătă a participat şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor  care, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi deputatul UDMR Olosz Gergely, au tăiat nu mai puţin de 5 panglici pentru 17 kilometri de drum judeţean, toate în culorile aşa-zisului Ţinut Secuiesc, dar fără culorile drapelului nostru, conform dantanasa.ro. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INACCEPTABIL. Inaugurare cu panglică în culorile drapelului așa-zisului ținut secuiesc și fără drapelul României în Covasna! Kelemen Hunor, după tăierea panglicii: ”...vom fi în stare să construim Ţinutul Secuiesc...” FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inacceptabil-inaugurare-cu-panglica-in-culorile-drapelului-asa-zisului-tinut-secuiesc-si-fara-drapelul-romaniei-in-covasna-kelemen-hunor-dupa-taierea-panglicii-vom-fi-in-stare-sa-const/